Το αόρατο «τέρας» που φέρεται να σκότωσε έξι ανθρώπους σε μια εβδομάδα στην Αυστραλία

Άλλοι τρεις θάνατοι σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στα νερά της Αυστραλίας κατά την διάρκεια καταδύσεων, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε έξι. Οι θάνατοι ήταν σχεδόν ακαριαίοι και οι ιατροδικαστικές εξετάσεις έδειξαν ότι και οι έξι άνθρωποι υπέστησαν καρδιακή προσβολή. Η υπόθεση αποτελεί μυστήριο.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη, όταν δύο ηλικιωμένοι Γάλλοι πέθαναν με μερικά δευτερόλεπτα διαφορά ενώ έκαναν κατάδυση στον μεγάλο κοραλλιογενή ύφαλο. Καθώς οι δύο τουρίστες ήταν άνω των 65, οι θάνατοί τους δεν προκάλεσαν προβληματισμό, αν και έκανε εντύπωση ότι άφησαν την τελευταία τους πνοή σχεδόν ταυτόχρονα.

Η υπόθεση άρχισε να παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις μετά τον θάνατο ενός ακόμα δύτη την Παρασκευή και τελικά έκανε τον γύρο του κόσμου όταν πέθαναν άλλοι δύο τουρίστες το Σαββατοκύριακο. Όλοι τους υπέστησαν καρδιακή προσβολή ενώ βρίσκονταν στα νερά της Αυστραλίας, χωρίς να είχαν απαραίτητα κάποιο πρόβλημα υγείας.

Οι αρχές τώρα καλούν τα γραφεία που διοργανώνουν τις καταδύσεις να είναι πιο προσεχτικοί όταν υπάρχουν στα γκρουπ τους ηλικιωμένοι, ενώ τέθηκε και το ζήτημα της ανάγκης θέσπισης της υποχρεωτικής ανανέωσης των αδειών για καταδύσεις που δίνονται στους πολίτες. Ωστόσο, πολλοί επιστήμονες θεωρούν πως ίσως κάτι άλλο κρύβεται πίσω από τους συνεχείς θανάτους.

Μια πιθανή εξήγηση είναι ο πολλαπλασιασμός του πληθυσμού των μεδουσών Irukandji στις ακτές της Αυστραλίας. Οι Irukandji είναι μικροσκοπικές μέδουσες, σχεδόν αόρατες στο ανθρώπινο μάτι, που όμως είναι ικανές να σκοτώσουν με το τσίμπημά τους έναν άνθρωπο σε μερικά δευτερόλεπτα.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι οι θάνατοι κατά την διάρκεια καταδύσεων στο μεγάλο κοραλλιογενή ύφαλο είναι σπάνιοι, συγκεκριμένα ένας στις 100.000 καταδύσεις. Την ίδια στιγμή, οι τουριστικές επιχειρήσεις που οργανώνουν καταδύσεις στην περιοχή επιμένουν ότι δεν έχει εντοπιστεί κάποια μέδουσα το τελευταίο διάστημα στον ύφαλο, μόνο που η Irukandji είναι στο μέγεθος του μικρού δαχτύλου που ποδιού μας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications