Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Nio που καταπίνει Ferrari και Lamborghini (video)
Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Nio που καταπίνει Ferrari και Lamborghini (video)

Αν κάποιοι δεν γνωρίζουμε τη NextEV, τώρα θα τη μάθουμε για τα καλά. Διότι θα κατασκευάσει το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο όλων των εποχών.

Η NextEV μπορεί να είναι μια πολύ νέα κινέζικη εταιρεία. Ωστόσο έχει πετυχημένη παρουσία στο πρωτάθλημα της Formula E και πλέον, το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής. Από το Λονδίνο, η NextEV ανακοίνωσε σήμερα το λανσάρισμα μια εντελώς νέας μάρκας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων: της Nio. Ταυτόχρονα, παρουσίασε και τον πρώτο καρπό της, το Nio EP9. Ένα εκπληκτικό αισθητικά και -σύμφωνα με τα λεγόμενά της- το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής.

Όπως είναι φυσικό, με δεκάδες νεοφυείς εταιρείες κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων να παρουσιάζονται σαν τα μανιτάρια σε όλο τον κόσμο, πρέπει κανείς να κρατά «μικρό καλάθι» σε τέτοιες ανακοινώσεις. Η NextEV όμως έκανε κάτι πολύ περισσότερο από ανακοινώσεις: έβαλε ένα πρωτότυπο Nio EP9 στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ και κατέρριψε το ρεκόρ γύρου για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό video.

Με δεδομένο ότι η κινεζική εταιρεία έχει ήδη δημιουργήσει υποκατάστημα στις ΗΠΑ και στη Βρετανία και είχε επικεφαλής στην αγωνιστική ομάδα και στο κατασκευαστικό της τμήμα τον «πολύ» Μάρτιν Λιτς, πρώην αφεντικό της Ford Ευρώπης που απεβίωσε στις 2 Νοεμβρίου, τότε η Nio και το EP9 αρχίζουν να αποκτούν σημαντική υπόσταση.

Το κινέζικο supercar λοιπόν που κατέβασε το ρεκόρ γύρου για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην «πράσινη κόλαση» από το 07:22.00 στο 07:05.120, διαθέτει τέσσερις κινητήρες που αποδίδουν 1.360 ίππους. Αυτοί είναι ικανοί να στείλουν το Nio EP9 στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 2,7 δλ και στα 200 χλμ./ώρα σε μόλις 7,1 δευτερόλεπτα. Η επιτάχυνση σταματά στα 313 χλμ./ώρα που είναι και η τελική του ταχύτητα.

Αυτά όμως δεν είναι τα μόνα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του Nio. Το πλαίσιο και το αμάξωμα είναι κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά –κυρίως αναθρακόνημα- ενώ οι μπαταρίες του μπορούν να φορτιστούν πλήρως σε χρόνο 45 λεπτών. Ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η αυτονομία του, που παρά τις απίστευτες επιδόσεις φτάνει τα 427 χιλιόμετρα. Το μήκος του είναι 4,8 μέτρα, το πλάτος του 2,23 και το βάρος του 1.735 κιλά.

Αντίθετα με πολλές μικρές εταιρείες κατασκευής ηλεκτρικών supercar, η NextEV με τη Nio δεν έχει σκοπό να παραμείνει περιθωριακή. Επισήμως, έχει εκφράσει την πρόθεσή της να δημιουργήσει ταχύτερα και πιο προηγμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής από την Tesla και μάλιστα στη μισή τιμή. Έτσι, το EP9 ήταν μόνο η αιχμή του πρώτου δόρατος. Ακολουθεί καταιγισμός, που θα ξεκινήσει το 2017.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications