Δρ. Rath: Ένας τρελός τσαρλατάνος οπως λένε ολους αυτούς που λένε την αλήθεια,ξεσκεπάζει τα φαρμακευτικά καρτέλ....
Δρ. Rath: Ένας τρελός τσαρλατάνος οπως λένε ολους αυτούς που λένε την αλήθεια,ξεσκεπάζει τα φαρμακευτικά καρτέλ....

Ο διάσημος Γερμανός γιατρός που στηλιτεύει τα λόμπι των φαρμακευτικών εταιρειών. Και τι θα σου πουν? δεν ειναι έγκυρες οι μελέτες γιατι δεν ειναι δημοσιευμένες στο "έγκυρο περιοδικό" που βάζει μονο οτι βολεύει το σύστημα!! καθώς αυτο το "έγκυρο περιοδικό" το μονο που κανει ειναι να προστατεύει το σύστημα!

Κάπου μέσα Απρίλη, ανάμεσα στα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου, έλαβα και ένα που έγραφε «πολύ ενδιαφέρον, κοίταξέ το». Εμπιστευόμενος τον φίλο που μου το έστειλε, τα άνοιξα, μπήκα στη σελίδα όπου παρέπεμπε και είδα ότι πρόκειται για το βίντεο της ομιλίας κάποιου Dr. Rath στο Βερολίνο. Την παρακολούθησα και, όσο κράτησε, δεν κινήθηκα από τη θέση μου, ούτε για να σηκώσω το τηλέφωνο που χτυπούσε. Έμεινα άναυδος.

Ήταν μια ομιλία που μόνον ένας τρελός θα έκανε δημόσια. Απεικόνιζε με ξεκάθαρα επιχειρήματα τη σημερινή παγκόσμια τραγική κατάσταση και τον κοινωνικό ξεπεσμό, εστιάζοντας σε πολύ συγκεκριμένα αίτια. Από το διαδίκτυο βρήκα τους συνδέσμους του Dr. Rath στην Ελλάδα και μίλησα μαζί τους. Με πληροφόρησαν ότι σε λίγες μέρες (στις 30 Απριλίου 2012) ο Dr. Rath θα μιλούσε σε μεγάλο ξενοδοχείο της Αθήνας. Πήγα λοιπόν εκεί, και αφού πέρασα από τον ανιχνευτή μετάλλων, τη σωματική έρευνα και τον εξονυχιστικό έλεγχο της τσάντας μου από έναν τεράστιο σεκιουριτά, πέρασα στο αμφιθέατρο όπου θα γινόταν η ομιλία. Σήμερα σας παρουσιάζω τα πιο σημαντικά κομμάτια της ομιλίας αυτής, προσαρμοσμένα σε ενιαίο, ρέον κείμενο. Οπωσδήποτε θα επανέλθουμε, διότι ο Dr. Rath είναι κατά τη γνώμη μου από τους ελάχιστους ανθρώπους στον πλανήτη που σήκωσε ανάστημα απέναντι στο κατεστημένο που κάνει τη ζωή μας να είναι αυτό που είναι.

Όποιος δεν αντιλαμβάνεται το κοινωνικό αδιέξοδο και δεν θεωρεί ότι ο κόσμος μας πρέπει να αλλάξει και να γίνει ανθρωποκεντρικός (αντί του χρηματοκεντρισμού που υπάρχει σήμερα) δεν θα ωφεληθεί από τις τοποθετήσεις του Dr. Rath. Καλή ανάγνωση! ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ

Συνέντευξη με τον κ. Μιχαήλ Μαυροβουνιώτη από τον Χρήστο Κόντη | ©TherapyWave.eu Ποιος είναι ο Δρ. Matthias Rath
Γεννήθηκε το 1955 στη Στουτγάρδη. Μετά την ολοκλήρωση των ιατρικών σπουδών του εργάστηκε ως γιατρός και επιστήμονας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Eppendorf στο Αμβούργο και στο καρδιολογικό κέντρο στο Βερολίνο. Συνέχισε την εργασία του Linus Pauling, ο οποίος τιμήθηκε δύο φορές με το βραβείο Νόμπελ. Εμπνευστής της επανάστασης στη φυσική πρόληψη και αντιμετώπιση της αθηροσκλήρωσης, της κύριας αιτίας του εμφράγματος του μυοκαρδίου και του εγκεφαλικού επεισοδίου. Ίδρυσε ένα διεθνές ινστιτούτο έρευνας και εξέλιξης με έδρα τη Santa Clara στην Καλιφόρνια, με προσήλωση στην εξάλειψη ενδημικών ασθενειών και παραμένοντας προσανατολισμένος στις φυσικές θεραπείες. Ανακάλυψε πως η απόφαση σχετικά με την υγεία και την ασθένεια λαμβάνεται στο επίπεδο των κυττάρων του οργανισμού και όχι στο επίπεδο των επιμέρους οργάνων του.

Συνέντευξη με τον κ. Μιχαήλ Μαυροβουνιώτη από τον Χρήστο Κόντη
Μόλις άκουσα την ομιλία του Δρ. Rath στο Βερολίνο έμεινα για αρκετή ώρα άναυδος. Το πρώτο που σκέφτηκα είναι: πως είναι δυνατόν να κυκλοφορεί ελεύθερος και ζωντανός με αυτά που λέει;
Το αίσθημα του ξαφνιάσματος είναι λογικό. Μάλιστα μπορεί να πει κανείς «δεν περίμενα από ένα Γερμανό να πει τόσα αποκαλυπτικά πράγματα». Είναι γεγονός πως ο Δρ.Rath είναι μια ξεχωριστή περίπτωση επιστήμονα που έχει ταχθεί στην δημιουργία ενός νέου συστήματος υγείας, από τον άνθρωπο και για τον άνθρωπο- και αποκαλύπτει τις πολιτικές του «εμπορίου με τις ασθένειες» και των οικονομικών συμφερόντων που βρίσκονται πίσω από αυτό.

Τι όφελος μπορεί να είχε ο ίδιος με τις τοποθετήσεις του; Ασχολείται με την πολιτική ή το εμπόριο; Και αν εμπορεύεται κάτι, τι είναι αυτό; Είναι τόσο ισχυρός ή μήπως είναι αφελής που λέει τόσο καυστικά αλλά αναμφίβολα ρεαλιστικά και επίκαιρα πράγματα; Ο Δρ. Rath είναι συνεχιστής του έργου του Νομπελίστα γιατρού (κατόχου 2 βραβείων Νόμπελ) Δρ. Pauling. To 1991 ανακάλυψε τη βάση της Κυτταρικής Ιατρικής- τη σχέση μεταξύ της έλλειψης της βιταμίνης C ( του σκορβούτου, γνωστού ως νόσου των ναυτικών) και των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Αυτή η σχέση απετέλεσε τη βάση της Κυτταρικής Ιατρικής και κατά συνέπεια της εξάλειψης των ευρέως διαδομένων ασθενειών: του εμφράγματος του μυοκαρδίου και του εγκεφαλικού επεισοδίου. Έκτοτε η Κυτταρική Ιατρική ως προσέγγιση της Φυσικής Υγείας με επιστημονικά τεκμηριωμένες θρεπτικές ουσίες των κύτταρων, υποστηρίζεται μέσα από έρευνες (Το Ερευνητικό Κέντρο του Δρ. Rath βρίσκεται στην Καλιφόρνια και της ειδικής ομάδας επιστημόνων ηγείται η Δρ. Aleksandra Niedzwiecki).

Ο ίδιος έχει εφεύρει μια σειρά από συνδυασμούς μικροθρεπτικών ουσιών που συμπληρώνουν τη διατροφή και ισχυροποιούν την υγεία μας με αποτελέσματα που είναι ευρύτατα και δημοσιευμένα. Το σημαντικό των δραστηριοτήτων είναι ότι όλα τα κέρδη από τη διάθεση των συμπληρωμάτων αυτών και από την πώληση των βιβλίων του τα έχει παραχωρήσει στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Ίδρυμα Υγείας Δρ. Rath, οργανισμό που είναι αφιερωμένος στην εκπαίδευση σε θέματα φυσικής υγείας και με αποστολή να γίνει η ελευθερία επιλογής σε θέματα υγείας, ένα παγκόσμιο ανθρώπινο δικαίωμα. O Δρ. Rath δεν είναι πολιτικός. Είναι επιστήμονας και αποκαλύπτει στον κόσμο το τι συμβαίνει με την πολιτική στην υγεία. Γιατί είναι άρρηκτα συνδεδεμένα τα αίτια του «εμπορίου με τις ασθένειες» – δηλαδή τα οικονομικά συμφέροντα του καρτέλ των φαρμάκων και των πετροχημικών- με το κατεστημένο στον τομέα της υγείας.

Τι είναι Κυτταρική Ιατρική;
Θεμελιώδης αρχή της Κυτταρικής Ιατρικής είναι να μελετάς τις μικρότερες μονάδες του ανθρώπινου σώματος, δηλαδή τα κύτταρα. Η υγεία του σώματος μας καθορίζεται στο επίπεδο των εκατομμυρίων κυττάρων που συναποτελούν τον οργανισμό μας, και όχι- όπως θωρούσαμε μέχρι σήμερα- στο επίπεδο των οργάνων. Τα κύτταρα είναι οι μικρότερες και σημαντικότερες μονάδες του σώματος. Σχηματίζουν τα όργανα και χρειάζεται να τροφοδοτούνται συνεχώς με συγκεκριμένες βιοενεργές θρεπτικές ουσίες για ένα μεγάλο αριθμό βιοχημικών αντιδράσεων. Οι χρόνιες καταστάσεις έλλειψης μιας ή πολλών από αυτές τις ζωτικές για το κύτταρο ουσίες αποτελούν επομένως το κλειδί για την επιτυχή πρόληψη και καταπολέμηση των συμπτωμάτων μιας τέτοιας έλλειψης.

Τι είναι οι ζωτικές για το κύτταρο ουσίες;
Το ανθρώπινο σώμα, δομημένο από δισεκατομμύρια κύτταρα, χρειάζεται μια σταθερή τροφοδοσία βιοενεργών θρεπτικών ουσιών για ένα πλήθος βιοχημικών αντιδράσεων. Αυτές σύμφωνα με τις επιστημονικές θεωρήσεις, φέρουν τη γενική ονομασία «ζωτικές για το κύτταρο ουσίες» και αναφέρονται σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, ορισμένα αμινοξέα και δευτερεύουσες φυτικές ουσίες, καθώς και άλλες μικροθρεπτικές ουσίες σημαντικές για τον μεταβολισμό. Όταν αυτές υπάρχουν στην ιδανική ποσότητα και σε καθορισμένη μεταξύ τους αναλογία, συνεισφέρουν ουσιαστικά στην υγιή λειτουργία των κυττάρων και του σώματος.

Υπάρχει κάποια οργάνωση πίσω από τον Δρ. Rath εσείς επί παραδείγματι σαν σύνδεσμος με ποιον τρόπο τον εκπροσωπείτε; Τι ακριβώς κάνετε; Υπάρχουν και σε άλλες χώρες ανάλογοι σύνδεσμοι;
Εγώ είμαι Εθνικός Συντονιστής του Ιδρύματος Υγείας στην Ελλάδα. Συντονίζω λοιπόν για την Ελλάδα, όλες τις δραστηριότητες και εκστρατείες του Ιδρύματος. Συντονίζω την ενημέρωση του κόσμου, τις ομάδες εθελοντών που δημιουργούμε, τις εκστρατείες Κίνημα Για τη Ζωή, και Συμμαχία για την Υγεία, την Εκπαίδευση Υγείας κλπ. Οι δραστηριότητες του Ιδρύματος φυσικά εκτείνονται σε όλο τον κόσμο, και για αυτό τον σκοπό αξιοποιείται και το διαδίκτυο ως μέσο, πέραν των εκδηλώσεων που κάνουμε, όπως αυτή της 30ης Απριλίου όπου είχα και την χαρά να σας γνωρίσω.

Μπορεί οποιοσδήποτε να συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια ή υπάρχουν προϋποθέσεις;
Ο καθένας που ενδιαφέρεται για την Υγεία ως το πολυτιμότερο αγαθό, και την αποκάλυψη και καταπολέμηση των συμφερόντων που βρίσκονται πίσω από το «εμπόριο με τις ασθένειες» είναι ευπρόσδεκτος. Υπάρχουν πολλοί τομείς που μπορεί να συμμετάσχει κάποιος. Για παράδειγμα ήδη ξεκινήσαμε 5 ομάδες εθελοντικής δράσης : Κίνημα Για τη Ζώη, Συμμαχία για την Υγεία, Εκπαίδευση Υγείας, Κοινωνικά Μέσα, Προώθηση των Βιβλίων. Ακόμη άτομα που είναι ενεργοί στον τομέα της υγείας μπορούν επίσης να συμμετάσχουν και ως Σύμβουλοι της Κυτταρικής Ιατρικής. Σας ευχαριστώ για το βήμα που μου προσφέρατε.

Για πληροφορίες: |Συμμαχία για την Υγεία Τηλ.: 2110120386 και 2110120387 και στο mail: michail.mavrovouniotis@dr-rath-foundation.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications