Λεπέν: Η Γαλλία θα φύγει από το ευρώ και θα επιβάλει φόρο στους ξένους εργαζόμενους!
 Λεπέν: Η Γαλλία θα φύγει από το ευρώ και θα επιβάλει φόρο στους ξένους εργαζόμενους!

Έξτρα φόρο σε ξένους εργαζόμενους τάζει η Μαρίν Λεπέν. Πιο συγκεκριμένα, φόρο σε όλες τις συμβάσεις εργασίας ξένων στη Γαλλία σκοπεύει να επιβάλει η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, αν κερδίσει στις προεδρικές εκλογές, εξαγγελία που έρχεται στη σκιά της πρόθεσης του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει φορολογικά βάρη στις εισαγωγές για να στηρίξει την απασχόληση στις ΗΠΑ.

«Tα έσοδα από τον φόρο αυτόν θα κατευθυνθούν στα επιδόματα ανεργίας»

Σε συνέντευξή της στη Le Monde, η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, είπε πως «θα εφαρμόσουμε εθνική προτίμηση στην απασχόληση μέσω ενός επιπλέον φόρου σε όλες τις νέες συμβάσεις για τους ξένους υπαλλήλους. Τα έσοδα από τον φόρο αυτόν θα κατευθυνθούν στα επιδόματα ανεργίας».

Επιστροφή στο εθνικό νόμισμα

Η Μαρίν Λεπέν αναφέρει επίσης στη συνέντευξη, παραμονές του επίσημου χρίσματός της από το κόμμα το οποίο θα λάβει χώρα στη Λυών το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, πως το εθνικό νόμισμα είναι η λύση που ψάχνει η γαλλική οικονομία. Αναλυτικά σημειώνει: «Η χώρα θα φύγει από το ευρώ και θα επιστρέψει σε εθνικό νόμισμα μέσω του οποίου θα αντιμετωπίσει και θα διαχειριστεί και το χρέος της». Η κ. Λεπέν βέβαια δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το εάν γνωρίζει τις συνέπειες μίας τέτοιας κίνησης και αρκείται στο να σημειώσει «οι επιχειρήσεις μας και οι γάλλοι πολίτες είναι η δική μας προτεραιότητα και όχι το τι θα πουν οι οικονομικοί θεσμοί της Ευρώπης που ζητούν μόνο λιτότητα και χρέη».

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η Λεπέν θα κερδίσει ή θα έρθει δεύτερη στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 23 Απριλίου, αλλά και ότι θα χάσει στον δεύτερο γύρο στις 7 Μαΐου ανεξαρτήτως του αντιπάλου της.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications