Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΝΕΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΥΡΑΥΛΟ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΧΩΡΕΣ [ΒΙΝΤΕΟ]
Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΝΕΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΥΡΑΥΛΟ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΧΩΡΕΣ [ΒΙΝΤΕΟ]

Η Ρωσία παρουσίασε το νέο πυρηνικό πύραυλο RS-28 Sarmat που θα τεθεί σε λειτουργία το 2018.

Το νέο αυτό “θανατηφόρο” οπλικό σύστημα παρουσιάστηκε εν μέσω προειδοποιήσεων Αμερικανών στρατηγών ότι ένα πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας ή της Κίνας θα ήταν εξαιρετικά θανατηφόρος και γρήγορος, αλλά και ενώ το θερμότερο της έντασης μεταξύ των σχέσεων της Ρωσίας με τη Δύση έχει ανέβει επικίνδυνα με “πυρηνικό” μάλιστα τόνο.

Ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος RS-28 Sarmat λοιπόν θα έχει ισχύ τόσο μεγάλη που θα μπορεί να καταστρέψει μία χώρα μεγέθους της Γαλλίας. Κι αυτό γιατί θα διαθέτουν 10-15 κεφαλές MIRV, οι οποίες δηλαδή θα περιέχουν πολλαπλές επιμέρους κεφαλές, οι οποίες θα κινούνται αυτόνομα προς ξεχωριστό στόχο, ορισμένες ενδεχομένως και ψεύτικες, ενώ αναφέρεται ότι η ταχύτητα κεφαλών προς τον στόχο θα είναι υπέρ-υπερηχητική φθάνοντας ταχύτητες από 7-12 Mach!

Αποτέλεσμα αυτού είναι, πώς καθίσταται εξαιρετικά δυσχερής, αν όχι αδύνατη, η αναχαίτιση του από οποιοδήποτε σήμερα γνωστό αντιβαλλιστικό σύστημα, ενώ θα διαθέτουν πλήθος αντιμέτρων με στόχο επίσης την αποτροπή αναχαίτισης του.
Ο νέος διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος είναι πρόθεση του Κρεμλίνου να αντικαταστήσει τους βαλλιστικούς πυραύλους κλάσης SS-18 Satan.

Πρόσφατα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Γιούρι Μπορίσοφ, είχε αναφέρει ότι οι νέοι ICBM θα είναι διαθέσιμοι σε διάφορες διαμορφώσεις, ενώ η κεφαλή θα έχει βάρος 10 τόνων.

Το πρωτότυπο του πυραύλου για τις πρώτες δοκιμές θα έχει ακριβώς το μέγεθος που θα έχει ο πύραυλος όταν τεθεί σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, όμως η κεφαλή δεν θα είναι πραγματική, αφού σε αυτό τη φάση οι δοκιμές θα αφορούν το μηχανικό μέρος της προώθησης στη διαδικασία εκτόξευσης του πυραύλου.

Να σημειωθεί πώς η πρώτη φωτογραφία του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου RS-28 Sarmat παρουσιάστηκε από τον επίσημο ιστοχώρο της ρωσικής εταιρίας «Academician V.P.Makeyev State Rocket Centre» και αναδημοσιεύτηκε απ’ όλα τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Δείτε βίντεο:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications