27 Οκτ 2016

Πώς γίνεται ο "φασίστας" Μεταξάς να κήρυξε τον πόλεμο στον φασισμό;

Πώς γίνεται ο

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ: Φωτο με τον ελληνικό δωρικό χαιρετισμό που είχε και ο μέγας Αλέξανδρος! και οι Έλληνες Δωριείς που πήγαν στην υπερβορεια! και ίδρυσαν το Βερολίνο! οπως και ειχαν κρατήσει ολα τα ελληνικά σύμβολα!που εξαφάνισαν απο την περιοχή: «Ρωμανία» (σημερινή Ελλάδα !) τα έκλεψαν οι "κακοί" ναζι! όταν ηταν Δωριείς και εκείνοι! καθώς η λέξη Έλληνες δεν υπήρχε καν στο αρχαίο κόσμο! οι κάτοικοι της Ρωμανίας τους έλεγαν «Ρωμαίους» . Πουθενά στον αρχαίο κόσμο δεν υπάρχει η λέξη «Έλληνες».Και μιλάμε για τα έτη 1081 έως 1118 μχ! άρα ο τυπος που εχει γραψει 4 Βιβλία διαστρέβλωση της ιστορίας "Μυθιστορία", "Ο Μονοθεϊσμός στην Αρχαία Ελλάδα", "Έλληνες Αυτόχθονες και όχι Ινδοευρωπαίοι" , "Προς Ρωμιούς Επιστολή" ! ειναι άκυρος σε ολα! και βεβαία τα έγραψε επι σκοπού ! πασοκος κομμουνιστης αριστερός ολα σε ενα τι άλλο θα ηταν?μανούλες στην διαστρέβλωση της ιστορίας,και στην πλύση εγκεφάλου! κάποιοι που μαλιστα ειναι εισβολείς στην Ευρώπη επι τουρκοκρατιας (και τους ξεχωρίζω!), σας δουλεύουν αιώνες τωρα! (ούτε ένας δεν θα τα πει αυτά στο ελλαδισταν πια! πάμε στο θέμα μας τωρα απο redskywarning.blogspot.gr:

Κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες, ακούγεται (από αριστερούς εγκάθετους, χαζοδεξιούς και αντιλαλεί το τηλεόπληκτο πόπολο) το χιλιοειπωμένο «οι Έλληνες πολέμησαν εναντίον του φασισμού» ή «η Ελλάδα είπε ΟΧΙ στο φασισμό».Ο υπουργός μισελληνικής προπαγάνδας και απεθνοποίησης της παιδείας, πέρσι μας διαφώτισε ότι, «…το έπος της 28ης Οκτωβρίου, ήταν ένας πόλεμος αντίστασης στο φασισμό και μέρος του ευρύτερου αντιφασιστικού αγώνα στην Ευρώπη». Μάλιστα. Καταρχάς τίθεται το εύλογο ερώτημα:

-Δηλαδή αν ο εχθρός είχε π.χ. δημοκρατικό πολίτευμα, θα τον αφήναμε να περάσει; -Εάν έκαναν την εισβολή οι μπολσεβίκοι θα κάναμε αντίσταση;

Η Ελλάδα τον Οκτώβριο του 1940, πολέμησε έναν εχθρό, έναν ξένον εισβολέα που της επιτέθηκε και απείλησε την εδαφική της ακεραιότητα, χωρίς να του ζητήσει πιστοποιητικό πολιτικών ή κοινωνικών φρονημάτων*.

Κι εγώ νόμιζα ότι ευρίσκεται εις πόλεμον "με τον φασισμόν" Και φυσικά το ΟΧΙ δεν το είπε ο λαός. Το είπε ο Μεταξάς**.Μα μισό λεπτό, ο Μεταξάς δεν ήταν «φασίστας»;Εάν ήταν φασίστας, πως έκανε αντίσταση κατά του φασισμού;

Διαβάζουμε στην μασονο-wikipedia: Το καθεστώς της 4ης Αυγούστου μπορεί να χαρακτηριστεί ως δεξιό αυταρχικό και ως πατερναλιστικό. Παρά τις επιρροές του από τον φασισμό και τον ναζισμό, η 4η Αυγούστου δεν ταυτίζεται με τα καθεστώτα της ναζιστικής Γερμανίας και της φασιστικής Ιταλίας. Εξάλλου, δεν υιοθετούσε τις φυλετικές-ρατσιστικές διακρίσεις του ναζισμού (χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι επιτρεπόταν στους Έλληνες Εβραίους η συμμετοχή στην ΕΟΝ). Μια ακόμα σημαντική διαφορά ήταν ο αντι-ιμπεριαλιστικός λόγος του καθεστώτος και του Μεταξά.

Ο εθνικισμός ήταν ίσως το πιο κύριο χαρακτηριστικό του καθεστώτος, έχοντας επιρροές από τη δικτατορία του Σαλαζάρ στη Πορτογαλία και του στρατοκρατικού "Εστάντο Νόβο" στη Βραζιλία.Ο Μεταξάς είχε στόχο έναν νέο "Τρίτο Ελληνικό Πολιτισμό". Οι οπαδοί του καθεστώτος θεωρούσαν ότι οι σύγχρονοι Έλληνες οφείλουν να είναι οι συνεχιστές του Αρχαίου (Α΄) και του Βυζαντινού (Β΄) Πολιτισμού.

Οπότε, ή ο Μεταξάς δεν ήταν φασίστας και άρα έκανε αντίσταση κατά του φασισμού (οπότε του αξίζει κάθε τιμή από το «δημοκρατικό τόξο») ή ήταν φασίστας, αλλά προτίμησε να υπερβεί την ιδεολογία του και να κηρύξει τον πόλεμο στους ομοϊδεάτες του, για χάρη της πατρίδας*, οπότε πάλι του αξίζει τιμή.

Το πιθανότερο βέβαια, εάν τεθούν τέτοιες ερωτήσεις στους ινστρούχτορες της προπαγάνδας να απαντήσουν κι εκείνοι: «Δεν ξέρουμε».* Κάτι που δεν θα έκαναν οι εγχώριοι οπαδοί του μπολσεβικισμού, εάν έκανε επίθεση η «μαμά» Μόσχα ή οι δορυφόροι της.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Πώς γίνεται ο "φασίστας" Μεταξάς να κήρυξε τον πόλεμο στον φασισμό;
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats