Επιβεβαιώνουν L’Oreal & Rothchild για τις συναντήσεις με Τσίπρα στο Παρίσι με τα αφεντικά τους!
Επιβεβαιώνουν L’Oreal & Rothchild για τις συναντήσεις με Τσίπρα στο Παρίσι με τα αφεντικά τους!

Επιβεβαιώνονται τόσο από την γαλλική εφημερίδα Le Figaro, όσο και από ρεπορτάζ της “Καθημερινής” οι επαφές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι, ενώ η Νέα Δημοκρατία επιμένει να ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση για το ταξίδι του πρωθυπουργού που δεν δημοσιοποιήθηκε

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της “Καθημερινής”, εκπρόσωπος της επενδυτικής τράπεζας και του ομίλου L’Oreal, επιβεβαιώνουν τις επαφές που είχαν με τον Έλληνα πρωθυπουργό στη Γαλλική πρωτεύουσα. Συγκεκριμένα, η εκ των επικεφαλής του τμήματος εταιρικών σχέσεων της Rothschild, κ. Caroline Nico, επιβεβαίωσε ότι ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με εκπροσώπους της τράπεζας στις 30 Ιανουαρίου στο Παρίσι, τονίζοντας πάντως ότι «η Rothschild & Co δεν θα προβεί σε κανένα περαιτέρω σχόλιο επί του θέματος».

Επίσης, η επικεφαλής εταιρικής επικοινωνίας της L’Oreal, Anne-Laure Richard επιβεβαίωσε επίσης τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίιλου Jean-Paul Agon, πλην όμως αρνήθηκε να δώσει περισσότερα στοιχεία. Η κα. Richard έκανε λόγο για ανεπίσημη συνάντηση. Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο αγγλικό κείμενο της απάντησης της εταιρίας: «It was a private meeting, we have no comment regarding topics discussed».

Το δημοσίευμα της Figaro
Στις συναντήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι, με τον πρόεδρο της L’ Oreal Ζαν-Πολ Αγκόν και εκπροσώπους της Rotschild, αναφέρεται και δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro.

Η γαλλική εφημερίδα αναφέρει: «Η L’ Oreal ετοιμάζεται για μια σημαντική επένδυση στην Ελλάδα», το δελτίο Τύπου που έστειλε η ελληνική Κυβέρνηση, το Σάββατο το βράδυ, δίνει την ελπίδα για μια ανάσα. Σε μια Ελλάδα που έχει πληγεί από επτά χρόνια οικονομικής κρίσης, τόση ύφεση και ανεργία που αγγίζει το 24% του ενεργού πληθυσμού, η προοπτική της δημιουργίας θέσεων εργασίας είναι ένα καλό νέο. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται να απαντήσει στην κριτική αναφορικά με ένα επίσημο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι, το οποίο απασχολεί έντονα τον ελληνικό Τύπο.

Η φύση της επένδυσης της L’ Oreal είναι εκείνη που ιντριγκάρει. Πράγματι, πρόκειται για ένα καλά κρυμμένο μυστικό. O Jean-Paul Agon, Πρόεδρος της γαλλικής αυτοκρατορίας των καλλυντικών, ο οποίος μιλάει και Ελληνικά, επιβεβαιώνει τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι με τον Έλληνα Πρωθυπουργό – ο οποίος επίσης συναντήθηκε με εκπροσώπους των Rotschild, όπως επιβεβαιώνει και η επενδυτική τράπεζα – αλλά επισημαίνει ότι πρόκειται για «ιδιωτική συνάντηση. Κανένα σχόλιο για όσα συζητήθηκαν».

Τίποτε καλύτερο για να διατηρηθεί το μυστήριο. Το πιο πιθανό, σύμφωνα με παρατηρητές, είναι ότι ο γαλλικός όμιλος θα μπορούσε να ενδιαφέρεται από τη γεωγραφική θέση της Ελλάδας, το μικροκλίμα της και το εξειδικευμένο προσωπικό. Σύμφωνα με άλλες πηγές της αγοράς, η L’ Oreal σχεδιάζει εδώ και αρκετούς μήνες επενδύσεις στην Ελλάδα. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, θα είναι ένα καλό σημάδι για τους ξένους επενδυτές, μια ενδεχόμενη ανάκαμψη.

Ωστόσο τα ερωτήματα για τη σύμβαση με την Τράπεζα Rotschild δεν έχουν τύχει απάντησης
Τα ερωτήματα που διατύπωσε ο κ. Κικίλιας της Ν.Δ. είναι:
Υπήρχε μέχρι τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου σύμβαση του ΟΔΔΗΧ με τη Rothschild;
Για ποιο λόγο ο κ. Τσίπρας επέλεξε να συναντηθεί μόνος του Κυριακή απόγευμα με τι Rothschild, χωρίς τον υπουργό Οικονομικών, τον πρόεδρο του ΟΔΔΗΧ ή κάποιον συνεργάτη του για οικονομικά θέματα;
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν ή όχι ενήμερος για τη συνάντηση;
Ο Πάνος Καμμένος γνώριζε αν ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Παρίσι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να συναντήσει τη Rothschild; Επιμένει ο Πάνος Καμμένος στις απόψεις του που διατύπωνε επί χρόνια για τη Rothschild;
Ποιοι επέβαιναν στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος από τη Λισαβόνα στο Παρίσι;
Για το τελευταίο ερώτημα ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. πρόσθεσε: «Περιμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει σήμερα τη λίστα των επιβαινόντων». Τελικά επιβεβαιώθηκε ότι το αλεπόπουλο συναντήθηκε με την αλεπού που όπως δηλώνει «είναι επίσημη σύμβουλος για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας»! Το είχε πει και προεκλογικά, ε; Ότι θα μας αναλάβει η Τράπεζα Rothchild;

www.i-gata.gr

Post A Comment:

1 comment

Kaoukisείπε...

ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ 17/12/2014/ΦΕΚ Α 262/17.12.2014
5.4 Η Ελλάδα, η Τράπεζα της Ελλάδος και το ΤΧΣ παραιτούνται με την παρούσα, αμετάκλητα και άνευ όρων, από οιαδήποτε ασυλία της οποίας είναι ή ενδέχεται να καταστούν δικαιούχοι, όσον αφορά στα ίδια ή τα περιουσιακά τους στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Δεύτερη Τροποποιητική Σύμβαση συμπεριλαμβανομένων, χωρίς περιορισμό, της ασυλίας έναντι αγωγής, δικαστικής απόφασης ή άλλης εντολής, από κατάσχεση, σύλληψη ή ασφαλιστικά μέτρα πριν την έκδοση δικαστικής απόφασης, και από την εκτέλεση και επιβολή εις βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων, στο βαθμό που αυτό δεν απαγορεύεται από αναγκαστικό δίκαιο.
ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΣΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΛΩΠΟΔΥΤΩΝ ΨΕΥΤΟΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΓΗ ΑΗΡ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΩΜΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΘΡΑΣΙΜΙΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΜΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ???

ΚΛΟΤΣΙΔΟΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΨΕΥΤΟΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!...

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications