5 Ιαν 2017

Η ζωή στο Αφγανιστάν, πριν τους Ταλιμπάν Γυναίκες με κοντές φούστες, χωρίς μπούργκα[Εικόνες]

Η ζωή στο Αφγανιστάν, πριν τους Ταλιμπάν [Εικόνες]

Στο άκουσμα της λέξης Αφγανιστάν, κανείς σκέφτεται μια χώρα μέσα στη φτώχεια, χωρίς ελευθερία, με τις γυναίκες να φορούν μπούρκα και τους Ταλιμπάν να αλωνίζουν στα εδάφη της. Κι όμως, η χώρα της Μέσης Ανατολής δεν είχε πάντα σκοτεινό ουρανό και δεν «μύριζε» συρράξεις.

Το 1960 η χώρα δεν είχε καμία σχέση με αυτή που ξέρουμε σήμερα. Η ζωή ήταν πολύχρωμη, με τους ανθρώπους να χαμογελούν κάτω από τον ήλιο, μια πραγματικότητα που απέχει πολύ από αυτή που υπάρχει σήμερα με την κυριαρχία των Ταλιμπάν.

Μια σειρά φωτογραφιών του καθηγητή Δρ. Μπιλ Πόντλιχ, που αντάλλαξε τη ζωή της Αμερικής με αυτή του Αφγανιστάν, αποκαλύπτει μια άλλη ζωή.

Μια ειρηνική χώρα που κάνει βήματα προς έναν πιο φιλελεύθερο και δυτικοποιημένο τρόπο ζωής. Ανδρες κάνουν πικνίκ, αγόρια παίζουν στο ποτάμι Καμπούλ κάτω από τον ήλιο, κορίτσια χαμογελούν την ώρα που κάνουν μάθημα. Πολύχρωμες αγορές, ζωντανοί κήποι, λουλούδια συνθέτουν μια πόλη που θυμίζει παράδεισο και όχι κόλαση.

«Οταν κοιτάζω τις φωτογραφίες του μπαμπά μου, θυμάμαι το Αφγανιστάν ως μια χώρα με χιλιάδες χρόνια ιστορίας και πολιτισμού», λέει η Πεγκ, κόρη του Δρ. Πόντλιχ, στο Denver Post.«Ηταν μια βαθιά εμπειρία να παρακολουθείς και να ακούς τον πόνο που ξεκίνησε στη χώρα κατά τη διάρκεια των μαχών του πολέμου για σχεδόν 40 χρόνια. Οι άγριοι και περήφανοι αλλά διασκεδαστικοί και αγαπητοί άνθρωποι ηττήθηκαν από τρομερές δυνάμεις», προσθέτει.

Τη συλλογή διαχειρίζεται ο σύζυγος της Πεγκ, Κλέιτον Εστερσον, ο οποίος αμέσως αναγνώρισε την ιστορική τους αξία.«Πολλοί Αφγανοί σχολιάζουν και δείχνουν την εκτίμησή τους μέσω της ιστοσελίδας για τις φωτογραφίες που αποτυπώνουν πώς ήταν η χώρα τους πριν 33 χρόνια πολέμου», αναφέρει ο Κλέιτον.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Η ζωή στο Αφγανιστάν, πριν τους Ταλιμπάν Γυναίκες με κοντές φούστες, χωρίς μπούργκα[Εικόνες]
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications