Με μια σφαίρα στο κεφάλι βρέθηκε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ
Με μια σφαίρα στο κεφάλι βρέθηκε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ

Η βελγική Αστυνομία διερευνά τον θάνατο ενός υψηλόβαθμου αξιωματούχου του ΝΑΤΟ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του πυροβολημένος στο κεφάλι.

Σύμφωνα με βελγικά δημοσιεύματα, ο 62χρονος γενικός ελεγκτής του ΝΑΤΟ, Ιβ Σαντελόν (Yves Chandelon), βρέθηκε νεκρός πολλά χιλιόμετρα μακριά τόσο από το σπίτι όσο και από την εργασία του.Βρέθηκε νεκρός στις 16 Δεκεμβρίου στη βελγική πόλη Αντέν, σχεδόν 100 χιλιόμετρα από το σπίτι του στη Λανς τη βόρειας Γαλλίας.

Ο Σαντελόν ήταν κάτοχος τριών δηλωμένων στο όνομά του όπλων, ωστόσο, το όπλο που βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του δεν ανήκει στον ίδιο.Η υπόθεση γίνεται ακόμα πιο περίεργη επειδή, σύμφωνα πάντα με βελγικά δημοσιεύματα, το όπλο που τον σκότωσε βρέθηκε μέσα στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου.

Η οικογένεια του Σαντελόν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα για τις συνθήκες του θανάτου του και δεν δέχονται την εκδοχή της αυτοκτονίας.Αναφέρθηκε μάλιστα ότι τον τελευταίο καιρό το θύμα είχε παραπονεθεί ότι λάμβανε περίεργα τηλεφωνήματα και ένιωθε να απειλείται η ζωή του.

Ο Σαντελόν ήταν επικεφαλής των ερευνών του ΝΑΤΟ για τη διακίνηση μαύρου χρήματος σε τρομοκρατικά δίκτυα παγκοσμίως. Βελγικά Μέσα αναφέρουν ότι ο θάνατος του Σαντελόν έχει πιθανότατα κάποια σύνδεση με τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications