5 Νοε 2016

Στη φυλακή δύο ιερείς για απάτη ύψους 930.000 ευρώ

Στη φυλακή δύο ιερείς για απάτη ύψους 930.000 ευρώ

Σε ποινή φυλάκισης 6 και 18 ετών καταδικάστηκαν χθες δύο ιερείς των Φαρσάλων που κατηγορούνταν για υπόθεση εξαπάτησης του ελληνικού Δημοσίου, ύψους 930.000 ευρώ, μέσω πλαστών μισθοδοτικών καταστάσεων για ιερείς.

Τις ποινές επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.Πρόκειται για υπόθεση που είχε αποκαλυφθεί τον Ιούνιο του 2012, ύστερα από καταγγελία της Οικονομικής Επιθεώρησης Θεσσαλίας του υπουργείου Οικονομικών προς την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας.Σύμφωνα με την καταγγελία, κατά τον έλεγχο των μισθολογικών καταστάσεων της Μητρόπολης είχαν διαπιστωθεί ύποπτες παρεμβάσεις και αλλοιώσεις στα αναγραφόμενα ποσά.

Σημειώνεται πως ο ένας εκ των δύο ιερέων βρισκόταν ήδη στη φυλακή ύστερα από πρωτόδικη απόφαση, ενώ το δικαστήριο επέβαλε -εκτός των άλλων- στους δύο ιερείς και καταβολή αποζημίωσης ποσών 220.000 και 710.000 ευρώ προς το ελληνικό Δημόσιο

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται η κύρια ανάκριση για άλλο ένα «ιερό σκάνδαλο» που συγκλονίζει την επαρχία Φαρσάλων.Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του onlarissa.gr, μόνον την εβδομάδα που ολοκληρώνεται πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή στο δικαστικό μέγαρο της Λάρισας δεκάδες άτομα από την περιοχή των Φαρσάλων, κάποιοι εκ των οποίων μάλιστα, συγκαταλέγονται στα «υψηλά» κοινωνικά στρώματα.

Η δικαιοσύνη βρίσκεται στα χνάρια ενός άλλου σκανδάλου που αφορά εικονικές δωρεές στις οποίες αρνητικοί πρωταγωνιστές φέρονται να είναι και πάλι ρασοφόροι από την… «πολύπαθη» – τα τελευταία χρόνια – επαρχία Φαρσάλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, επιχειρηματίες, ιδιώτες και άλλοι φέρεται να έκαναν μεγάλες δωρεές σε εκκλησίες και μονές της περιοχής, με σκοπό να πετύχουν φοροαπαλλαγές. Την ίδια ώρα, τα οικονομικά «ανταλλάγματα» για τους ιερείς που έδιναν τις βεβαιώσεις των δωρεών ήταν αρκετά υψηλά, αφήνοντάς τους μεγάλο κέρδος.

Πέραν από την φοροαπαλλαγή ωστόσο, διαπιστώθηκαν και περιπτώσεις εμπλεκόμενων οι οποίοι πέτυχαν και επιστροφή χρημάτων από την εφορία.xΉδη, η πλειοψηφία των εμπλεκομένων στην υπόθεση είτε έχουν επιστρέψει πίσω τα χρήματα στα κρατικά ταμεία, είτε προσπάθησαν να διορθώσουν τα πράγματα με συμπληρωματικές φορολογικές δηλώσεις. Ωστόσο, η έρευνα της δικαιοσύνης συνεχίζεται, έχοντας βάλει στο στόχαστρο τους πρωταγωνιστές ιερείς.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη του 2010 είχε προκύψει άλλη αντίστοιχη υπόθεση, που όμως τότε είχε μπει στο αρχείο.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Στη φυλακή δύο ιερείς για απάτη ύψους 930.000 ευρώ
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats