Μουσουλμάνοι και Μεξικανοί λαθρομετανάστες φεύγουν στον Καναδά για να «γλιτώσουν» από τον Τραμπ!
Μουσουλμάνοι και Μεξικανοί λαθρομετανάστες φεύγουν στον Καναδά για να «γλιτώσουν» από τον Τραμπ!

Το φαινόμενο Τραμπ γίνεται ήδη αισθητό και στις δύο πλευρές των αμερικανικών συνόρων. Στο Νότο οι Μεξικάνοι έχουν ανέβει στα κάγκελα, διαμαρτύρονται για τον οικονομικό πόλεμο που άνοιξε στις αυτοκινητοβιομηχανίες τους και διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να δώσουν δεκάρα για το τείχος-φράχτη στους μετανάστες. Οσο όμως και να φωνάζουν, παραμένουν η αδύναμη πλευρά.

Γράφει ο Γιάννης Παπαδάτος
Στον Καναδά, έχουμε το αντίθετο φαινόμενο. Οι ροές παράτυπων μεταναστών από τις βόρειες αμερικανικές Πολιτείες προς την επαρχία του Κεμπέκ έχουν αυξηθεί δραματικά από πέρυσι τον Νοέμβριο και όλοι συμφωνούν ότι καταλυτικό ρόλο έπαιξε το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών!

Μόνο τον Νοέμβριο του 2016 έφθασαν σε καναδικό έδαφος περισσότεροι από όσους το επιχείρησαν μέσα σε ολόκληρο το 2015, δηλαδή κάπου 1.250 άνθρωποι μαζί με τις οικογένειές τους.
Οι περισσότεροι είναι Σύροι, Ιρακινοί, Αφγανοί και Ερυθραίοι (δηλαδή κατά πλειοψηφία μουσουλμάνοι) που έχουν πάνω από 80% πιθανότητες να κερδίσουν το πολυπόθητο άσυλο στη γη της επαγγελίας του Τζάστιν Τριντό.

Οπως μας πληροφορεί η ιστοσελίδα Global Post, συνολικά ο Καναδάς
κάνει δεκτό περίπου το 60% των αιτήσεων ασύλου που υποβάλλονται στο έδαφός του, αφού όσοι δεν είναι πρόσφυγες αλλά οικονομικοί μετανάστες δεν έχουν καμία τύχη.

Οι Μεξικάνοι επομένως δεν μπορούν να ελπίζουν… Ακόμη κι έτσι ο Καναδάς είναι παράδεισος μπροστά στις ΗΠΑ. Τα αιτήματα εξετάζονται το αργότερο μέσα σε δύο μήνες και στο μεταξύ οι πρόσφυγες/μετανάστες δεν εγκλείονται σε ειδικά κέντρα κράτησης, όπως στην Αμερική. Αν έχετε απορία, μέχρι στιγμής οι καναδικές αρχές δεν έχουν δεχθεί αίτημα Αμερικανού υπηκόου για… πολιτικό άσυλο εξαιτίας του Τραμπ, αλλά κάποια στιγμή δεν αποκλείεται να το δούμε κι αυτό.

Το παράδοξο της καναδικής νομοθεσίας είναι ότι δέχεται πολύ ευκολότερα κάποιον που έχει ήδη περάσει σε καναδικό έδαφος από εκείνον που υποβάλλει αίτηση ασύλου από το εξωτερικό. Γι’ αυτό τα καραβάνια από τις ΗΠΑ αναμένεται να συνεχιστούν.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

eglimatikotita.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications