Η Ισλανδία «πέταξε με τις κλωτσιές» το FBI έξω από τη χώρα σε μια πρωτοφανή κίνηση στα χρονικά
Η Ισλανδία «πέταξε με τις κλωτσιές» το FBI έξω από τη χώρα σε μια πρωτοφανή κίνηση στα χρονικά

Η Ισλανδία εκδίωξε κακήν κακώς τα μέλη του FBI από τη χώρα μετά την πληροφορία ότι ήταν εκεί μόνο για να συγκεντρώνουν πληροφορίες σχετικά με το WikiLeaks και τον Assange .

Ο Ogmundur Jonasson, πρώην υπουργός Εσωτερικών της Ισλανδίας, είπε ότι έλαβε ένα επείγον μήνυμα από τις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών λέγοντας ότι «υπάρχει περίπτωση επικείμενης επίθεσης στην βάση δεδομένων της Ισλανδικής κυβέρνησης από χάκερ και ότι θα στείλουν οι ΗΠΑ πράκτορες του FBI να το ερευνήσουν .

Ωστόσο, κατά την άφιξή τους έγινε αμέσως φανερό ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση επικείμενης επίθεσης και οι πράκτορες του FBI ήταν εκεί μόνο για να συλλέξουν κρυφά πληροφορίες σχετικά με το WikiLeaks και τον Julian Assange.

«Οκτώ ή εννέα» πράκτορες του FBI στη συνέχεια διετάχθησαν να εγκαταλείψουν τη χώρα. Το WikiLeaks έχει πολλά μέλη στην Ισλανδία, που είναι ένα έθνος ακτιβιστών και πρόσφατα σάρωσε στις εκλογές το κόμμα ων Πειρατών.

Η Birgitta Jonsdottir, ηγέτης του κόμματος των Πειρατών, είναι πρώην μέλος του WikiLeaks που εργάστηκε με το Assange για την απελευθέρωση των δεδομένων που κατέκλυσαν τον πλανήτη .Ο Herbert Snorrason, πρώην μέλος του WikiLeaks και «κοντά» στο Assange, έγραψε στην ιστοσελίδα του «ότι είχαν παρασχεθεί έγγραφες παραγγελίες από τις ΗΠΑ , συμπεριλαμβανομένου και ενός εντάλματος έρευνας για «όλα τα e-mail που σχετίζεται με το λογαριασμό του στο Gmail, και κάθε κομματάκι πληροφορίας που είχε σχέση με την ταυτότητα του, και ό, τι είχε ανεβάσει σε μια υπηρεσία της Google».

Ένας άλλος νεαρός ακτιβιστής, ο Sigurdur Ingi Thordarson, είπε σε μια κλειστή συνεδρίαση του Κοινοβουλίου της Ισλανδίας το 2013 ότι είχε συνεργασία με πράκτορες των Ηνωμένων Πολιτειών για την διερεύνηση του WikiLeaks. Η εντολή από τις αρχές της Ισλανδίας στους πράκτορες του FBI να αποχωρήσουν από την χωρά αποδεικνύει ότι το κράτος αυτό είναι αυτάρκης και κάνει περισσότερες πράξεις από ό, τι λόγια για τα ιδανικά της διαφάνειας και της ελευθερίας.

Είναι επίσης έθνος που δείχνει ότι θα είναι πιστό στο λόγο του όσον αφορά στα σχέδια του για τη χορήγηση ιθαγένειας στον Edward Snowden.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications