Αγρίνιο: 7χρονος μαθητής κατέρρευσε από την πείνα στο σχολείο του
Αγρίνιο: 7χρονος μαθητής κατέρρευσε από την πείνα στο σχολείο του

Υποσιτισμένος 7χρονος μαθητής κατέρρευσε στο σχολείο του στο Αγρίνιο από την πείνα, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα «Συνείδηση».

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα πολύ μεγάλος αριθμός κατοίκων του Αγρινίου βρίσκονται σε δυσχερή θέση και κάθε μήνα περιμένουν την πίστωση χρημάτων στην κάρτα σίτισης – αλληλεγγύης για να βγάλουν πέρα το μήνα και κάποιοι άλλοι διανομές τροφίμων από τα Κοινωνικά Παντοπωλεία και το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας ΤΕΒΑ, που στον Δήμο Αγρινίου μόνο συμπεριλαμβάνονται περίπου 4.5000 οικογένειες.

Ίδια η εικόνα όμως και στα σχολειά της πόλης, με μαθητές να αναγκάζονται να παρακολουθήσουν ακόμα και επτά ώρες μάθημα, υποσιτισμένοι.

Την περασμένη εβδομάδα σε Δημοτικό Σχολείο της περιοχής, ένας 7χρονος μαθητής της Β’ τάξης, δεν άντεξε σε ένα από τα διαλείμματα και λιποθύμησε! Κατέρρευσε γιατί πεινούσε. Τη μέρα εκείνη, αλλά και την προηγούμενη, είχε πάει στο σχολείο του χωρίς να φάει λόγω των οικονομικών προβλημάτων των γονέων του.

Τα υπόλοιπα παιδιά έβαλαν τις φωνές καθώς ανησύχησαν και στο σημείο έσπευσαν δάσκαλοι για να δουν τι είχε συμβεί. Άμεσα ειδοποιήθηκε η μητέρα του 7χρονου, η οποία πήγε στο σχολείο και με βαριά καρδιά εξιστόρησε στους δασκάλους τι ακριβώς συμβαίνει, ζητώντας ωστόσο για ευνόητους λόγους να τηρηθεί μυστικότητα και διακριτικότητα.

Προς τιμήν της η εκπαιδευτική κοινότητα απ’ ότι πληροφορηθήκαμε κάνει στο μέτρο του δυνατού τα δέοντα και στέκεται δίπλα στην οικογένεια. Ο πατέρας έχασε προ μηνών τη δουλειά του και κάνει κάποια μεροκάματα μέχρι να βρει κάτι πιο μόνιμο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications