3 Οκτ 2016

Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Απάτες, Εκβιασμοί και ρόζ κυκλώματα μέσω... Facebook!

Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Απάτες, Εκβιασμοί και ρόζ κυκλώματα μέσω... Facebook!

Τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο του διαδικτυακού εκβιασμού όλο και μεγαλώνει. Μια νέα βιομηχανία εκβιαστών με θύματα ανυποψίαστους πολίτες, η οποία έχει έδρα τη Ρωσία ή το Ουζμπεκιστάν και τη Διώξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να συμβουλεύει τους χρήστες του διαδικτύου πώς να γλιτώσουν από τους αετονύχηδες συνθέτουν το παζλ του νέου τρόμου στο Facebook.

Οι εκβιαστές εκμεταλλεύονται της συνομιλίες στο Facebook για να ρίξουν το δόλωμά τους και να ψαρέψουν Έλληνες πολίτες, προκειμένου να αδειάσουν πορτοφόλια.

Η δράση στη χώρα μας ξεκίνησε το τελευταίο 6μηνο με την ΕΛΑΣ να έχει γίνει αποδέκτης δεκάδων καταγγελιών.Σύμφωνα όμως με τον εποπτεύοντα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη, τα θύματα είναι πολύ περισσότερα, αφού δεν προβαίνουν όλα σε καταγγελίες.

Τα κυκλώματα χρησιμοποιώντας όμορφα κορίτσια, στέλνουν δήθεν αιτήματα φιλίας στο Facebook.Οι απατεώνες προχωρούν βήμα-βήμα την επαφή με όσους τσιμπάνε επιδιώκοντας να φτάσουν στην καταγραφή προσωπικών στιγμών με βίντεο.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιούν αυτό το υλικό προκειμένου να εκβιάσουν τα θύματα ζητώντας από 1000 έως 2000 ευρώ με την απειλή αν δεν τους στείλουν τα χρήματα θα ανεβάσουν τις προσωπικές στιγμές στο ίντερνετ ή θα τα στείλουν στις οικογένειες και τους φίλους.

Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους, συμβουλεύουν όλους τους χρήστες των social media να είναι προσεκτικοί με τις επαφές τους και να μην αποδέχονται αιτήματα φιλίας από άτομα που δεν γνωρίζουν.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Απάτες, Εκβιασμοί και ρόζ κυκλώματα μέσω... Facebook!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications