Συνέχεια της αθλιότητας στο ΚΕΤΘ Αυλώνα: Νέες καταγγελίες στρατευμένων
Συνέχεια της αθλιότητας στο ΚΕΤΘ Αυλώνα: Νέες καταγγελίες στρατευμένων

Εδώ και πολύ καιρό το Δίκτυο Ελεύθερων φαντάρων Σπάρτακος επισημαίνει ότι η αντιδραστική αναδιάρθρωση που σχεδιάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στις ένοπλες δυνάμεις ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου στη νεολαία, με πρώτο στόχο τους φαντάρους. Σε πλήρη στοίχιση με τους στόχους και τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου, η δημιουργία ενός σύγχρονου, ευέλικτου, πειθήνιου στρατιωτικού μηχανισμού, με το όπλο στη σκανδάλη ενάντια σε εσωτερικό και εξωτερικό εχθρό, περνάει από το τσάκισμα των στρατευμένων, πάνω στην εκμετάλλευση των οποίων ανθούν η βαρβαρότητα της λειτουργίας του στρατού, του παραλόγου η θητεία και το αυγό του φιδιού, ειδικά μέσα στους καραβανάδες.

Παρά το γεγονός ότι η ιεραρχία, το υπουργείο και ειδικά το ΓΕΣ επιχειρούν να μετατρέψουν τις αντιστάσεις και τη μαχητική δράση των στρατευμένων σε εργαλείο διαχείρισης της αθλιότητας της θητείας, φαίνεται πως αυτή η λογική συναντά τον «τοίχο» των ήδη αποφασισμένων κεντρικών επιλογών τους.

Για ακόμη μία φορά, το KETΘ Αυλώνα δίνει το στίγμα για αυτόν ακριβώς το στρατό που σχεδιάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και εκτελεί ολόκληρος ο στρατιωτικός μηχανισμός, από τον Τελλίδη μέχρι τον κάθε διοικητή στρατοπέδου και κέντρου εκπαίδευσης και όλο των μηχανισμό των παρατρεχάμενων αξιωματικών και υπαξιωματικών που στοιχίζονται πίσω του.

Η διοίκηση στο ΚΕΤΘ Αυλώνα, εξάλλου, έχει πάρει απόφαση να το μετατρέψει σε πρωταγωνιστή όλων των άθλιων επεισοδίων αυτής της αναδιάρθρωσης, με πρώτο την εξαθλίωση των συναδέλφων φαντάρων. Ούτε τρεις μέρες δεν πέρασαν από τις προηγούμενες καταγγελίες. Δεκάδες καταγγελίες φαντάρων έφτασαν ξανά στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων για το τι ακριβώς συμβαίνει πίσω από τις πύλες του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στον Αυλώνα.

Όπως αναφέρουν οι συνάδελφοι χαρακτηριστικά:Απ’ την πρώτη μέρα πέσαμε θύματα της αδιαφορίας και των περικοπών τόσο της διοίκησης του στρατοπέδου, όσο και του Υπουργείου Αμύνης. Τα ρούχα που λάβαμε ήταν λειψά καθώς σε αυτά δεν περιλαμβανόταν τρίτη παραλλαγή, ενώ απ’ τις δύο που πήραμε μόνο η μία είναι στο νούμερο μας. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε, ουσιαστικά, μόνο μία αλλαξιά. Ενώ μας διαβεβαίωσαν ότι θα διορθωθεί το λάθος, συνεχίζουμε την εκπαίδευση μας με μόνο ένα ρούχο. Δηλαδή μετά την ορκωμοσία μας, θα μας στείλουν για ΣΠΕΝ και για υπηρεσίες στην μονάδα μας μόνο με αυτό;

Ποιο τραβηγμένο είναι αυτό που συμβαίνει στο λόχο διαβιβάσεων. Ούτε αρβύλες δεν έχουν δώσει σε πολλούς από τους συναδέλφους με αποτέλεσμα να κάνουμε εκπαίδευση με τα πολιτικά μας παπούτσια, που θα χαλάσουν αν συνεχιστεί αυτό. Και ήδη μπαίνουμε στην Τρίτη εβδομάδα εκπαίδευσης.

Τεράστιο θέμα έχει δημιουργηθεί με την ποσότητα του φαγητού οι οποία δεν αρκεί ούτε για μισό άνθρωπο στο μεσημεριανό, ενώ στο πρωινό με το ζόρι μας δίδεται ένα βούτυρο και μία μαρμελάδα να το φάμε με ξεραμένο ψωμί της προηγούμενης μέρας. Η κατάσταση στα μαγειρεία είναι τραγική: ζωύφια, μύγες, βρωμιά και ακαθαρσίες παντού.

Σαν να μην έφτανε αυτό, γίναμε μάρτυρες εθνικιστικού επεισοδίου, που έλαβε χώρα στα εστιατόρια. Λοχίας εξανάγκασε συνάδελφο μας με καταγωγή από την Κορυτσά (αλβανικό έδαφος και με ελληνικό πληθυσμό) να φωνάξει ότι ο τόπος καταγωγής του είναι η Ελλάδα και το ελληνικό έδαφος. Ο συνάδελφος έλεγε ότι ανήκει στην Αλβανία. Και είναι μάλλον λογικό, αυτό που έλεγε ο συνάδελφος, αν σκεφτεί κανείς ότι τα σύνορα είναι σταθερά εδώ και πολλές δεκαετίες, ακόμα και στους χάρτες που μας δείχνουν στα σχολεία, ακόμα και αν ο κάθε ακροδεξιός, επικίνδυνος καραβανάς θέλει να “διδάξει” μίσος και αλυτρωτισμό».

Όλα αυτά συμβαίνουν μόνο με την ανοχή ή και με την ενεργητική συμμετοχή της διοίκησης του Κέντρου; Εμείς κατάλαβαίνουμε πως ό,τι εξακολουθεί να συμβαίνει με τις ίδιες ή νέες μορφές, παύει να αποτελεί «ατύχημα» και καταλήγει να είναι επιλογή; Θα πρέπει, λοιπόν, η διοίκηση του στρατοπέδου να εξηγήσει -όχι μόνο σε εμάς, αλλά στους ίδιους τους φαντάρους και τις οικογένειές τους- γιατί τα αφήνει να συμβαίνουν.

Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να βγουν μαζικά παραπονούμενοι και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Οι γονείς τους, να σπάσουν τα τηλέφωνα στο Κέντρο για να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών τους.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

Τι λέτε ρε παιδιά,τόση φρίκη μαζεμένη;Γιατί δεν κάνετε καθιστική διαμαρτυρία;Όλοι οι μπαμπάδες και οι μαμάδες να σπάσουν τα τηλέφωνα του αρμόδιου υπουργείου τωρα!Ρε τι άλλο θα ακούσουμε.ουστ ρε!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications