Τρομοκρατία για ‘εισβολή γρίπης από τα Βαλκάνια’
Τρομοκρατία για ‘εισβολή γρίπης από τα Βαλκάνια’
h4>Στα όρια επιδημίας η «γρίπη του Χονγκ Κονγκ» (στέλεχος ιού Η3Ν2), που «χτύπησε» πρώιμα τις γειτονικές χώρες ενώ, σύμφωνα με τους γιατρούς, «αναμένεται και στην Ελλάδα»

Στη γειτονική Αλβανία οι Αρχές προβληματίζονται για τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, καθώς καταγράφηκαν 14.000 ασθενείς μέσα σε μία μόνο εβδομάδα. Στη Σόφια, ο επικεφαλής Επιθεωρητών Υγείας της Βουλγαρίας, Αγγελος Κούντσεφ, τόνισε ότι ο ιός «Χονγκ Κονγκ» έφτασε απροσδόκητα νωρίς, όχι μόνο στην EE, αλλά και στη γειτονική χώρα και ανέφερε ότι σε ορισμένες περιοχές της κοντά στην Ελλάδα έχει φτάσει σχεδόν σε επίπεδα επιδημίας, με περισσότερα από 200-220 κρούσματα στα 10.000 άτομα. Στην ΠΓΔΜ καταγράφηκαν πάνω από 7.800 κρούσματα γρίπης από την αρχή του μήνα και η Επιτροπή Υγείας αποφάσισε την απολύμανση όλων των παιδικών σταθμών και των σχολείων στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Στη Γαλλία το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε συναγερμό λόγω των αυξημένων κρουσμάτων γρίπης σε 13 περιφέρειες της χώρας.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) έχει τεθεί σε επιφυλακή και η εκτίμηση των ειδικών είναι πως μετά από 2 χρόνια η χώρα μας θα έχει κρούσματα γρίπης τύπου Α, Η3Ν2 -πέρυσι είχαμε τον Η1Ν1, τη γνωστή γρίπη των χοίρων που έπληξε το 2009- ενώ συνιστούν άμεσο εμβολιασμό για όλα τα άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, καθώς το εμβόλιο έχει στελέχη του Η3Ν2 και προσφέρει κάλυψη και προστασία 50-60% (μόνο!)

«Εκτιμούμε ότι φέτος θα «επιστρέψει» η γρίπη τύπου Α, Η3Ν2, την οποία γνωρίζουμε από το παρελθόν και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε», δήλωσε στο «Εθνος» ο αναπληρωτής καθηγητής Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και λοιμωξιολόγος στο ΚΕΕΛΠΝΟ, Σωτήρης Τσιόδρας.

Σχολιάζοντας την επέλαση της γρίπης στις γειτονικές χώρες και μάλιστα πρωιμότερα από άλλες χρονιές, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι «πάντα η γρίπη έχει πορεία από τα δυτικά προς τα ανατολικά και φέτος ήρθε νωρίτερα στις χώρες αυτές, λόγω της έλευσης του χειμώνα πιο νωρίς και με πιο έντονα φαινόμενα».

«Για την επίτευξη ανοσολογικής απάντησης στο εμβόλιο απαιτούνται περίπου δύο εβδομάδες, αλλά δεν είναι αργά. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να έχουμε τα πρώτα κρούσματα και η κορύφωση της γρίπης θα είναι στα μέσα Φεβρουαρίου. Στις βόρειες χώρες και στη Βρετανία, όπου οι πολίτες εμβολιάζονται, τα κρούσματα είναι πάρα πολύ λίγα», μας είπε. (Ναι;;; Ισχύει;)

Ελάχιστα είναι μέχρι σήμερα τα κρούσματα στην Ελλάδα, καταγράφηκαν μόνο 6 σοβαρά περιστατικά και από αυτά μόνο ένα κατέληξε -επρόκειτο για ηλικιωμένο άντρα που νοσηλευόταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης και αντιμετώπιζε υποκείμενα νοσήματα. Το επιδημικό κύμα ξεκινά σχεδόν πάντα στις αρχές Ιανουαρίου και κορυφώνεται στα μέσα Φεβρουαρίου και μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Οι γιατροί συνιστούν στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα υγιεινής, να πλένουν σχολαστικά τα χέρια τους, να αερίζουν τακτικά τον χώρο όπου ζουν ή εργάζονται και να συμβουλεύονται άμεσα στον γιατρό τους, όταν διαπιστώσουν ότι τα συμπτώματα του κρυολογήματος δεν υποχωρούν.

«Στη Βρετανία, όπου οι πολίτες εμβολιάζονται, τα κρούσματα είναι πάρα πολύ λίγα» – Ισχύει;

Πέρσι η γρίπη στη Βρετανία «όπου οι πολίτες εμβολιάζονται» χτύπησε όχι τον χειμώνα, αλλά την Άνοιξη, παραμονές του Πάσχα. «Η Βρετανία επλήγη από το χειρότερο ξέσπασμα της γρίπης άνοιξη σε πέντε χρόνια», έγραφε η dailymail.

«Παρά το γεγονός ότι είναι το τέλος της σεζόν, το εμβόλιο μπορεί να είναι ακόμα διαθέσιμο από παθολόγους και φαρμακοποιούς για εκείνους που είναι στις επιλέξιμες ομάδες να μη εμβολιαστούν», αναφέρει το άρθρο. Και αναφέρεται στο κυρίαρχο στέλεχος H1N1, το γνωστό ως γρίπη των χοίρων. Και συνεχίζει:

«Αλλά από πέρυσι ο ιός ξαφνικά έχει μεταλλαχθεί, που σημαίνει ότι το εμβόλιο ήταν σε μεγάλο βαθμό αναποτελεσματικό και πλέον δεν ‘ταιριάζει’ [με την γρίπη].

Αυτό συνέβη επειδή τα εμβόλια κατασκευάζονται περίπου εννέα μήνες πριν από την έναρξη της εποχής της γρίπης».

Οπότε δεν ισχύει ούτε ότι όλοι οι Βρετανοί έχουν το χούι να εμβολιάζονται, ούτε ότι η γρίπη «χτυπά» συγκεκριμένη περίοδο, ούτε ότι πάντα σε καλύπτουν τα εμβόλια για το ένα ή άλλο στέλεχος. Αυτό που ισχύει είναι ότι φαρμακευτικές και γιατροί πιέζουν τον κόσμο να εμβολιαστεί, έτσι κι αλλιώς.

Όσο για το ‘αλλιώς’… κακές γλώσσες κάνουν λόγο για πειράματα σε πληθυσμούς εν αγνοία τους ή ‘σπορά’ ιών προκειμένου να πουληθούν φάρμακα και εμβόλια. Υπερβολικό; Τότε ανατρέξτε στο άρθρο της Guradian του 2002 για τα μυστικά βιολογικά πειράματα που γίνονταν σε βάρος εκατομμυρίων Βρετανών επί δεκαετίες από την ίδια τους την κυβέρνηση!

i-gata.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications