Στρατηγός Χ.Μανωλάς: Η Ώρα της Ευθύνης έχει Έρθει. Να Κηρύξουμε Τη Χώρα Σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης!
Στρατηγός Χ.Μανωλάς: Η Ώρα της Ευθύνης έχει Έρθει. Να Κηρύξουμε Τη Χώρα Σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης!

Κακό Προαίσθημα: Αν ένας από τους καλύτερους στρατηγούς που πέρασαν από το Ελληνικό στράτευμα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά οδεύουμε προς θερμό επεισόδιο ή προβοκάτσια και θα πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά τα λόγια του…

Η ώρα της ευθύνης έχει έρθει, λέει ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Χρίστος Μανωλάς και εκπέμπει σήμα κινδύνου για τη χώρα μας. Πρέπει να μιλήσουμε τώρα για την εθνική ασφάλεια και να κάνουμε όλα όσα προβλέπουν τα σχέδια και η κοινή λογική για περιπτώσεις κρίσης, σύμφωνα με δηλώσεις του στο Onalert.gr. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Επρεπε να τρανταχτεί το αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών από τις εκρήξεις και να θρηνήσει το Βέλγιο θύματα ,για να αρχίσουμε να ανησυχούμε για θέματα ασφαλείας ή για να το θέσω καλύτερα για την Εθνική ασφάλεια.Μέχρι σήμερα όποιος τολμούσε να θέσει θέματα εθνικής ασφαλείας και εθνικών συμφερόντων σε σχέση με το προσφυγικό ήταν φασίστας ή δεν ήταν πολιτικώς ορθώς. Σε κάθε περίπτωση δεν διήπετο από ανθρωπιστικές αρχές .

Ξεκινώ από το ότι δεν είμαι ξενοφοβικός και διέπομαι από ανθρωπιστικές αρχές και το έχω αποδείξει κι έμπρακτα σε επιχειρήσεις υποστήριξης της ειρήνης που έχω διοικήσει μονάδες του Ελληνικού Στρατού, οι οποίες διακρίθηκαν για την εκτέλεση της αποστολής τους με ανθρωπιά, αμεροληψία κι ευγένεια. Με καλοσύνη κι ανιδιοτέλεια που διακρίνει τον Έλληνα.

Δεν μπορώ όμως να μη θλίβομαι με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το προσφυγικό, όσον αφορά τα θέματα εθνικών συμφερόντων κι εθνικής ασφάλειας. Εδώ στην Ελλάδα έχουμε μάθει να τα τραβάμε όλα στα άκρα. Δεν μπορούμε δηλαδή να συνδυάσουμε και τον ανθρωπισμό μας αλλά και να διατηρούμε την εθνική ασφάλεια και να εξυπηρετούμε τα εθνικά συμφέροντά μας;

Άντε και να δεχθώ ότι για λόγους ανθρωπισμού αλλάξαμε την πολιτική μας του 2014, οπότε και είχαμε περι τους 80.000 παράνομα εισελθόντες στην χώρα σε σχέση με τους 800.000 του 2015, δεν μπορούσαμε να αντιληφθούμε ότι από το καλοκαίρι και μετά του 2015, η Γερμανική πολιτική άλλαξε και σταδιακά έκλειναν τα σύνορα τους αλλά και τα σύνορα των υπολοίπων χωρών, Δυτ.Βαλκανίων, Βίσεγκραντ κλπ;

Τι πιό λογικό να αλλάξουμε κι εμείς την πολιτική μας γραμμή, απόλυτα δικαιολογημένα και σύμφωνα με την πρακτική και των υπολοίπων χωρών.
Τι άραγε μας κρατά αυτή την στιγμή και δεν αλλάζουμε την πολιτική μας; Η μόλις υπογραφείσα συμφωνία στις Βρυξέλλες, η οποία πρακτικά δεν θα εφαρμοσθεί;
Θα διερωτηθεί κανείς και τι να κάνουμε πρακτικά. Είναι απλό:

Να κηρύξουμε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Να κλείσουμε τα σύνορά μας κι εμείς για λόγους ασφαλείας.
Να ενισχύσουμε τις ναυτικές μας δυνάμεις στο Αιγαίο και να αναχαιτίζουμε τις προσφυγικές ροές, ενέργεια εφικτή.
Να φιλοξενήσουμε σε κλειστού τύπου φιλοξενίας σημεία τους πρόσφυγες/μετανάστες εντός της χώρας.
Να απελάσουμε τους παράνομα εισελθόντες στην χώρα μετανάστες.
Όλες οι κινήσεις να γίνονται με συνοδεία αστυνομικών οργάνων και να διατεθούν αστυνομικές δυνάμεις στα σημεία φιλοξενίας. Να ενισχύσουμε την ασφάλεια μας, σύμφωνα με τα υπάρχοντα σχέδια σε δημόσιους χώρους και κοινωφελείς εγκαταστάσεις, αδειάζοντάς τα λιμάνια Πειραιά, την Ειδομένη κλπ από πρόσφυγες.
Να ενισχύσουμε τις επαφές μας με την Γιουροπόλ .
Να ενισχύσουμε τα μέτρα ηλεκτρονικής ασφαλείας, ασφάλειας κυβερνοχώρου κλπ.
Να θέσουμε σε ετοιμότητα τις αντιτρομοκρατικές μας μονάδες.
Να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να εξασφαλίσουμε τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.

Αυτό αναγράφει η ΠΕΑ της χώρας και ας μην ξεχνά η κυβέρνηση ότι ασκεί την εξουσία της από τον λαό, για τον λαό και το Έθνος. Εντολοδότης είναι ο κυρίαρχος λαός, αυτής της χώρας, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Κι άν επιθυμούμε να παρέχουμε ανακούφιση σε πληθυσμούς που κινδυνεύουν στην χώρα τους, πράγμα που οφείλουμε να κάνουμε σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες, θα πρέπει πρώτα να υπάρχει αυτή η χώρα και να λειτουργεί

Θα πεί πάλι κάποιος ότι κινδυνολογούμε, διότι δεν έχει υπάρξει περιστατικό τρομοκρατίας στην χώρα μας, οπότε εμείς παρακολουθούμε την κατάσταση κι είμαστε έτοιμοι να επέμβουμε, όπως αναφέρουν όλα τα ανακοινωθέντα μετά από οποιαδήποτε κυβερνητική σύσκεψη.
Η απάντηση είναι το προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν, διότι στην κατάσταση που βρισκόμαστε ένα περιστατικό με ανάμειξη τρομοκρατών, από πρόσφυγες /μετανάστες θα έχει συνέπειες που δεν είναι δυνατόν να υπολογισθούν από τώρα.
Η Ευρώπη βρίσκεται σε πόλεμο ή καλύτερα αντιμετωπίζει ανταρτοπόλεμο.Η Ελλάδα τι προτίθεται να κάνει;».

Post A Comment:

3 comments

Ανώνυμοςείπε...

Σοβαρά μιλάς Στρατηγέ? Διακρίνει τον Έλληνα καλοσύνη και ανιδιοτέλεια?
Από ανιδιοτέλεια φοροδιαφεύγει?
Από ανιδιοτέλεια καταπατά εκτάσεις και αιγιαλούς?
Από ανιδιοτέλεια έχουν γεμισει τα χωράφια των βλάχων και τα βενζινάδικα, τα συνεργεία οικοδομικών εργασιών απο Πακιστανούς,Ινδούς Αφγανούς, Αφρικανούς, Αλβανούς κ.λ.π κ.λπ?
Από ανιδιοτέλεια οι έμποροι κλπ εργοδότες έχουν φθάσει τους μισθους στα 200 ευρώ?
Από ανιδιοτέλεια κυνηγούν τους ελεγκτές της εφορίας στα νησιά?
Από ανιδιοτέλεια δεν κοβουν αποδείξεις επιχειρήσεις, επαγγελματίες, ιατροί, ταξιτζήδες κ.λ.π? Οχι όλοι βέβαια.

Είδες εσύ να μειωθούν οι τιμές στα ράφια τη στιγμή που περνάει τέτοια κρίση η χώρα? έπεσε η τιμή στο κρέας? έπεσε στα φρούτα? στα λαχανικά? στο ψωμί? Ποιός ενδιαφέρεται για ποιόν?

Για ποιούς να πολεμήσω? Ποιούς μου μιλάς να υπερασπιστώ? Ολους αυτούς που προανέφερα? Και οι οποίοι συνεχίζουν το ίδιο βιολί και δεν σταματάνε με τίποτα? Γι΄αυτούς να σκοτωθώ? Γι ΄αυτά τα καθάρματα? Να συνεχίσω εγώ να πεινάω για να ζουν αυτοί καλά? Για ποιά ιδανικά πες μου να πολεμήσω? Για μια αδιάφορη νεολαία που κοιμάται όρθια? Βγήκε ο Ερντογάν και απαιτεί τη μισή Ελλάδα. Που είναι η νεολαία πες μου.

Οσο για τους παρανομους μετανάστες αργήσατε πολύ να ανησυχήσετε. Εφτασε ο ελληνικός στρατός να κάνει το μάγειρα.

Βέβαια δεν ευθύνεσαι εσύ για ότι έχει γίνει,αλλά.....οι επόμενοι κάτοικοι της Ελλάδος πολύ φοβάμαι ότι θα είναι άλλης καταγωγής και γι΄αυτό θα φταίνε ΜΟΝΟ οι Έλληνες.

Οσο για το όταν εκτελείς αποστολή, εκεί δεν μετράνε ανθρωπιές, αμεροληψίες και ευγένειες.Εκεί προέχει η επιτυχής έκβαση της αποστολής πάση θυσία.Φίλος

Ανώνυμοςείπε...

Αν αυτό που είπαν οι Τούρκοι το έλεγαν οι Έλληνες, πες μου πόσοι Τούρκοι θάχαν μαζευτεί έξω απ΄το ελληνικό προξενείο διαμαρτυρόμενοι.
Εδώ βλέπεις καμιά νεολαία να διαμαρτύρεται?
Εγώ είδα τον Ερντογάν να μιλάει από το κινητό στη νεολαία του στην απόπειρα πραξικοπήματος και να γίνεται χαμός. Εδώ τους λένε ότι θα τους πάρουν τη μισή χώρα και δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Τσίπουρο, καφέ και κινητό. Χαμπάρι λέμε.....


Φίλος

Ανώνυμοςείπε...

ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑΞΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕ; ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΒΑΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΡΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ;

Ένας ΕΛΛ-ΛΗΝ

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications