Το δούλεμα της αρκούδας - Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα! Τώρα που φεύγει από το υπουργείο του, θυμήθηκε να πει αλήθεια στον ελληνικό λαό!
Το δούλεμα της αρκούδας - Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα! Τώρα που φεύγει από το υπουργείο του, θυμήθηκε να πει αλήθεια στον ελληνικό λαό!

Λίγο πριν αποχωρήσει – σύμφωνα με πληροφορίες - από το υπουργείο Εργασίας, ο Γιώργος Κατρούγκαλος θυμήθηκε... να πει την αλήθεια!

Σε μια σπάνια κρίση «μερικής» αυτογνωσίας, ο κ. Κατρούγκαλος ομολόγησε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στη Βουλή, στο πλαίσιο επερώτησης για το ασφαλιστικό, πως «Σας το ξαναλέω: Οι συνταξιούχοι έχουν κάθε δίκιο να διαμαρτύρονται. Τα 698 εκατομμύρια μπορεί να είναι μια σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με τα 44 δισ., αλλά είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Δεν λέμε σε κανένα ούτε ότι οι συντάξεις που δίνουμε τώρα είναι υψηλές, ούτε ότι και ένα ευρώ να χαθεί, είναι μικρή ζημιά».

Ωστόσο, ο υπουργός Εργασίας επιτέθηκε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα που έλαβαν την περίοδο 2010-2015 επέφεραν πολλαπλάσιο πλήγμα στους συνταξιούχους, χωρίς μάλιστα να διασφαλίσουν την βιωσιμότητα των Ταμείων.

Επέπληξε, δε, την Δημοκρατική Συμπαράταξη που κατέθεσε την επερώτηση, λέγοντας ότι οι βουλευτές της θα έπρεπε να «ντρέπονται».«Δεν ντραπήκατε να την καταθέσετε την ερώτηση;», είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει «το ΠΑΣΟΚ έχει την ευθύνη για την δημιουργία των δομικών αιτιών της κρίσης».

Υποστήριξε ότι το κόστος των παρεμβάσεων στο ασφαλιστικό που επέφεραν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις κατά την περίοδο 2010-2015 ανήλθαν σε 44 δισ. ευρώ.«Κλέψατε 44 δισ. ευρώ από τις τσέπες των συνταξιούχων», είπε, για να προσθέσει «στα 1,1 δισ. ευρώ ανέρχονται οι συνέπειες του δικού μας νόμου και στα 698 εκατ. ευρώ οι μετέπειτα παρεμβάσεις στο νόμο».

Υπογράμμισε δε ότι η «μαύρη» τρύπα στα Ταμεία παραμένει αν και από το 2000 έως το 2015 δόθηκαν 214 δισ. ευρώ για την κάλυψη των ελλειμμάτων τους.«Εμείς επιβάλλαμε τη μικρότερη δυνατή προσαρμογή», τόνισε σε άλλο σημείο, για να συμπληρώσει: «Οι συνταξιούχοι έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται. Μπορεί τα δικά μας μέτρα να είναι σταγόνα σε σχέση με τα δικά σας, αλλά ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».Παραδέχθηκε, τέλος, ότι η εθνική σύνταξη είναι στο όριο της φτώχειας και κάλεσε την αντιπολίτευση να μην ασκεί κριτική για το «πετσόκομμα» των επικουρικών συντάξεων.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications