Χαμός στον ελλαδιστάν απο  εγκληματικότητα!τουλάχιστον 20 πολύ γνωστά εργοστάσια έχουν χτυπήσει οι «ληστές των χρηματοκιβωτίων»
Χαμός στον ελλαδιστάν απο  εγκληματικότητα!τουλάχιστον 20 πολύ γνωστά εργοστάσια έχουν χτυπήσει οι «ληστές των χρηματοκιβωτίων»

Χρησιμοποιούν κλεμμένα πολυτελή τζιπ, καλάζνικοφ και αρπάζουν τα χρηματοκιβώτια - Σε ένα καμένο κλεμμένο αυτοκίνητο, η ΕΛΑΣ βρήκε τέσσερα χρηματοκιβώτια!

Είναι ζωσμένοι με καλάζνικοφ και αποφασισμένοι για όλα, χρησιμοποιούν κλεμμένα πανάκριβα τζιπ BMW X5 και δεν διστάζουν να κάνουν και δύο απανωτές επιθέσεις σε μια βραδιά με δρομολόγιο διαφυγής πάντοτε την εθνική οδό...

Είναι η διαβόητη πλέον συμμορία των «ληστών χρηματοκιβωτίων» που μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 20 ληστείες σε μεγάλα εργοστάσια και για την οποία η Αστυνομία έχει δημιουργήσει ένα ειδικό κλιμάκιο, για να βάλει τους ληστές στο χέρι και να δώσει τέλος στη δράση τους.

«Πρόκειται για ένα μεικτό σχήμα ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση και Ρομά. Σεσημασμένοι, με βαρύ παρελθόν στα σωφρονιστικά καταστήματα, που αλλάζουν συχνά σύνθεση προκειμένου να κάνουν επιθέσεις σε επιχειρήσεις των βορείων και των δυτικών προαστίων στον άξονα της εθνικής οδού», αναφέρει στο protothema.gr αξιωματικός της Ασφάλειας και προσθέτει: «Συνηθίζουν να καίνε τα κλεμμένα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν μετά τις επιθέσεις για να σβήνουν τα ίχνη τους στη φωτιά. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση πριν δέκα ημέρες, όταν μετά από σειρά επιθέσεων βρήκαμε στο Μενίδι ένα καμένο κλεμμένο αυτοκίνητο που μέσα είχε τέσσερα χρηματοκιβώτια».

Η δράση της συμμορίας των ληστών που βάζει στο μάτι μεγάλες εταιρείες και «ξηλώνει» τα χρηματοκιβώτια ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου. Έκτοτε, υπολογίζεται πως έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 20 χτυπήματα σε μεγάλες επιχειρήσεις ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις της εταιρείας μπισκότων Παπαδοπούλου στο Σχηματάρι, της γαλακτοβιομηχανίας Όλυμπος στο Καπανδρίτι, της Πετρογκάζ στον Ασπρόπυργο, της επιχείρησης πουλερικών Νιτσιάκος, των Μύλων Ασωπού, της Septona, μεγάλης φαρμακοβιομηχανίας στο Μενίδι ενώ πρόσφατο ήταν και το χτύπημα σε μεγάλη εταιρεία καλλυντικών από την οποία άρπαξαν ένα φορτηγό με πανάκριβα προϊόντα περιποίησης γνωστής γαλλικής εταιρείας που έχουν ως βάση το χαβιάρι.

Το κλιμάκιο των αστυνομικών που ασχολείται με την υπόθεση έχει στη διάθεσή του τουλάχιστον έξι καταθέσεις φυλάκων που δέχτηκαν επίθεση και ήρθαν τετ-α-τετ με τη συμμορία των ληστών, βίντεο από σχεδόν όλες τις επιθέσεις που αποτυπώνεται καρέ-καρέ η δράση τους, αλλά και DNA, που όμως μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να ταυτοποιήσει.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications