Υγειονομική βόμβα στο Κιλκίς: Σαρωτικά κρούσματα ηπατίτιδας Α΄ στα κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών
Υγειονομική βόμβα στο Κιλκίς: Σαρωτικά κρούσματα ηπατίτιδας Α΄ στα κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών

Πίσω από την παραπληροφόρηση των υπηρετών της «πολιτικής ορθότητας» υπάρχει η σκληρή αλήθεια για την κατάσταση που επικρατεί στα περιβόητα "hot spots". «Σαρώνει» η ηπατίτιδα Α΄ στο Κέντρο Φιλοξενίας λαθρομεταναστών της Νέας Καβάλας στο νομό Κιλκίς.

Άλλα εννέα κρούσματα ηπατίτιδας Α΄ εκδηλώθηκαν σε παιδιά και νέους, ηλικίας έξι έως 21 χρόνων. Εκ των εννέα ασθενών οι έξι νοσηλεύονται στην παιδιατρική και την παθολογική κλινική του νοσοκομείου Κιλκίς. Τα εννέα αυτά κρούσματα της μεταδοτικής νόσου έρχονται να προστεθούν σε δεκάδες προηγούμενα που έχουν καταγραφεί το τελευταίο τρίμηνο, από τον περασμένο Αύγουστο και μετά. Συνολικά, ο μέχρι τώρα απολογισμός στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας σε ό,τι αφορά την ηπατίτιδα Α΄ είναι βαρύς: 38 κρούσματα ηπατίτιδας Α΄ που εμφανίστηκαν μέσα σε τρεις μήνες σε έναν πληθυσμό περίπου 1.300 ανθρώπων.

Αν αναλογιστεί κάποιος ότι τον περασμένο Ιούνιο είχαν δηλωθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ 15 κρούσματα ηπατίτιδας Α΄ σε πανελλαδικό επίπεδο, αντιλαμβάνεται το μέγεθος της λοιμώδους ασθένειας στο συγκεκριμένο κέντρο φιλοξενίας όπως και το μέγεθος της παράλειψης των αρμοδίων να προβούν στις δέουσες προληπτικές ενέργειες πχ εμβολιασμός προσφύγων.

Την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό του εκφράζει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Κιλκίς, με αφορμή τα νέα κρούσματα ηπατίτιδας Α΄. Μάλιστα, οι εκπρόσωποι του Σωματείου, που για προφανείς λόγους υγειονομικής ασφάλειας των εργαζομένων του νοσοκομείου αλλά και προστασίας της δημόσιας υγείας του πληθυσμού, παρακολουθούν στενά το θέμα της υγειονομικής κάλυψης των προσφύγων και λαθρομεταναστών, έχουν ζητήσει εκτενή στοιχεία από τη διοίκηση του νοσοκομείου για την πορεία της μεταδοτικής νόσου.

Ζητούν επίσης απαντήσεις από τους αρμόδιους -τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννη Μουζάλα, τον Διοικητή 4η Υ.ΠΕ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ Στρατή Πλωμαρίτη, τον Αντιπρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ Αλέξιο Μπένο, τον Διοικητή του ΕΚΕΠΥ και Γενικό Συντονιστή του Συντονιστικού Οργάνου του Υπουργείου Υγείας για το προσφυγικό, Νίκο Παπαευσταθίου, τον Συντονιστή της Κυβέρνησης στο στρατόπεδο προσφύγων και μεταναστών Γεώργιο Περπερίδη- αναφορικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει για τον εμβολιασμό των προσφύγων και λαθρομεταναστών.

«Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και την συνοπτική κατάσταση προσφυγικών ροών από 1 Αυγούστου μέχρι 31 Οκτωβρίου και ενώ η ηπατίτιδα Α΄ εξαπλωνόταν με ανησυχητικό ρυθμό στο κέντρο φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα Κιλκίς ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών μειώθηκε κατά 2.832 άτομα», αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Κιλκίς, και θέτει το ερώτημα αν εμβολιάστηκαν εγκαίρως όλα τα υγιή παιδιά άνω του ενός έτους με εμβολιαστικό σχήμα δύο δόσεων και επιλεκτικά οι ενήλικες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, προτού μεταβούν σε άλλα Κέντρα Φιλοξενίας ανά την Χώρα.

Ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, το οποίο έχει να κάνει με θέματα υγιεινής επιχειρείται να αποσιωπηθεί πλήρως από τους επαγγελματίες του «αντιρατσισμού» και της «αλληλεγγύης». Είναι οι ίδιοι που ούρλιαζαν όταν οι γονείς των Ελληνόπουλων στα σχολεία αντιδρούσαν για την υποχρεωτική συνύπαρξη των παιδιών τους με «προσφυγάκια», επειδή ήταν ανήσυχοι για την υγειονομική κατάσταση που επικρατούσε στα "hot spots". Στην δικαιολογημένη ανησυχία τους οι εκ του ασφαλούς υποκριτές «ανθρωπιστές» είχαν έτοιμη την απάντηση – κλισέ: «φασίστες», «ρατσιστές», «χρυσαυγίτες» κλπ.

Τα όσα συμβαίνουν (και) στο Κιλκίς δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος, το οποίο θέλει αυτονόητες απαντήσεις και αντιμετωπίσεις και όχι ανούσιους χαρακτηρισμούς πολιτικού χαρακτήρα, απ΄αυτούς που «νοιάζονται» για τους «πρόσφυγες», αλλά δεν ζουν μαζί τους ούτε επιθυμούν να ζήσουν, αφήνοντάς το αυτό για τον «λαουτζίκο» (που θα έλεγε και ο Πρετεντέρης)…

Πηγή: xryshaygh.com

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications