Ν. Τραμπ: «Θα τα πούμε στο δικαστήριο – Η ασφάλεια του κράτους βρίσκεται σε κίνδυνο»
Ν. Τραμπ: «Θα τα πούμε στο δικαστήριο – Η ασφάλεια του κράτους βρίσκεται σε κίνδυνο»

Tο εφετείο απέρριψε την προσφυγή του υπουργείου Δικαιοσύνης για την άρση του «παγώματος» του αντιμεταναστευτικού διατάγματος για επτά μουσουλμανικές χώρες που είχε αποφασίσει αρχικά δικαστήριο του Σιάτλ.

Οι δικαστές του εφετείου υποστήριξαν ότι «δεν τους παρουσιάστηκε καμία απόδειξη ότι πολίτης κάποιας από τις επτά χώρες που περιλαμβάνονται στο διάταγμα» έχει πραγματοποιήσει κάποια τρομοκρατική επίθεση σε αμερικανικό έδαφος.

«Από τη μια μεριά ο λαός ενδιαφέρεται για την εθνική του ασφάλεια και τη δυνατότητα ενός εκλεγμένου προέδρου να ασκεί πολιτική και από την άλλη ο λαός ενδιαφέρεται επίσης για την ελεύθερη ροή των ανθρώπων, στην αποφυγή του διαχωρισμού οικογενειών και στην ελευθερία από διακρίσεις» εξήγησαν το σκεπτικό τους οι δικαστές προσθέτοντας ότι το συγκεκριμένο διάταγμα αφαιρούσε από τους ξένους πολίτες τα δικαιώματα που προβλέπονται από το Σύνταγμα.

Η αντίδραση του προέδρου των ΗΠΑ ήταν οργισμένη και εκφράστηκε με την προσφιλή στον ίδιο μέθοδο της ανάρτησης στο Twitter. «Θα τα πούμε στο δικαστήριο. Η ασφάλεια του κράτους βρίσκεται σε κίνδυνο» έγραψε με κεφαλαία γράμματα ο Τραμπ, δείγμα του εκνευρισμού του (σ.σ. η χρήση κεφαλαίων στο διαδίκτυο μεταφράζεται ως υψηλοί τόνοι από τον γράφοντα).

Σε συνομιλία του λίγη ώρα αργότερα με δημοσιογράφους χαρακτήρισε την απόφαση «πολιτική» προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να επιβάλει την απόφασή της μέσω της δικαστικής οδού. «Είναι μια απόφαση που θα την κερδίσουμε κατά την άποψή μου εύκολα» ακούγεται να λέει σε ηχητικό που μετέδωσε το NBC.
Πλέον η υπόθεση είναι πολύ πιθανόν να αναπεμφθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ καθώς το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «εξετάζουμε την απόφαση και μελετάμε τις επιλογές μας».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications