Ο πόλεμος που διεξάγεται εδώ και χρόνια είναι ψυχολογικός
Ο πόλεμος που διεξάγεται εδώ και χρόνια είναι ψυχολογικός

Κυριότερο τέχνασμα κάθε μάχης προκειμένου να νικήσει κάποιος, είναι η απόσπαση της προσοχής του αντιπάλου. Στη στρατηγική περιλαμβάνεται η διασπορά ψευδών ειδήσεων που μπερδεύουν και καθησυχάζουν τον εχθρό, η δημιουργία αντιπερισπασμών και η συστηματική αποβλάκωσή του μέχρι που να μην μπορεί να διαχωρίσει την πραγματικότητα από τα ψεύδη.

Του Δημήτρη Καρατζά

Πηγή της δύναμης του ανθρώπου είναι η Λογική με "Λ" κεφαλαίο έτσι όπως την έχουν συλλάβει ο Πλάτων και ο Boole και τόσοι άλλοι στη συνέχεια. Εάν καταφέρεις να απωλέσει ο εχθρός σου τη λογική του έχεις νικήσει αμαχητί.

Για να χτυπήσεις τη λογική πρέπει να διεγείρεις το συναίσθημα. Όσο πιο έντονο το συναίσθημα, τόσο μεγαλύτερη η πλάνη και τόσο ισχυρότερο το ψεύδος που μπορείς να πλασάρεις, ώστε τελικά να καταφέρεις να εκτελέσεις τον αντίπαλο, ενώ είναι ευτυχής που θα πεθάνει από τα χεράκια σου.

Εκατοντάδες μπλογκς και σελίδες βομβαρδίζουν με ηλιθιότητες τους ηλίθιους αναγνώστες τους, ρίχνοντας πετρέλαιο στο ήδη φλεγόμενο μυαλό τους."ΠΟΥΤΙΝ: Αν αγγίξετε τους Έλληνες θα σας ρίξω πυρηνικά" ένα κλασικό παράδειγμα των ανωτέρω.

Εκείνος που νοιάζεται για πάρτη σου, δε θα σε βάλει για ύπνο με την πεποίθηση πως κάποια ανώτερη δύναμη θα φροντίσει για σένα, ώστε να μείνεις με την ελπίδα και να πεθάνεις μ' αυτήν, αδρανώντας. Θα σου σπάσει ίσως τα νεύρα μέχρι να καταλάβεις, πως πρέπει να κάνεις κάτι κι εσύ, μαζί με άλλους, ή μόνος σου.

Άλλο παράδειγμα, η εγκατάλειψη συνοικιών στην τύχη τους, ώστε να πέσουν στο μηδέν οι αξίες των ακινήτων: Περνάς από Εξάρχεια και βλέπεις παντού συνθήματα μίσους και τέρατα, τόννοι μπογιάς ξοδεύτηκαν από κάποιους, για να διώξουν ακόμα και τον περαστικό. Όλα στο παιχνίδι είναι.

antizitro.blogspot

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

Πολύ σωστά.
Μόνο που εντελώς μόνος σου δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.


Φίλος

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications