Φιάσκο των τουρκικών αρχών: «Δεν είμαι εγώ ο τρομοκράτης» λέει ο εικονιζόμενος στην φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα
Φιάσκο των τουρκικών αρχών: «Δεν είμαι εγώ ο τρομοκράτης» λέει ο εικονιζόμενος στην φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα

Πλήρης ανατροπή στην υπόθεση της τρομοκρατικής επίθεσης στο κλαμπ Reina της Κωνσταντινούπολης. Αυτό γιατί ο εικονιζόμενος στη φωτογραφία που έδωσαν στην δημοσιότητα οι τουρκικές αρχές δήλωσε πολίτης Καζακστάν παρουσιαζόμενος στην Αστυνομία ο οποίος μάλσιτα υπέβαλε επίσημη διαμαρτυρία για τον διασυρμό που έχει υποστεί.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η φωτογραφία που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες δεν απεικονίζει το μακελάρη της επίθεσης αλλά έναν υπήκοο από το Καζακστάν ο οποίος βρέθηκε στην Τουρκία για εμπορικούς λόγους.

Ο πολίτης από το Καζακστάν υπέβαλε διαμαρτυρία βλέποντας τη φωτογραφία του να έχει δημοσιευτεί στις πρώτες σελίδες σε όλα τα ΜΜΕ παγκοσμίως.

Αρχικά τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έκαναν πρωτοσέλιδο τη σχετική φωτογραφία υποστηρίζοντας ότι είχε ληφθεί κατά τον έλεγχο διαβατηρίου του δράστη στο αεροδρόμιο Ατατούρκ. Ανέφεραν ακόμη ότι ο δράστης είναι μέλος της ISIS από το Τουρκιστάν.

Ο κάτοχος της φωτογραφίας πήγε στην αστυνομική ασφάλεια στην Κωνσταντινούπολη και δήλωσε ότι δεν έχει καμιά σχέση με την τρομοκρατία. Έπειτα από έρευνα που έγινε στην ασφάλεια διαπιστώθηκε ότι πράγματι είναι πολίτης του Καζακστάν και ότι ο λόγος που βρίσκεται στην Τουρκία είναι επαγγελματικός!

Η εξέλιξη αυτή ανατρέπει τα πάντα στην υπ΄θεση της επίθεσης στο κλαμ Reina. Αφενός γιατί οι τουρκικές αρχές είχαν σπεύσει να τον βγάλουν ως μέλλος της ISIS και αφετέρου γιατί δεν έχουν κανένα στοιχείο για την ταυτότητά του με αποτέλεσμα ενδεχομένως να έχει διαφύγει και από τη χώρα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications