Tουρκική πανωλεθρία στην Al Βab με νέες απώλειες αρμάτων !!!!
Tουρκική πανωλεθρία στην Al Βab με νέες απώλειες αρμάτων !!!!

Ένα βήμα πριν την πολεμική σύρραξη μεταξύ Τουρκίας και Συρίας - Nέες απώλειες για τον τουρκικό στρατό στην Al bab, όπου οι ισλαμιστές πλέον έχουν ξεφτιλίσει το όποιο κύρος και θάρρος που υποτίθεται ότι έχει η Τουρκία.Ένω τα τουρκικά και συριακά στρατεύματα βρίσκονται μια ανάσα από το να συγκρουστούν, το ISIS για άλλη μια φορά προκάλεσε νέες απώλειες σε τουρκικά τεθωρακισμένα και σε μηχανοκίνητες μονάδες.

Σε φωτογραφίες που κυκλοφορού στο διαδίκτυο, φαίνεται ξεκάθαρα η ζημιά που έχουν υποστεί τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.
Μερικά από αυτά ανήκουν στην λεγόμενη «αντιπολίτευση» του FSA, όπου ενεργούν από κοινού με τον τουρκικό στρατό.

Κίνδυνος σύρραξης Συρίας-Τουρκίας
H επίθεση της Άγκυρας βαλτώνει στη Β Συρία. Αποδυναμωμένος από τις εκκαθαρίσεις ο τουρκικός στρατός καθηλώθηκε από τον ISIS στην Al-Bab και θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπος με το συριακό στρατό.

Η μάχη της Al-Bab, στη Συρία, οχυρό του Ισλαμικού Κράτους στα 30 χλμ από τα τουρκικά σύνορα μπορεί να μετεξελιχθεί σε μια ταπεινωτική αποτυχία στρατιωτική όσο και διπλωματική για την Άγκυρα. Η επιχείρηση που ξεκίνησε στις 10 Δεκέμβρη 2016, και οδηγήθηκε από τον FSA (ASL), πλαισιωμένο από το τουρκικό στρατό , βαλτώνει πάντα στα βόρεια περίχωρα της πόλης παρά τις βαριές απώλειες. Κατά τη διάκεια αυτού του χρονοδιαστήματος οι δυνάμεις του συριακού στρατού πλησιάζουν όλο και περισσότερο από το νότο.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το infognomon, o συριακός στρατός μετά από έντονες συγκρούσεις στη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ημερών κατέλαβε επιτέλους την πόλη Αράν (Aran) από το Νταές.
Η Αράν ήταν το τελευταίο σημαντικό προπύργιο του Νταές πριν από την Αλ-Μπαμπ, αφήνοντας μόνο μικρά χωριά πριν φτάσει στα περίχωρα της επιτακτικής πόλης. Η μάχη για την Αράν μεταξύ του Νταές και των Δυνάμεις του Τίγρη του συριακού στρατού ήταν μια αργή διαδικασία, καθώς η τρομοκρατική ομάδα είχε τοποθετήσει χιλιάδες νάρκες γύρω από την πόλη.

Οι Δυνάμεις του Τίγρη κατέστρεψαν τέσσερα VBIED (vehicle-borne improvised explosive device) του Νταές κατά τη διάρκεια της μάχης.
Η συριακή πολεμική αεροπορία κατέστρεψε επίσης το Νταές με περισσότερες από 150 αεροπορικές επιδρομές χτυπώντας τις θέσεις τους στην Αράν και τις γύρω περιοχές.
Μόνο 3 χιλιόμετρα χωρίζουν το συριακό στρατό από την αλ-Μπαμπ αναφέρει σήμερα και το Ρωσικό Κέντρο για τη συμφιλίωση που έχει την έδρα του στην αεροπορική βάση της Khmeimim.

Ανακοίνωσε ότι ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του απελευθέρωσαν οκτώ πόλεις και χωριά από το Νταές στην ύπαιθρο του Χαλεπίου και της Χομς το τελευταίαο 24ωρο.
Απομένει μόνο ένας οικισμός που χωρίζει το στρατό από τον προορισμό του, την πόλη αλ-Μπαμπ από την οποία απέχει 3 χιλιόμετρα. O συριακός στρατός απελευθέρωσε και το χωριό Αράν στα περίχωρα της συριακής πόλης Αλ Μπαμπ μετά από σφοδρές μάχες με το Νταές. Ήταν το απόλυτο οχυρό του Νταές στη γραμμμή άμυνας της Αλ Μπαμπ. Oι Τίγρεις έκαψαν στην κυριολεξία τις θέσεις του Νταές στην Αράν και έθεσαν τον στρατηγικής σημασίας οικισμό υπό τον απόλυτο έλεγχό τους.

Μεγαλειώδης η προέλαση του συριακού στρατού στο ανατολικό τμήμα του Χαλεπίου. Απομένουν μόλις 3 οικισμοί ως την Αλ Μπαμπ.
Όπως μας ενημερώνει το dimpenews, μετά από αυτή την εξέλιξη σήμερα το πρωί, ο στρατός απείχε μόλις 3 χλμ από την Αλ Μπαμπ που διεκδικεί επίσης ο τουρκικός στρατός εισβολής κατοχής και οι ντόπιοι και μη συνεργάτες του του ΕΣΣ.
Την ίδια στιγμή όπως αναφέρει το πρακτορείο anadolu (4.1.17) 51 μαχητές του Νταές εξουδετερώθηκαν εκ των οποίων οι 4 ήταν αρχηγοί στο βορρά της Συρίας, την 165η ημέρα της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο τουρκικός στρατός το Σάββατο. 200 θέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης στοχεύθηκαν το τελευταίο 24ωρο από αέρος και εδάφους. Η διεθνής συμμαχία υπό την διέθυνση των ΗΠΑ βομβάρδισε 2 οχυρά και ένα όχημα του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη αλ-Μπαμπ. Στην ίδια πόλη καταστράφηκαν από την τουρκική αεροπορία 68 κτίρια κρησφύγετα του Νταές.

Η Άγκυρα δεν φαίνεται να είναι σε θέση ισχύος καθώς οι σχέσεις με τη νέα μαερικανική διοίκηση ανακοινώνονται πολύ λιγότερο εύκολες απ΄ότι ήλπιζε. Ο Donald Trump, που ήδη τηλεφώνησε στους κύριους εταίρους,ευρωπαίους, ασιάτες ή της Μ Ανατολής δεν τηλεφώνησε το βράδυ της 3ης Φλεβάρη τον Recep Tayyip Erdogan, τον πρόεδρο του συνοριακού πυλώνα του ΝΑΤΟ με τη Συρία.

www.pentapostagma.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications