24 Οκτ 2016

«μίνι» εποχή παγετώνων στην Ευρώπη προβλέπουν οι επιστήμονες [βίντεο]!

«μίνι» εποχή παγετώνων στην Ευρώπη προβλέπουν οι επιστήμονες [βίντεο]!

Φοβούνται ότι λόγω της μειωμένης δραστηριότητας στην επιφάνεια του Ήλιου, αυτό θα μπορούσε να φέρει ένα ψύχος παρόμοιο με αυτό που άρχισε γύρω στο 1645 και διήρκεσε μέχρι το 1715. Αυτή η περίοδος είναι γνωστή ως μικρή εποχή των παγετώνων. Η περίοδος αυτή προκάλεσε ακόμα και τον Τάμεση να παγώσει.

Νέες έρευνες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η Γη οδεύει προς μια «μίνι» εποχή παγετώνων μέσα στα επόμενα 15 χρόνια, σύμφωνα με τους ειδικούς στο Πανεπιστήμιο του Northumberland.

Η έρευνα από τους ειδικούς επιστήμονες αφορά την ηλιακή δραστηριότητα η οποία βρίσκεται σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο των 300 τελευταίων χρόνων.

Η τελευταία φορά που υπήρξε ακριβώς παρόμοιο «ηλιακή αδράνεια», ο ποταμός Τάμεσης του Λονδίνου πάγωσε κατά τη διάρκεια μιας μίνι εποχής των παγετώνων που είναι τώρα γνωστή ως «Maunder Minimum».

Το μοντέλο αυτής της σημαντικής ανακάλυψης επιτρέπει στους επιστήμονες να προβλέψουν την ηλιακή δραστηριότητα με μεγαλύτερη ακρίβεια από ποτέ, και σήμερα κορυφαίοι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι η ηλιακή μαγνητική δραστηριότητα θα πέσει περισσότερο από το ήμισυ μεταξύ της περιόδου 2030 και 2040.

Το μοντέλο εξετάζει εδώ και 11 χρόνια την λειτουργία της «καρδιάς του Ήλιου» η οποία παρουσιάζει έντονες διακυμάνσεις. Αυτός ο κύκλος ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά περίπου πριν 173 χρόνια .

Μια εγνωσμένης αξίας μαθηματικός επιστήμονας δημιούργησε ένα μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο μπορεί να προβλεφθεί ποιοι θα είναι οι ηλιακοί κύκλοι με βάση τα αποτελέσματα των δύο στρωμάτων του Ήλιου.

Η καθηγήτρια Βαλεντίνα Ζάρκοβα από το Πανεπιστήμιο Northumbria εφάρμοσε τη θεωρία αυτή με τον Ήλιο, και ήταν σε θέση να προβλέψει τις επιπτώσεις των ηλιακών κύκλων με ακρίβεια 97 τοις εκατό.

Η Ζάρκοβα δήλωσε στην διεθνή συνεδρίαση Αστρονομίας ότι : «Βρήκαμε μαγνητικά εξαρτήματα κύματος που εμφανίζονται σε ζεύγη ανά δύο σε διαφορετικά στρώματα στο εσωτερικό του Ήλιου. Συνδυάζοντας τα δύο κύματα μαζί και σε σύγκριση με τα πραγματικά δεδομένα για τον τρέχον ηλιακό κύκλο, βρήκαμε ότι οι προβλέψεις μας δείχνουν το τι μέλει γενέσθαι με ακρίβεια 97 τοις εκατό».

Η ίδια επιστήμονας τόνισε ότι ο επόμενος κύκλος έχει οριστεί να κορυφωθεί το 2022, ενώ ο επόμενος «Κύκλος» θα σημάνει αυτόματα μια νέα εποχή παγετώνων.

Παρόμοια περίπτωση αναφέρθηκε και το 800 μ.Χ. στον Μεσαίωνα όταν μια άλλη οικονομική και επισιτιστική κρίση είχε ενσκήψει στην Ευρώπη, όταν πάγωσαν ποταμοί και επήλθε δριμύ ψύχος που κατέστρεψε σχεδόν όλες τις σοδειές.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

«μίνι» εποχή παγετώνων στην Ευρώπη προβλέπουν οι επιστήμονες [βίντεο]!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications