Ο φούρναρης που σκότωσε 17 γυναίκες και βίασε άλλες 30. Τις άφηνε ελεύθερες στο δάσος και τις κυνηγούσε με το τουφέκι του. Καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 461 ετών
Ο φούρναρης που σκότωσε 17 γυναίκες και βίασε άλλες 30. Τις άφηνε ελεύθερες στο δάσος και τις κυνηγούσε με το τουφέκι του. Καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 461 ετών

Η δράση του Ρόμπερτ Χάνσεν αποτέλεσε την έμπνευση για το θρίλερ «Naked fear», που προβλήθηκε το 2007. Κεντρικός χαρακτήρας ήταν μια χορεύτρια που είχε απαχθεί από έναν ψυχωτικό δολοφόνο, ο οποίος την άφησε γυμνή στο δάσος για να την κυνηγήσει και να την σκοτώσει.

Ο Χάνσεν κυνήγησε και σκότωσε, όπως έκανε με τα άγρια ζώα, 17 γυναίκες.
Κυρίως ήταν πόρνες και χορεύτριες που εργάζονταν σε νυχτερινά μαγαζιά και, πιθανώς, δεν θα τις αναζητούσαν οι συγγενείς τους. Τις πλησίαζε και τις πλήρωνε για τις υπηρεσίες τους.

Στη συνέχεια τους πρότεινε βόλτα με το ιδιωτικό του αεροπλάνο και τις απήγαγε. Τις οδηγούσε σε ένα μικρό σπίτι που βρισκόταν στην εξοχή, τις βίαζε και τις ανάγκαζε να πραγματοποιήσουν τις φαντασιώσεις του. Πολλές φορές τις άφηνε γυμνές στο δάσος και τις κυνηγούσε με το όπλο του.
Κανείς δεν μπορούσε να ακούσεις τις κραυγές τους. Οι γυναίκες έτρεχαν για να σωθούν αλλά δεν προλάβαιναν να απομακρυνθούν αρκετά. Ο Χάνσεν τις έβρισκε, τις σκότωνε σαν να ήταν άγρια ζώα και τις έθαβε πρόχειρα στο δάσος.

Παιδική ηλικία
O Χάνσεν ήταν γιος Δανών μεταναστών που μεγάλωσε στο Αϊνταχο, στη βόρεια Αμερική. σχολείο τον θυμούνται ως ντροπαλό και ήρεμο παιδί. Στην εφηβεία δεν είχε μεγάλη επιτυχία στα κορίτσια, καθώς ήταν τραυλός και είχε πολλά σπυράκια στο πρόσωπο. Ίσως ήταν ένας ακόμη λόγος που μεγάλωσε μισώντας τις γυναίκες. Σε ηλικία 21 ετών παντρεύτηκε για πρώτη φορά, αλλά ο γάμος του έληξε έπειτα από ένα χρόνο.

Ο Ρόμπερτ Χάνσεν γεννήθηκε το 1940
Έξι χρόνια αργότερα, γνωρίστηκε με μια κοπέλα ινδιάνικης καταγωγής και μετακόμισαν στο Ανκορέιτζ της Αλάσκα. Ο Χάνσεν άνοιξε φούρνο, απέκτησε δύο παιδιά και όλα έδειχναν πως έκανε μια νέα αρχή στη ζωή του. Έκανε μαθήματα πιλότου, αγόρασε δικό του αεροπλάνο και στον ελεύθερο του χρόνο επιδιδόταν στο κυνήγι.
Συνήθιζε να κυνηγά πρόβατα, λύκους και αρκούδες και έγινε γνωστός κυνηγός της περιοχής.

Ήταν γνωστός κυνηγός στην Αλάσκα
Το πρώτο του γνωστό θύμα ήταν μια νοικοκυρά, η οποία τον κατηγόρησε το 1972 για απαγωγή και απόπειρα βιασμού. Φυλακίστηκε για έξι μήνες και το 1976 καταδικάστηκε σε άλλα πέντε χρόνια φυλάκισης για κλοπές καταστημάτων.
Έκανε έφεση και το Ανώτατο Δικαστήριο της Αλάσκα μείωσε την ποινή του με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος λίγους μήνες αργότερα. Εκείνη την περίοδο, ο Χάνσεν είχε ήδη αρχίσει την εγκληματική του δραστηριότητα εις βάρος ανυποψίαστων γυναικών. Επέλεγε πόρνες ή χορεύτριες και τις οδηγούσε με το ιδιωτικό του αεροπλάνο σε απομακρυσμένη καλύβα.
Τις βίαζε και στη συνέχεια τις άφηνε να τρέχουν γυμνές στο δάσος. Έτρεχε από πίσω τους και τις σκότωνε είτε με το τουφέκι του είχε με μαχαίρι.Αρκετές γυναίκες που απήγαγε κατάφεραν να κερδίσουν την ελευθερία τους, με τη διαβεβαίωση ότι δεν θα αποκάλυπταν στην αστυνομία την ταυτότητά του.

Η σύλληψη
Το 1980, εργάτες ανακάλυψαν ένα πτώμα κοντά σε κεντρικό δρόμο της πόλης. Λίγο αργότερα την ίδια χρονιά, βρέθηκε ένα ακόμα πτώμα γυναίκας.
Πρόκειτο για την Τζοάνα Μεσίνα, γνωστή χορεύτρια της περιοχής. Οι αστυνομικοί άρχισαν να υποψιάζονται ότι ένας κατά συρροή δολοφόνος δρούσε στην περιοχή.
Αργότερα, κυνηγοί ανακάλυψαν και τρίτο πτώμα σε ρηχό τάφο, στον ποταμό Νικ.
Ήταν μια γυμνή γυναίκα, γυμνή, η οποία είχε δολοφονηθεί δέκα μήνες νωρίτερα. Ο Χάνσεν συνέχιζε ανενόχλητος τη δράση του. Η αστυνομία χρειάστηκε τρία χρόνια για να εντοπίσει τα ίχνη του. Στις 13 Ιουνίου 1983 ο Χάνσεν ήταν έτοιμος να απαγάγει ένα 17χρονο κορίτσι. Της είχε δέσει τα χέρια με χειροπέδες και την οδηγούσε προς το αεροπλάνο του.

Η κοπέλα κατάφερε να του ξεφύγει, έτρεξε αμέσως στην αστυνομία και τον κατέδωσε. Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και η 17χρονη τον αναγνώρισε.
Όμως ο Χάνσεν υποστήριξε ότι δεν την είχε δει ποτέ ξανά στη ζωή του. Αφέθηκε ελεύθερος αλλά οι αστυνομικοί άρχισαν να υποψιάζονται ότι συνδεόταν με τις δολοφονίες των γυναικών. Πραγματοποίησαν αιφνίδια έρευνα στο σπίτι του και ανακάλυψαν κοσμήματα που ανήκαν στα θύματα, αποκόμματα από εφημερίδες που είχαν αναφορές στα πτώματα και πυροβόλα όπλα.
Τον συνέλαβαν και ο Χάνσεν ομολόγησε τις πράξεις του.

Σύμφωνε με την ομολογία του, σε διάστημα δέκα ετών είχε σκοτώσει 17 γυναίκες και είχε βιάσει περισσότερες από 30. Μαζί με μια ομάδα αστυνομικών πέταξε με ελικόπτερο πάνω από την περιοχή όπου βρισκόταν το εξοχικό του και τους έδειξε τα σημεία στα οποία τις είχε θάψει.
Ο Χάνσεν κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 461 ετών. Πέθανε σε ηλικία 75 ετών στη φυλακή.
Η ιστορία του ενέπνευσε και το σενάριο της ταινίας «The Frozen Ground», η οποία προβλήθηκε το 2013 με πρωταγωνιστή τον Νίκολας Κέιτζ.... Η δράση του Ρόμπερτ Χάνσεν αποτέλεσε την έμπνευση για το θρίλερ «Naked fear», που προβλήθηκε το 2007. Κεντρικός χαρακτήρας ήταν μια χορεύτρια που είχε απαχθεί από έναν ψυχωτικό δολοφόνο, ο οποίος την άφησε γυμνή στο δάσος για να την κυνηγήσει και να την σκοτώσει.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications