ΒΙΝΤΕΟ : Τζιχάντ και Αλλάχ Ακμπάρ από τους μετανάστες στη Λέσβο – Κλείνουν τα σχολεία, φοβούνται για τη ζωή τους οι κάτοικοι
ΒΙΝΤΕΟ : Τζιχάντ και Αλλάχ Ακμπάρ από τους μετανάστες στη Λέσβο – Κλείνουν τα σχολεία, φοβούνται για τη ζωή τους οι κάτοικοι

Με τις φράσεις «Τζιχάντ» και «Allahu Akbar» οι πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες διέλυσαν τι δομές… «φιλοξενίας» στην Μόρια, ξεχύθηκαν στους δρόμους με τους κατοίκους να εκφράζουν φόβους για τη ζωή τους και να κλείνουν τα σχολεία. Όπως λένε ΜΚΟ και αλληλέγγυοι ξεσήκωσαν τους μετανάστες.

Οι ισχυρισμοί τους επιβεβαιώνονται καθώς σε φωτογραφίες-ντοκουμέντο όπως και σε βίντεο θα δείτε το μέγεθος της ολοκληρωτικής καταστροφής αλλά και τους χαμογελαστούς μετανάστες δίπλα στα αποκαΐδια του χώρου υποδοχής. Προφανώς εκτέλεσαν στο ακέραιο το καθήκον και την αποστολή τους.

Βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει τους μετανάστες να πετάνε υλικά σε φωτιά…Πάνω από 50 οικίσκοι που φιλοξενούσαν περισσότερους από 800 πρόσφυγες καταστράφηκαν από την πυρκαγιά στη Μόρια της Λέσβου, σύμφωνα με τη μέχρι τώρα καταγραφή των ζημιών από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με πηγές της Ύπατης Αρμοστείας, η πυρκαγιά υπολογίζεται ότι έχει επηρεάσει περίπου το μισό πληθυσμό των προσφύγων που διέμεναν στο hotspot, δηλαδή περίπου 2.000 άτομα.Επίσης, η πυρκαγιά κατέστρεψε γύρω στις 40 – 50 σκηνές.

Από αυτούς, 95 ασυνόδευτοι ανήλικοι μεταφέρθηκαν στο πρώην ΠΙΚΠΑ και περίπου 90 πρόσφυγες στη δομή του Καρά Τεπέ.Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας ανακοίνωσε μέτρα στη Λέσβο για την αποκατάσταση της τάξης μεταξύ των προσφύγων.

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα, ο Ν.Τόσκας σημείωσε ότι αναχώρησαν, με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 από την Αθήνα για τη Λέσβο, δύο διμοιρίες ΜΑΤ (συνολικά 45 άτομα), οι οποίες θα ενισχύσουν τις υπάρχουσες δυνάμεις, αλλά δεν θέλησε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες επιχειρησιακής φύσεως. Υπογράμμισε, όμως, ότι τα μέτρα αφορούν και στην αποκατάσταση της τάξης στο hotspot, όσο και στο νησί γενικότερα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications