ΘΑΛΑΣΣΙΟ «ΤΕΡΑΣ» ΒΥΘΙΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΣΤΟΝ Α΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ! ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ
ΘΑΛΑΣΣΙΟ «ΤΕΡΑΣ» ΒΥΘΙΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΣΤΟΝ Α΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ! ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Ένα γερμανικό υποβρύχιο λέγεται ότι είχε δεχτεί επίθεση από ένα θαλάσσιο τέρας όταν είχε βρεθεί στα ανοικτά των ακτών της Σκωτίας.Ανακαλύφθηκε κοντά στην περιοχή του Wigtownshire στο νότιο-δυτικό τμήμα της Βρετανίας, το ναυάγιο του γερμανικού υποβρυχίου του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο εντοπίστηκε από εργαζόμενους που τοποθετούσαν νέο καλώδιο τροφοδοσίας κάτω από τη Βόρειο Θάλασσα.

Το πλοίο πιστεύεται ότι είναι το SM UB-85 – ένα υποβρύχιο το οποίο, κάτω από την εντολή του καπετάνιου Gunther Krech, αιχμαλωτίστηκε από ένα βρετανικό περιπολικό σκάφος πίσω στο 1918.

Προς έκπληξη των βρετανικών δυνάμεων οι Γερμανοί παραδόθηκαν σχεδόν αμέσως. Όταν αργότερα ρωτήθηκε για αυτό, ο Krech εξήγησε ότι το υποβρύχιο, ενώ ήταν πάνω στην επιφάνεια για να επαναφορτίσει τις μπαταριών του, δέχθηκε ξαφνικά επίθεση από ένα «παράξενο τέρας».

«Είχε μικρό κεφάλι, αλλά τα δόντια του μπορούσαν να το φωτίσουν καθώς αυτά άστραφταν στο φως του φεγγαριού», είπε.Σύμφωνα με τον Krech, το πλήρωμα είχε κατάφερε να διώξει το πλάσμα μακριά χρησιμοποιώντας πυρά από μικρά όπλα. Το ίδιο το υποβρύχιο, ωστόσο υπέστη τόση ζημιά που δεν ήταν πλέον σε θέση να βυθιστεί.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σας αφήσαμε να μας πιάσετε στην επιφάνεια», είπε στον Βρετανό καπετάνιο.Ότι συνέβη πάντως στο υποβρύχιο παρέμεινε ένα μυστήριο, αλλά αν τα συντρίμμια του UB-85 έχουν πραγματικά βρεθεί, τότε μπορεί τελικά να είναι δυνατόν να δώσουν κάποιες απαντήσεις.

Ο Δρ Innes McCartney, ιστορικός, αρχαιολόγος, και επίτιμος ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Bournemouth, που εξετάζει το ναυάγιο, το οποίο είναι περίπου 45 μέτρα σε μάκρος και περίπου 120μ μακριά από το κέντρο της διαδρομής του καλωδίου, και πιστεύει ότι θα μπορούσε να είναι το θρυλικό UB- 85.

«Τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου ναυαγίου, το οποίο είναι σε μεγάλο βαθμό ανέπαφο, επιβεβαιώνεται ότι είναι υποβρύχιο UBIII-Class, διότι γνωρίζουμε για δύο που χάθηκαν στην περιοχή – το διάσημο UB-85 και το αδερφό σκάφος του UB-82», είπε ο ιστορικός στην Τelegraph.«Για να δούμε ότι αυτό το ναυάγιο είναι το ένα ή το άλλο, μόνο από τους αριθμούς που ζωγραφισμένα πάνω τους μπορούμε να το κάνουμε.

«Αν μέχρι ένας δύτης βρει μια σφραγίδα ή κάτι τέτοιο, δεν μπορούμε οριστικά να πούμε,ναι είναι αυτό, αλλά είμαστε σίγουρα πιο κοντά στην επίλυση του λεγόμενου μυστηρίου του UB-85 και τον λόγο πίσω από το ναυάγιο του – είτε από κοινή μηχανική βλάβη ή κάτι που είναι λιγότερο εύκολο να εξηγηθεί .»

Άλλοι βέβαια έχουν λόγο να πιστεύουν ότι όντως είναι ένα θαλάσσιο τέρας. «Είναι απόλυτα εφικτό ότι ορισμένα μεγάλα πλάσματα της θάλασσας μπορεί να είχαν αχρηστεύσει το υποβρύχιο», δήλωσε ο Gary Campbell, στέλεχος του Επισήμου Μητρώου Θεάσεων για το τέρας του Λοχ Νες.

«Η ιστορία έχει δείξει ότι υπήρξαν πολλές αξιόπιστες αναφορές για μεγάλα «τέρατα» όχι μόνο σε λίμνες, όπως του Λοχ Νες, αλλά και στις ανοικτές θάλασσες.»

Ηλίας Σιατούνης

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications