Ο Άσαντ εξήγησε το λόγο για την επίθεση των μαχητών στην Παλμύρα
Ο Άσαντ εξήγησε το λόγο για την επίθεση των μαχητών στην Παλμύρα

© RIA Novosti. Σεργκέι Mamontov Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ. Φωτογραφία αρχείου. ΜΟΣΧΑ, 14 Δεκεμβρίου – RIA Novosti. Η Επίθεση των μαχητών της τρομοκρατικής οργάνωσης του «Ισλαμικού Κράτους [1]» (ISIS, απαγορευμένη στη Ρωσία) στην Παλμύρα ήταν μια απάντηση στην πρόοδο των κυβερνητικών στρατευμάτων στο Χαλέπι, δήλωσε ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι RT.

Οι αντάρτες του ISIS εξαπέλυσαν επίθεση στην Παλμύρα, στις 10 Δεκεμβρίου. Οι τρομοκράτες κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στις παρυφές της πόλης, απ όπου είχαν φυγαδευτεί οι άμαχοι. «Αν κοιτάξετε την ώρα της επίθεσης, είναι συνδεδεμένη με το τι συνέβη στο Χαλέπι. Είναι η απάντηση στο τι συμβαίνει στο Χαλέπι, για την προώθηση του συριακού στρατού, και θέλουν, ας πούμε, να υπονομεύσουν τη νίκη στο Χαλέπι, και την ίδια στιγμή να εκτρέψουν την προσοχή του συριακού στρατού από το Χαλέπι για να το κατευθύνουν προς την Παλμύρα, «- είπε ο Άσαντ.

Ο στρατός της Συρίας πραγματοποιεί επίθεση στις ανατολικές συνοικίες του Χαλεπίου που πριν ήταν υπό τον έλεγχο των μαχητών. Το Ρωσικό Κέντρο για τη Συμφιλίωση των αντιμαχόμενων μερών, την Τρίτη, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει τον πλήρη έλεγχο πάνω από το 98% της πόλης και το συνολικό εμβαδόν των κατοικημένων περιοχών, τα οποία κατέχουν οι τρομοκράτες δεν είναι περισσότερα από τρία τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Ο Ρωσικός Στρατός σημειώνει επίσης ότι οι μαχητές έστειλαν μεγάλες δυνάμεις στην περιοχή της Παλμύρας από την Raqqa, όπου η ομάδα που ελέγχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ , την περασμένη εβδομάδα ανέστειλαν τις ενεργές πολεμικές επιχειρήσεις κατά των τρομοκρατών. Επίσης, μεγάλα αποθέματα πολεμοφοδίων και τεθωρακισμένα οχήματα το ISIS μετέφερε στην Παλμύρα από την περιοχή του Ντέιρ αλ-Ζορ.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε νωρίτερα ότι η σύλληψη της Παλμύρας από τους τρομοκράτες τους δίνει την ευκαιρία να βλάψουν την εικόνα ολόκληρου του πολιτισμένου κόσμου, όσοι μείνουν απαθείς και αδρανείς, όχι την Ρωσία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση στην Παλμύρα είναι μια ακόμη απόδειξη της απειλής που θέτει το «Ισλαμικό Κράτος».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications