Μαρίν Λεπέν: «Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ήταν μια νίκη εναντίον της ελίτ»
Μαρίν Λεπέν: «Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ήταν μια νίκη εναντίον της ελίτ»

Η επικεφαλής του γαλλικού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, δήλωσε σήμερα ότι «η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ήταν μια νίκη του λαού εναντίον της ελίτ» προσθέτοντας πως ελπίζει ότι ο γαλλικός λαός θα κάνει το ίδιο την ερχόμενη χρονιά.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η Λεπέν είναι πιθανό να κερδίσει τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών τον ερχόμενο Απρίλιο, αλλά χάνει στον δεύτερο γύρο τον Μάιο όποιος κι αν είναι ο αντίπαλός της.

Ερωτηθείσα στη διάρκεια συνέντευξης στον Άντριου Μαρ του BBC, αν η νίκη του Τραμπ στις ΗΠΑ καθιστά πιθανότερη μια δική της εκλογική νίκη, η Λεπέν δήλωσε: «Κατέστησε δυνατό αυτό που προηγουμένως παρουσιαζόταν ως αδύνατο, έτσι είναι πραγματικά η νίκη του λαού εναντίον της ελίτ».

«Έτσι, αν μπορώ να κάνω έναν παραλληλισμό με τη Γαλλία, τότε ναι θα ήθελα και στη Γαλλία ο λαός να αναποδογυρίσει το τραπέζι, το τραπέζι γύρω από το οποίο οι ελίτ μοιράζονται αυτό που θα έπρεπε να πάει στον γαλλικό λαό», δήλωσε σύμφωνα με την αγγλική μετάφραση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το BBC.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications