Η ηλιθιότητα προκάλεσε την τραγωδία στην Κολομβία: Το αεροσκάφος πετούσε 20 λεπτά με «άδειες» δεξαμενές καυσίμου!!
Η ηλιθιότητα προκάλεσε την τραγωδία στην Κολομβία: Το αεροσκάφος πετούσε 20 λεπτά με «άδειες» δεξαμενές καυσίμου (βίντεο)!

Σύμφωνα με νέα στοιχεία για την πτήση που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, είκοσι λεπτά μόνο με τις… αναθυμιάσεις πετούσε το αεροσκάφος των LAMIA Airlines που συνετρίβη σε βουνό στην Κολομβία

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία το αεροσκάφος είχε εφοδιαστεί για πτήση διάρκειας τεσσάρων ωρών αλλά είχε συμπληρώσει τέσσερις ώρες και είκοσι λεπτά στον αέρα πριν τη συντριβή του και επομένως για το διάστημα αυτό πετούσε με ό,τι αποθέματα είχε στις εφεδρικές του δεξαμενές.

Η πορεία της μοιραίας πτήσης

Το στοιχείο αυτό έρχεται λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη των τελευταίων δραματικών λεπτών της πτήσης και τις συνομιλίες που είχε ο πιλότος Μιγκέλ Κουιρόγκα με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου στο Μετεγίν.

«Κυρία, πλήρης διακοπή λειτουργίας των οργάνων στην πτήση 933 της LAMIA, υπάρχει πλήρης διακοπή των ηλεκτρονικών συστημάτων, είμαστε χωρίς καύσιμα» ακούγεται η φωνή του Βολιβιανού κυβερνήτη Μιγκέλ Κουιρόγκα ενώ απευθύνεται προς το Πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Μεντελίν σε ένα ηχητικό ντοκουμέντο που προβλήθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας.

«Έκτακτη ανάγκη στα καύσιμα, κυρία» προσθέτει, ζητώντας να του δοθεί επειγόντως άδεια προσγείωσης.

Όπως μετέδωσε η βραζιλιάνικη εφημερίδα O Globo ήδη από την Τετάρτη το βράδυ έχει ξεκινήσει επίσημη έρευνα για τις συνθήκες συντριβής του αεροπλάνου.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της Κολομβίας επιβεβαίωσε, πάντως, ότι το αεροσκάφος ήταν χωρίς καύσιμα την ώρα της συντριβής αλλά επιχείρησε να ρίξει την ευθύνη στην αεροπορική εταιρεία λέγοντας ότι διεθνείς κανονισμοί επιβάλουν τα αεροσκάφη να έχουν καύσιμα σε εφεδρεία όταν πετούν ανάμεσα σε αεροδρόμια και η LAMIA δεν το είχε κάνει αυτό.

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω...
Άλλαξαν προορισμό και χρειάστηκαν παραπάνω καύσιμα;
Αν γνωρίζανε τον προορισμό θα γνωρίζανε και πόσα καύσιμα χρειάζονται! Πέθαναν τόσοι νέοι άνθρωποι γιατί κάποιοι δεν ξέρανε να υπολογίζουν την σωστή ποσότητα καυσίμων;
Δεν υπάρχουν λόγια για την τραγωδία αυτή!
[Εκτός και αν είναι άλλη η αιτία και δεν θέλουν να την ανακοινώσουν...]

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications