29 Σεπ 2016

Το λιώσιμο των πάγων στη Γροιλανδία θα αποκαλύψει θαμμένη στρατιωτική βάση πυρηνικών! [Βίντεο]

Το λιώσιμο των πάγων στη Γροιλανδία θα αποκαλύψει θαμμένη στρατιωτική βάση πυρηνικών! [Βίντεο]

Πρόκειται για το «Camp Century», το οποίο λειτούργησε ως ερευνητικό κέντρο του αμερικανικού στρατού την εποχή του Ψυχρού πολέμου το 1959.

Σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές, οι οποίοι υποστηρίζουν πως το συνεχόμενο λιώσιμο των πάγων στη Γροιλανδία θα οδηγήσει στην αποκάλυψη μιας θαμμένης μυστικής στρατιωτικής βάσης πυρηνικών όπλων από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Η βάση αυτή φαίνεται πως είναι το «Camp Century», το οποίο λειτούργησε ως ερευνητικό κέντρο του αμερικανικού στρατού στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου το 1959 και φιλοξενήθηκαν εκεί 200 Αμερικανοί στρατιώτες.

Ωστόσο, η βάση δεν χρησιμοποιήθηκε μονάχα ως ερευνητικό κέντρο, καθώς ο αμερικανικός στρατός εργαζόταν εκεί πάνω στο «Project Iceworm», ένα σχέδιο για την εκτόξευση εκατοντάδων βαλλιστικών πυραύλων κατά της Ρωσίας μέσα από τους πάγους της Αρκτικής.Oι ΗΠΑ εκκένωσαν τη βάση το 1967, καθώς θεώρησαν πως η συνεχής χιονόπτωση θα έθαβε τη στρατιωτική τους βάση ολοένα και πιο βαθιά στους πάγους της Γροιλανδίας.

H έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Geophysical Research Letters» υποστηρίζει, όμως, πως εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη, σε 75 χρόνια είναι εξαιρετικά πιθανό να λιώσουν ολοσχερώς οι πάγοι.

Ακόμα, η μελέτη τονίζει πως τα τοξικά απόβλητα τα οποία θα αποδεσμευτούν στο περιβάλλον θα δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα τόσο στη Γροιλανδία, όσο και στις ΗΠΑ και τη Δανία.

Από την πλευρά του το αμερικανικό Πεντάγωνο δήλωσε πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ «θα συνεργαστεί με τη κυβέρνηση της Δανίας και τις αρχές της Γροιλανδίας προκειμένου να τακτοποιηθούν τυχόν ζητήματα της κοινής τους ασφάλειας».

pyli-apokalypseis.com
Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Το λιώσιμο των πάγων στη Γροιλανδία θα αποκαλύψει θαμμένη στρατιωτική βάση πυρηνικών! [Βίντεο]
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications