ΚΑΘΕΤΟΣ Ο ΤΡΑΜΠ: «Η Χίλαρι θα ηγηθεί του Γ Παγκοσμίου Πολέμου»
ΚΑΘΕΤΟΣ Ο ΤΡΑΜΠ: «Η Χίλαρι θα ηγηθεί του Γ Παγκοσμίου Πολέμου»

Δήλωσε την Τρίτη ο Ντόναλντ Τραμπ ότι το σχέδιο της δημοκρατικής υποψήφιας Χίλαρι Κλίντον για τη Συρία θα «οδηγήσει στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», λόγω της πιθανότητας στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Ρωσία, που φέρει πυρηνικά όπλα.

Σε συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters, που εστιάστηκε περισσότερο σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, τόνισε ότι η προσπάθεια να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος είναι πιο σημαντική από το να πεισθεί ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ να εγκαταλείψει την εξουσία, καταρρίπτοντας με τον ισχυρισμό του έναν μακροχρόνιο στόχο της αμερικανικής πολιτικής.

Στην ερώτηση πώς θα μπορούσε η Κλίντον να διαπραγματευθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν μετά την δαιμονοποίησή του από εκείνην, επέρριψε ευθύνες στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για την διολίσθηση των αμερικανικών σχέσεων με τις Φιλιππίνες υπό τον νέο τους πρόεδρο Ροντρίγκο Ντουτέρτε, παραπονέθηκε για την έλλειψη υποστήριξης από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στην προεκλογική του εκστρατεία, και είπε ότι θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές εύκολα αν τον υποστήριζαν τα στελέχη του κόμματος. «Αν είχαμε κομματική ενότητα, δεν θα μπορούσαμε να χάσουμε αυτές τις εκλογές από τη Χίλαρι Κλίντον», είπε.

Για τον πόλεμο στη Συρία, ο Τραμπ είπε ότι η Κλίντον θα παρασύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε έναν παγκόσμιο πόλεμο με μια πιο επιθετική πολιτική της προς τη λύση του πολέμου. Η Κλίντον έχει καλέσει για την εδραίωση μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων μαχητικών αεροπλάνων και «ασφαλείς ζώνες» στο έδαφος για να προστατευθούν οι άμαχοι.

Μερικοί αναλυτές φοβούνται ότι για να προστατευθούν αυτές οι ζώνες, θα πρέπει οι ΗΠΑ να μπουν σε άμεση σύρραξη με ρωσικά μαχητικά αεροπλάνα.«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εστιαστούμε στην ISIS», είπε, χρησιμοποιώντας μια ονομασία του Ισλαμικού Κράτους. «Δεν θα πρέπει να εστιαζόμαστε στη Συρία», είπε ο Τραμπ καθως έτρωγε τηγανητά αυγά και λουκάνικα στο θέρετρο γκολφ που φέρει το όνομά του στην πόλη Ντουράλ της Φλόριντα (Trump National Doral).

«Θα καταλήξουμε σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο για τη Συρία αν ακούσουμε τη Χίλαρι Κλίντον. Δεν πολεμάς τη Συρία πιά, πολεμάς τη Συρία, τη Ρωσία και το Ιράν, εντάξει; Η Ρωσία είναι πυρηνική χώρα, αλλά μια χώρα όπου τα πυρηνικά δουλεύουν, σε σχέση με άλλες χώρες που απλώς μιλάνε», πρόσθεσε.

Τι απάντησε η Χίλαρι
Το προεκλογικό γραφείο της Κλίντον απέρριψε την κριτική, τονίζοντας ότι και ρεπουμπλικανοί και δημοκρατικοί ειδικοί σε θέματα εθνικής ασφάλειας έχουν καταδικάσει τον Τραμπ ως ακατάλληλο για το προεδρικό αξίωμα.

Ο Τραμπ είπε ότι ο Άσαντ είναι πολύ ισχυρότερος τώρα από ό,τι ήταν εδώ και τρία χρόνια και το να καταφέρει κανείς να τον εκδιώξει είναι λιγότερο σημαντικό από το να ηττηθεί το ΙΚ. «Ο Άσαντ είναι δευτερεύων, για μένα, από την ISIS», δήλωσε.

Σχετικά με τη Ρωσία, ο Τραμπ ξανά άσκησε κριτική στους χειρισμούς της Κλίντον για τις αμερικανο-ρωσικές σχέσεις όσο εκείνη ήταν υπουργός Εξωτερικών και είπε ότι η σκληρή κριτική της για τον Πούτιν εγείρει ερωτήσεις για το «πώς θα μπορέσει να επιστρέψει και να διαπραγματευτεί με αυτόν τον άνθρωπο τον οποίο έχει εμφανίσει ως τόσο απόλυτα κακό» αν κερδίσει τις εκλογές.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications