Ρωσικό τελεσίγραφο στον Ν.Τραμπ για την «νέα τάξη πραγμάτων»: «Ή μαζί μας για ένα νέο πλανήτη ή…πόλεμος»
Ρωσικό τελεσίγραφο στον Ν.Τραμπ για την «νέα τάξη πραγμάτων»: «Ή μαζί μας για ένα νέο πλανήτη ή…πόλεμος»

Προ των ευθυνών του θέτει ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν τον Αμερικανό ομόλογο του Ν.Τραμπ, για το παγκόσμιο σύστημα διακυβέρνησης ζητώντας του να ξεκαθαρίσει την θέση του εδώ και τώρα «πριν συναντηθούν».Ειδικά μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Συμβούλου Ασφαλείας των ΗΠΑ, Στρατηγού Μακμάστερ ο οποίος σε σχέση με τον Μ.Φλυν, είναι έντονα αντιρώσος και κατά οποιασδήποτε προσέγγισης με τη Ρωσία…

Η Ρωσία έχει ανακοινώσει σχέδια για την πλήρη εξάλειψη του σχεδίου της «Νέας Τάξης Πραγμάτων» στους πολίτες σε όλο τον κόσμο, απορρίπτοντας την παγκοσμιοποίηση στο σύνολο της . Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσία θα επιδιώξει στενότερους δεσμούς με την Ουάσιγκτον μετά τη νίκη του Τραμπ , και θα πιέσει για την προώθηση των εθνικών κυριαρχικών συμφερόντων,ενώ συνεχίζει να απορρίπτει σθεναρά τα σχέδια του ΝΑΤΟ…το οποίο «κινείται ανεξέλεγκτα» στην Ευρώπη .

«Οι υπεύθυνοι ηγέτες θα πρέπει να κάνουν μια επιλογή, ελπίζω ότι η επιλογή θα γίνει υπέρ της δημιουργίας μιας δημοκρατικής και δίκαιης παγκόσμιας τάξης», δήλωσε ο Λαβρόφ στην διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια στην οποία συμμετείχαν παγκόσμιοι ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Mike Pence, ο οποίος θα «μεταφέρει» το τελεσίγραφο στον Λευκό Οίκο.

«Αν θέλετε, μπορείτε να την αποκαλέσετε μια μετα-δυτική παγκόσμια τάξη , στην οποία όμως κάθε χώρα θα κινείται με βάση την κυριαρχία της στο πλαίσιο των κανόνων του διεθνούς δικαίου, ενώ θα υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στα εθνικά συμφέροντα και στα εθνικά συμφέροντα των εταίρων», δήλωσε ο Λαβρώφ μεταφέροντας στην ουσία «μήνυμα» Πούτιν στον ίδιο τον Τραμπ .

Οι δηλώσεις του Κρεμλίνου ήρθαν μετά την ασαφή και «ομιχλώδη» κατάσταση από αριθμό δηλώσεων Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών γερουσιαστών, οι οποίοι ζητούν ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με τους δεσμούς του Ν.Τραμπ με την Μόσχα. Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Michael Flynn παραιτήθηκε ως γνωστόν, μετά την αποκάλυψη από την εφημερίδα Washington Post έρευνας στην οποία αναφέρεται ότι ο Flynn είχε «παζάρια» με το Κρεμλίνο σχετικά με τις κυρώσεις από τις ΗΠΑ.

Ο Λαβρώφ δεν ανέφερε την λέξη «σκάνδαλο», αλλά το σκιαγράφησε ζητώντας διευκρινήσεις από την κυβέρνηση του Τραμπ. Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος έχει αποκαλέσει το ΝΑΤΟ «ξεπερασμένο» ενώ επιφυλάσσεται για την υποστήριξη των ευρωπαϊκών μελών, τα οποία δεν δαπανούν περισσότερα χρήματα από τους εθνικούς τους προϋπολογισμούς για αμυντικές δαπάνες, ενώ κάποιες χώρες έχουν εκφράσει φόβους ότι η Ρωσία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εντός των συνόρων τους, όπως με την ένωση της Κριμαίας με την Ρωσία.

«Τι είδους σχέσεις θέλουμε με τις ΗΠΑ; Ρεαλιστικές σχέσεις, αμοιβαίο σεβασμό, κατανόηση της ιδιαίτερης ευθύνη μας για την παγκόσμια σταθερότητα », δήλωσε ο Λαβρόφ. «Έχουμε τεράστιο δυναμικό που δεν έχει ακόμη αξιοποιηθεί, και είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις από τις ΗΠΑ», πρόσθεσε ο ίδιος .

Ο γγ του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg απέρριψε την κριτική της Μόσχας σε σχέση με το ΝΑΤΟ, λέγοντας τα «δικά του». Μόνο που η στρατιωτική συμμαχία έστειλε πρόσφατα στρατεύματα στις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία ως μέσο αποτροπής σε μια «πιο διεκδικητική Ρωσία», όπως είπε. «Δεν θέλουμε να προκαλέσουμε σύγκρουση. Θέλουμε την πρόληψη των συγκρούσεων και τη διατήρηση της ειρήνης», είπε ο Stoltenberg .

«Στόχος μας δεν είναι να απομονώσουμε την Ρωσία. Δεν θέλουμε έναν νέο ψυχρό πόλεμο, δεν θέλουμε μια νέα κούρσα εξοπλισμών, αυτό που κάνουμε είναι κινήσεις αμυντικού χαρακτήρα», κατέληξε ο ίδιος. Κοντός ψαλμός αλληλούια, ο Τραμπ βάλλεται από παντού και ειδικά από το «βαθύ κράτος» των ΗΠΑ που ήθελε την Χίλαρυ στην θέση του.

Είναι δύσκολο το εγχείρημα του διότι μιλάμε για ένα σύστημα που έχει δημιουργηθεί εδώ και πολλά χρόνια στον Λευκό Οίκο και απαιτείται χρόνος για να ξηλωθεί, ενώ πολλές κρίσιμες υπηρεσίες υποσκάπτουν το έργο του προέδρου των ΗΠΑ. Εφόσον «επιβιώσει» ο ίδιος πρέπει να αποσαφηνίσει την πολιτική του έναντι της Ρωσίας , αλλιώς ο παγκόσμιος πόλεμος είναι προ των πυλών.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications