31 Οκτ 2016

Τσελέντης: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μεγάλο σεισμό -Εχουμε ενημερώσει για δύο περιοχές

Τσελέντης: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μεγάλο σεισμό -Εχουμε ενημερώσει για δύο περιοχές

Ενημέρωση για χτύπημα του Εγκέλαδου σε δύο περιοχές έχει η Πολιτεία από τους σεισμολόγους, όπως ανέφερε ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Ακης Τσελέντης.

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα σεισμογενής. Μπορεί μέσα σε έξι μήνες ή ένα χρόνο να γίνει μια μεγάλη σεισμική δόνηση στη χώρα μας. Πρέπει πάντα να είμαστε έτοιμοι», δήλωσε στον Ant1 και πρόσθεσε:«Υπάρχουν δύο περιοχές οι οποίες είναι εν δυνάμει εστίες σεισμικών δονήσεων και δυστυχώς δεν έχουμε αντισεισμική παιδεία».

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχουν μελέτες πως θα γίνει μεγάλος σεισμός στην Ελλάδα απάντησε θετικά, τονίζοντας πως μία τέτοια δόνηση εμφανίζει σημάδια πριν γίνει. Παράλληλα, τόνισε πως η Πολιτεία είναι ενημερωμένη για δύο περιοχές που οι σεισμολόγοι προβλέπουν μεγάλο σεισμό.

Οπως υποστήριξε, στην χώρας μας δεν έχει υπάρξει για καιρό μεγάλος σεισμός, με αποτέλεσμα τα ρήγματα να «μαζεύουν ενέργεια». Ο κ. Τσελέντης στις δηλώσεις διευκρίνισε πως ο σεισμός στην Ιταλία δεν συνδέεται με την χώρα μας. «Δεν έχει καμία απολύτως σχέση», είπε.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Τσελέντης: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μεγάλο σεισμό -Εχουμε ενημερώσει για δύο περιοχές
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications