Τραμπ: Οι παράτυποι μετανάστες είναι όλοι τους μέλη συμμοριών και έμποροι ναρκωτικών
Τραμπ: Οι παράτυποι μετανάστες είναι όλοι τους μέλη συμμοριών και έμποροι ναρκωτικών

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε σήμερα τις πρώτες επιχειρήσεις απέλασης των παράτυπων μεταναστών που χαρακτηρίζονται «εγκληματίες» ή «παραβάτες του νόμου», οι οποίες προκάλεσαν έντονες διαμαρτυρίες στις κοινότητες των μεταναστών.

«Η καταστολή των εγκληματιών λαθρομεταναστών δεν είναι παρά η εφαρμογή της προεκλογικής υπόσχεσής μου» έγραψε στο Twitter. «Μέλη συμμοριών, έμποροι ναρκωτικών και άλλοι απελαύνονται!» πρόσθεσε.

Την περασμένη εβδομάδα πολλές εκατοντάδες άνθρωποι που δεν έχουν νόμιμα έγγραφα συνελήφθησαν και απελάθηκαν σε επιχειρήσεις της υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE), ιδίως στο Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη, το Σικάγο και το Όστιν του Τέξας. Οι ομοσπονδιακές αρχές δεν έχουν ανακοινώσει τον ακριβή αριθμό των συλληφθέντων. Όμως πολλοί Δημοκρατικοί ζητούν από την κυβέρνηση να δώσει περισσότερες πληροφορίες γιατί φοβούνται ότι η καταστολή αφορά και ανθρώπους που δεν έχουν ποινικό μητρώο.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι οι επιχειρήσεις που διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα ήταν πιο διευρυμένες από εκείνες που είχε διατάξει η κυβέρνηση του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. «Είναι αλήθεια ότι οι επιχειρήσεις αυτές διεξάγονται κάθε χρόνο. Όμως φέτος λάβαμε νέα και σημαντικότερα μέτρα για να απελάσουμε τους εγκληματίες αλλοδαπούς», εξήγησε ο σύμβουλος του προέδρου Τραμπ, Στίβεν Μίλερ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Fox.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications