Δανία: Με φυλάκιση κινδυνεύει 23χρονη επειδή πήγε να πολεμήσει τους  χρήσιμους ανάπηρους στο μυαλό  κομμουνιστες γνωστοί ως τζιχαντιστές των Εβραίων!
Δανία: Με φυλάκιση κινδυνεύει 23χρονη επειδή πήγε να πολεμήσει τους τζιχαντιστές

Αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης 6 μηνών βρίσκεται μια 23χρονη από τη Δανία, επειδή είχε το θάρρος να ταξιδέψει στη Συρία και το Ιράκ για να συνεισφέρει εθελοντικά στη μάχη κατά του ISIS. Η κοπέλα παραβίασε μια ταξιδιωτική απαγόρευση που της είχαν επιβάλει οι αρχές της χώρας.

Σύμφωνα με την βρετανική Independent, η υπόθεση της Joanna Palani, που τέθηκε πρόσφατα υπό κράτηση εν αναμονή της δίκης της στην Κοπεγχάγη, έχει διχάσει την κοινή γνώμη της Δανίας.

Ορισμένοι πολίτες απαιτούν να απαλλαχτεί από τις κατηγορίες ενώ άλλοι ζητούν να υποστεί τις ποινικές κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος. Η 23χρονη επιμένει ότι δεν αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας της και ότι ο σκοπός του αρχικού ταξιδιού της, ήταν να πολεμήσει στο πλευρό κουρδικών ομάδων που συνεργάζονται με τον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, στον οποίο ανήκει και η Δανία.

Η νεαρή, παραβίασε τη νομοθεσία ή οποία επιτρέπει στις δανικές αρχές να κατάσχουν τα διαβατήρια και να απαγορεύουν την έξοδο από τη χώρα, σε πολίτες που έχουν συμμετάσχει ή προτίθενται να συμμετάσχουν σε ξένες διαμάχες.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, η πελάτισσά του ομολόγησε την παραβίαση της ταξιδιωτικής απαγόρευσης που της επιβλήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν επέστρεψε από το πρώτο της ταξίδι στη Συρία και το Ιράκ, ως εθελόντρια στη μάχη κατά του ISIS. Συγκεκριμένα, παραδέχτηκε ότι ταξίδεψε στην Ντόχα στις 6 του Ιουνίου του 2016.

Η Palani θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου για την παραβίαση της απαγόρευσης στις 20 Δεκεμβρίου.Αν βρεθεί ένοχη κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως και 6 μηνών.

Ο πατέρας και ο παππούς της ήταν μαχητές Πεσμεργκα. Η Palani έχει ιρανοκουρδική καταγωγή και γεννήθηκε σε έναν καταυλισμό προσφύγων του ΟΗΕ στο Ραμάντι του Ιράκ, κατά τη διάρκεια του πολέμου του Κόλπου και μετακόμισε στην Κοπεγχάγη με τους δικούς της όταν ήταν ακόμη νήπιο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications