Εκατοντάδες ρωσικά μαχητικά στην Σερβία – Προμηνύεται λαίλαπα
Εκατοντάδες ρωσικά μαχητικά στην Σερβία – Προμηνύεται λαίλαπα

Όπως ήδη έχει μεταδοθεί, οι ένοπλες δυνάμεις της Σερβίας και της Ρωσίας θα πραγματοποιήσουν κοινή στρατιωτική άσκηση, για πρώτη φορά, στα εδάφη της Σερβίας αλλά και στα εδάφη των Σερβοβόσνιων.

Οι πληροφορίες από την Ρωσία αναφέρουν πως ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα αποστείλει περισσότερα από 200 μαχητικά αεροσκάφη, στα εδάφη των Σέρβων της Βοσνίας, στέλνοντας μήνυμα σε ΗΠΑ και συμμάχους, οι οποίοι θέλουν να τους εντάξουν βιαίως στο ΝΑΤΟ μέσω της ισλαμικής Βοσνίας.

Ο Σέρβος στρατιωτικός αναλυτής, Μίροσλαβ Λαζάνσκι, απαντώντας στις επικρίσεις της Δύσης για την άσκηση, τάσσεται υπέρ των κοινών στρατιωτικών γυμνασίων μεταξύ των δύο χωρών και τονίζει:

«Αυτό είναι ένα κυρίαρχο θέμα της Σερβίας. Όχι ότι δεν μας εξηγούν (σ.σ. οι Αμερικανοί), όταν έχουν ασκήσεις, για παράδειγμα από την κροατική πλευρά. Η Σερβία όμως δεν είναι μέλος οποιασδήποτε στρατιωτικής συμμαχίας, έχει μια ισορροπημένη εξωτερική πολιτική, και είναι δικαίωμά μας να εκτελούμε στρατιωτικές ασκήσεις με όποιον θέλουμε».

Η κοινή άσκηση φέρει την ονομασία «Μπαρς-2016» και πραγματοποιείται για πρώτη φορά στον εναέριο χώρο της Σερβίας από τις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις και την πολεμική αεροπορία της χώρας.Σύμφωνα με το τμήμα πληροφοριών και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ρωσικού υπουργείου Άμυνας «στην άσκηση θα συμμετάσχουν από κοινού πληρώματα των δύο χωρών με μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 και ελικόπτερα Mi-8».

Όπως αντιλαμβάνεστε, όλες οι χώρες επιλέγουν στρατόπεδο λίγο πριν την μεγάλη σύγκρουση.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications