Ακίνητη ακόμα η εορταστική «ρόδα» στο Σύνταγμα  του διορισμένου Καμίνη ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ: Πρώτα ο έλεγχος και μετά θα γυρίσει, λέει ο δήμος Αθηναίων
Ακίνητη ακόμα η εορταστική «ρόδα» στο Σύνταγμα  του φερόμενου και διορισμένου Καμίνη ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ: Πρώτα ο έλεγχος και μετά θα γυρίσει, λέει ο δήμος Αθηναίων

Έχουν συμπληρωθεί επτά ημέρες από την τοποθέτηση της στην πλατεία.. Επτά ημέρες συμπληρώνονται από τη στιγμή που στήθηκε η ρόδα ύψους 40 μέτρων στην πλατεία Συντάγματος αλλά ακόμα παραμένει ακίνητη.

Ο δήμος Αθηναίων αποδίδει την καθυστέρηση στο γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα πλήρως οι διαδικασίες ελέγχου χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίζει πότε θα γίνει αυτό ώστε όσοι το επιθυμούν να κάνουν μια βόλτα και να δουν από ψηλά το κέντρο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι η ρόδα - από τη στιγμή που θα λειτουργήσει - θα παραμείνει συνολικά για δύο μήνες στην πλατεία Συντάγματος, έναντι, όμως, αντιτίμου αντίθετα με τον σχεδιασμό που προβλέπει ότι μέσα στις γιορτές η βόλτα θα είναι δωρέαν.

Επιχειρώντας, δε, να απαντήσουν από το δήμο Αθηναίων πώς είναι δυνατόν η ρόδα να έχει στηθεί, να τη βλέπουν όλοι αλλά να μην λειτουργεί, στην ανακοίνωσή τους λένε ότι «οι διαδικασίες εγκρίσεων και ελέγχου για αυτού του τύπου τις κατασκευές ολοκληρώνονται, μόνον όταν η εγκατάσταση έχει τοποθετηθεί στο σημείο που έχει επιλεγεί».

Η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων έχει ως εξής: Η πρόταση ιδιώτη για την τοποθέτησή της κρίθηκε ως κατ' αρχήν ενδιαφέρουσα αφού για πρώτη φορά η Αθήνα θα φιλοξενήσει μια τέτοιου τύπου δραστηριότητα, η οποία, όπως άλλωστε συμβαίνει διεθνώς, θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους πολίτες και μία ακόμη πρωτοβουλία ζωντάνιας για το κέντρο της Αθήνας.

Η χρήση της Ρόδας σε όλη τη διάρκεια των γιορτών θα είναι δωρεάν για τους πολίτες. Εισιτήριο θα καταβάλλεται μόνο για το διάστημα των δύο μηνών που θα ακολουθήσει, μόλις ολοκληρωθεί η σχετική διαγωνιστική διαδικασία.Η ιδιαιτερότητα τέτοιου τύπου κατασκευών είναι ότι οι διαδικασίες εγκρίσεων και ελέγχου ολοκληρώνονται, μόνον όταν η εγκατάσταση έχει τοποθετηθεί στο σημείο που έχει επιλεγεί

Ο έλεγχος γίνεται με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας, που πιστοποιούνται από τον διεθνή οργανισμό πιστοποίησης TUV, η εισήγηση του οποίου εγκρίνεται από την αρμόδια Επιτροπή Θεαμάτων, στην οποία προεδρεύει ο Δήμος Αθηναίων και συμμετέχουν υπηρεσίες από το υπόλοιπο Δημόσιο.Ο Δήμος Αθηναίων θα δώσει το πράσινο φως για τη λειτουργία της Ρόδας Παρατήρησης στο Σύνταγμα, μόνο όταν θα έχουν ολοκληρωθεί και στην παραμικρή τους λεπτομέρεια, όλες οι τυπικές διαδικασίες και ουσιαστικές προϋποθέσεις, που θα διασφαλίζουν τη νόμιμη λειτουργία της.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications