Πρωτοφανές: Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ παραδέχονται ότι αποκρύβουν ευαίσθητες πληροφορίες από τον Ντόναλντ Τραμπ
Πρωτοφανές: Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ παραδέχονται ότι αποκρύβουν ευαίσθητες πληροφορίες από τον Ντόναλντ Τραμπ

Πόλεμο» με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχει ανοίξει ο νέος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον απόηχο του σκανδάλου που συγκλονίζει τις ΗΠΑ και έχει να κάνει με την εμπλοκή στενών συνεργατών του με τη Ρωσία. Μάλιστα, ορισμένοι εκτιμούν πώς ο Τραμπ μπορεί και να οδηγηθεί σε δίκη για εσχάτη προδοσία.

Είναι προφανές πώς η Νέα Τάξη Πραγμάτων κάνει ότι μπορεί για να τον βγάλει από τη μέση και να συνεχίσει την πολιτική που θέλει τους λίγους, όπως οι Σόρος και Ρότσιλντ να πλουτίζουν και τους λαούς να καταδυναστεύονται και να ζουν στα επίπεδα της φτώχειας. Άλλωστε το τι πρόκειται να γίνει με τον Ντόναλντ Τραμπ φάνηκε από την πρώτη στιγμή και πριν ακόμη εκλεγεί Πρόεδρος των ΗΠΑ. Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα της Wall Street Journal τα στελέχη των μυστικών υπηρεσιών έχουν αποκρύψει ευαίσθητες πληροφορίες από τον Αμερικανό πρόεδρο γιατί ανησυχούν ότι μπορεί να υπάρξει διαρροή.

Οι αξιωματούχοι – τόσο εν ενεργεία όσο και εν αποστρατεία -που μίλησαν στην εφημερίδα λένε ότι η απόφαση της απόκρυψης πληροφοριών οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον θαυμασμό που έχει δείξει ο Τραμπ για τον Βλαντιμίρ Πούτιν τόσο πριν όσο και μετά την εκλογή του. Πρόκειται για μια επιβεβαίωση της βαθιάς έλλειψης εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο πλευρές που υποδαυλίζεται από πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις επαφές των συνεργατών του Τραμπ με τη Ρωσία αλλά και τις αντιδράσεις του προέδρου των ΗΠΑ ο οποίος απαντά με συνεχείς επιθετικές προς τις μυστικές υπηρεσίες αναρτήσεις στο Twitter.

Για παράδειγμα την Τετάρτη, δύο ημέρες μετά την παραίτηση του συμβούλου εθνικής ασφαλείας Μάικλη Φλίν μετά τις αποκαλύψεις από τα ΜΜΕ για τις επαφές του με τη Ρωσία, ο Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι «το πραγματικό σκάνδαλο είναι ότι οι απόρρητες πληροφορίες έχουν δοθεί παράνομα από τις «μυστικές υπηρεσίες» σαν γλυκά. Αυτό δεν αρμόζει στην Αμερική».

Οι πηγές που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν ότι ορισμένα από τα πράγματα που δεν έχουν δείξει στον Τραμπ οι αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών αφορά στις πηγές και τις μεθόδους που χρησιμοποιούν για να συλλέγουν πληροφορίες ακόμα και από ξένες κυβερνήσεις. Αν όντως ισχύσει αυτό θα πρόκειται για κάτι το πρωτοφανές.

Ωστόσο εκπρόσωπος της κυβέρνησης απέρριψε τις αιτιάσεις αυτές υποστηρίζοντας ότι κάθε υπόνοια ότι οι μυστικές υπηρεσίες αποκρύπτουν πληροφορίες από τον πρόεδρο είναι εσφαλμένες.
Όπως παρατηρούν οι αξιωματούχοι που μίλησαν στην εφημερίδα είναι η πρώτη φορά που η πρακτική της απόκρυψης πληροφοριών από Αμερικανούς προέδρους οφείλεται στην έλλειψη εμπιστοσύνης και διακριτικότητας.

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι ο Τραμπ έχει ζητήσει από τις μυστικές υπηρεσίες να μειώσουν τον αριθμό και τα θέματα των καθημερινών ενημερώσεων. Είναι βέβαιο πώς η κόντρα αυτή ή μάλλον ο «πόλεμος» θα έχει και νέα επεισόδια με τον πλανήτη να παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications