20 Οκτ 2016

Τρόμος στα Ιωάννινα: «Άνοιξε» η Εθνική Οδός από το σεισμό – Ακούγονται ήχοι μέσα από τη Γη (Βίντεο)

Τρόμος στα Ιωάννινα: «Άνοιξε» η Εθνική Οδός από το σεισμό – Ακούγονται ήχοι μέσα από τη Γη (Βίντεο)

«Άνοιξε η Γη» σε παράδρομο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Άρτας, στο ύψος του 12ου χλμ., περίπου στις 9 το βράδυ της Τετάρτης (19/10/2016), κοντά σε κατοικημένη περιοχή.(φώτο αρχείου)

Ειδικότερα, ένα μεγάλο τμήμα του εδάφους, ογδόντα έως εκατό τετραγωνικών μέτρων, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, υποχώρησε και δημιουργήθηκε μία μεγάλη τρύπα βάθους τουλάχιστον τεσσάρων έως πέντε μέτρων, σύμφωνα με τον διευθυντή Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρη Μαυρογιώργο.

Στο σημείο βρέθηκαν επί τόπου ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική, ενώ έχει ενημερωθεί και το ΙΓΜΕ.Σύμφωνα με πληροφορίες, ακούγονται ήχοι μέσα από τη Γη και υπάρχουν εκτιμήσεις ότι θα γίνει μεγαλύτερη καθίζηση.

Για λόγους ασφαλείας αποκλείστηκε η περιοχή, καθώς το γεωλογικό φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη.Ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο το γεωλογικό φαινόμενο να έχει σχέση με την ισχυρή σεισμική δόνηση του περασμένου Σαββάτου.

Όπως είπε, στους ασβεστόλιθους της περιοχής όπου σημειώθηκε ο κρατήρας, μπορεί να προϋπήρχε ένα κενό, το οποίο πριν το σεισμό να ήταν σε κατάσταση οριακής ισορροπίας και με τις αλλεπάλληλες δονήσεις να κατέρρευσε.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Τρόμος στα Ιωάννινα: «Άνοιξε» η Εθνική Οδός από το σεισμό – Ακούγονται ήχοι μέσα από τη Γη (Βίντεο)
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats