Ο Ν. Τραμπ θα ορκιστεί στην Bίβλο που χρησιμοποίησε και ο Αβραάμ Λίνκολν!! αν "αυτοκτονήσει" μην εκπλαγείτε!
Ο Ν. Τραμπ θα ορκιστεί στην Bίβλο που χρησιμοποίησε και ο Αβραάμ Λίνκολν!! αν

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ "ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗ"

Όταν ορκιστεί την προσεχή Παρασκευή κι αναλάβει επίσημα καθήκοντα ως ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ θα χρησιμοποιήσει δύο Βίβλους: τη δική του κι εκείνη που χρησιμοποίησε ο Αβραάμ Λίνκολν, πριν από ενάμισι αιώνα.

«Ο εκλεγμένος πρόεδρος θα έχει την τιμή να ορκιστεί σε Βίβλους που έχουν ιδιαίτερη σημασία τόσο για την οικογένειά του όσο και για την χώρα» επισήμανε η ομάδα του, διευκρινίζοντας ότι την ορκωμοσία θα τελέσει ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου, Τζον Ρόμπερτς.

Η μητέρα του Ντόναλντ Τραμπ του προσέφερε τη Βίβλο του το 1955.
Το 2013, αναλαμβάνοντας καθήκοντα προέδρου για δεύτερη φορά, ο Μπαράκ Ομπάμα σήκωσε το δεξί του χέρι και τοποθέτησε το αριστερό του σε δύο Βίβλους, εκείνη που χρησιμοποίησε ο Αβραάμ Λίνκολν στην τελετή ορκωμοσίας του το 1861 και εκείνη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Την ίδια ώρα, οι προετοιμασίες στο χώρο που θα γίνει η τελετή της ορκωμοσίας εντατικοποιούνται κάθε ημέρα που περνάει. Ήδη το Καπιτώλιο είναι σχεδόν έτοιμο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα η τελετή θα αρχίσει από νωρίς το μεσημέρι και αναμένεται να κορυφωθεί περίπου στις 6-7 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) με την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

Είτε ορκιστεί στη Βίβλο είτε στο Ευαγγέλιο δεν υπάρχει περίπτωση να πορευθεί σύμφωνα με τις επιταγές τους.

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications