Προειδοποίηση του Βλ. Πούτιν προς την ανθρωπότητα ότι βρίσκεται σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή (βίντεο)
 Προειδοποίηση του Βλ. Πούτιν προς την ανθρωπότητα ότι βρίσκεται σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή (βίντεο)

Χωρίς περιστροφές, σε μια αδημοσίευτη στα δυτικά ΜΜΕ συζήτηση, ο Ρώσος πρόεδρος αποκάλυψε σε ξένους δημοσιογράφους ότι η ρωσική τεχνολογία στα πυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς είναι κάποια χρόνια μπροστά από εκείνη των Αμερικανών και τους προειδοποίησε για τις ολέθριες συνέπειες της πρακτικής της απόκρυψης των αληθινών δεδομένων από τους πολίτες των χωρών τους.

Στα πλαίσια του πιο πρόσφατου Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ, που έλαβε χώρα στην Αγία Πετρούπολη το καλοκαίρι, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε την ευκαιρία να συζητήσει με εκπροσώπους των διεθνών ΜΜΕ για κάποια θέματα, τα οποία ελάχιστα απασχόλησαν τα μέσα ενημέρωσης εκτός Ρωσίας.

Στη συζήτηση αυτή, η οποία αγνοήθηκε συστηματικά από όλα σχεδόν τα Δυτικά μέσα, ο Ρώσος πρόεδρος ήταν ευθύς και αποκαλυπτικός, όσον αφορά το χάσμα που χωρίζει την χώρα του από τις χώρες του ΝΑΤΟ στον τομέα της πολεμικής τεχνολογίας. Προέτρεψε δε τους δημοσιογράφους να αλλάξουν στάση και να πουν στους πολίτες των χωρών τους την πραγματική αλήθεια για τους κινδύνους ενός επικείμενου πυρηνικού πολέμου, τους οποίους οι ηγέτες τους δείχνουν να αψηφούν, σε βαθμό που μπορεί να αποβεί εγκληματικός.

Ακολουθεί ένα πολύ σημαντικό απόσπασμα της ομιλίας του Πούτιν προς τους ξένους δημοσιογράφους, πριν από την έναρξη της συζήτησης: "Ας μιλήσουμε στο σημείο αυτό για ένα θέμα που δείχνει να σας απασχολεί. Ας πούμε για τα πυραυλικά συστήματα, αν και αμφιβάλλω αν θα μεταφέρετε με ακρίβεια όλα όσα θα σας πω, στα μέσα ενημέρωσης στα οποία εργάζεστε.

Η "ιρανική απειλή", όπως αποδείχθηκε περίτρανα, δεν υφίσταται, αλλά παρ’ όλα αυτά, αυτό δεν εμποδίζει τους Αμερικανούς από το να εξακολουθούν να επεκτείνουν το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνάς τους. Το εγκατέστησαν αρχικά στην Ρουμανία και εν συνεχεία το επέκτειναν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Είχαμε δίκιο, επομένως, όταν λέγαμε ότι εξαπατούν τον κόσμο, προβάλλοντας ψευδείς δικαιολογίες για μια δήθεν "ιρανική απειλή". Η μόνη πυρηνική απειλή που υπάρχει βρίσκεται αλλού, και δεν είναι άλλη από το δικό τους σύστημα, στην Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή το σύστημα αυτό έχει στηθεί, λειτουργεί, και είναι φορτωμένο με πυραύλους. Όπως γνωρίζετε καλά εσείς οι δημοσιογράφοι, όλες οι κατηγορίες αυτών των πυραύλων παραδίδονται στα πλοία και τα υποβρύχια σε προστατευτικό “κέλυφος”: κάνιστρο για τα πλοία και κάψουλα για τα υποβρύχια.

Η προστατευτική συσκευασία, που λειτουργεί και ως σωλήνας εκτόξευσης, περιέχει τον προωθητή στερεού καυσίμου και τον πύραυλο. Αυτά ισχύουν και στην περίπτωση των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Τόμαχωκ, οι οποίοι μπορούν να πλήξουν στόχους σε απόσταση 500 χιλιομέτρων.

Ωστόσο, όπως όλοι γνωρίζουμε, η τεχνολογία αυτών των πυραύλων συνεχώς εξελίσσεται. Είμαστε σε θέση να υπολογίζουμε ποιο ακριβώς έτος θα έχουν εξελίξει ένα μοντέλο τους οι Αμερικανοί, ώστε να έχουν δημιουργήσει ένα νέο είδος πυραύλου. Το νέο τους μοντέλο, λοιπόν, θα μπορεί να πλήξει στόχους μέχρι και σε 1.000 χιλιόμετρα απόσταση, και το επόμενο θα φθάνει ακόμα μακρύτερα. Από εκείνο ακριβώς το σημείο, οι ΗΠΑ θα αρχίσουν να απειλούν ευθέως τις δυνατότητες των πυραυλικών συστημάτων της Ρωσίας.

Για όλα αυτά έχουμε πλήρη γνώση και παρακολουθούμε την εξέλιξή τους, χρονιά με τη χρονιά. Και εκείνοι γνωρίζουν ότι είμαστε γνώστες. Μόνο σε εσάς τους δημοσιογράφους πουλάνε ψέματα, κι εσείς τα πιστεύετε και τα διαδίδετε στους πολίτες των χωρών σας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι πολίτες των χωρών σας να μην έχουν ιδέα τι συμβαίνει και να μην συναισθάνονται τον κίνδυνο με τον οποίο θα βρεθούν αντιμέτωποι στο άμεσο μέλλον.

Αυτό ακριβώς είναι που με ανησυχεί. Πώς είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνεστε, ότι ο κόσμος παρασύρεται προς μία κατεύθυνση, μια εντελώς νέα διάσταση, από την οποία δεν θα υπάρξει επιστροφή; Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Προσποιούνται ότι δεν συμβαίνει τίποτε, και δεν ξέρω πια με ποιον τρόπο να σας κάνω να τα αντιληφθείτε όλα αυτά”…

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications