TA ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΤΥΠΟΥ ISLAM  ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΟΡΘΙΟ ΚΡΕΑΣ ΜΕ ΠΟΔΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΌ ΡΟΜΠΟΤ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ  ΦΙΛΗΣ
TA ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΤΥΠΟΥ ISLAM  ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΟΡΘΙΟ ΚΡΕΑΣ ΜΕ ΠΟΔΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΌ ΡΟΜΠΟΤ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ  ΦΙΛΗΣ

Και αν έχει θέμα με τους χαρακτηρισμούς αυτός η άλλο μίασμα απο τα πολλά αριστερα κομμουνιστικα πιόνια, που γλείφουν Εβραίους να στείλει μήνυμα!οι κατά παραγγελιά άθεοι αριστεροί κομμουνιστες μογγολοελληνες που προωθούν το ισλάμ!(άθεοι στα λογία στην πράξη προσκυνούν Μαρξ και λοιπούς Εβραίους ως θεούς του μαρξιστικού θρησκεύματος ) δε με ενδιαφέρει ο Χριστιανισμός! αλλα που προωθούν το ισλάμ στην Ευρώπη αυτά τα σιχάματα χρήσιμα πιόνια! εκ γενετής ζωώδες κομμουνιστες αριστεροί!μογγολοελληνες, ειναι καρκίνος την ανθρωπότητας ενα σκαλί πιο κάτω απο τους Εβραίους! ζουν αναμεσα σας! και μολύνουν την ζωή σας!κάποιες ειναι με αυτά τα τέρατα του Γιαχβέ! = Εξωγήινος πατέρας των Εβραίων! που προσκυνούν ανά τον κόσμο ως θεο!!

Αν διαβάσει κάποιος την 21σέλιδη επιστολή του Αρχιεπισκόπου προς τους πολιτικούς αρχηγούς για τα Θρησκευτικά θα διαπιστώσει ότι όλα τα παραπάνω περιλαμβάνονται στο σύνολο της ύλης του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Πιο αναλυτικά αναφέρεται μεταξύ άλλων ο κ. Ιερώνυμος απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς ασκώντας κριτική στο περιεχόμενο των νέων βιβλίων: «Το ερώτημα που αυτόματα τίθεται είναι το εξής: “Μπορεί ένας μαθητής της Γ ΄δημοτικού να μάθει για το Ρος Ασανά (Εβραϊκή Πρωτοχρονιά), την Ιντ αλ-φιτρ των μουσουλμάνων και «Τα 99 Ωραιότατα Ονόματα για τον Αλλάχ των μουσουλμάνων».

Μάλιστα στην ύλη για το νέο μάθημα των θρησκευτικών που ξεκίνησε από φέτος υπάρχει πληθώρα αναφορών όχι μόνο στις διδασκαλίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά και στην ιστορία και τις διδασκαλίες άλλων θρησκειών. Μερικές από τις επισημάνσεις του Αρχιεπισκόπου για τα νέα βιβλία Θρησκευτικών αναφέρουν πως οι μαθητές σε Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο θα διδάσκονται για «Τα 99 Ωραιότατα Ονόματα για τον Αλλάχ των μουσουλμάνων» , τα χαρακτηριστικά του Ιησού: που «Ήρθε στον κόσμο σαν ξένος», για το γεγονός ότι είναι «Ο Μεσσίας που όλοι προσδοκούσαν», ή «Ένας δάσκαλος που όλοι θαύμαζαν» καθώς και πως ο Ιησούς ήταν «Κοντά σε όλους χωρίς διάκριση».

Οι διατυπώσεις αυτές προκάλεσαν ιδιαίτερη ενόχληση στην Εκκλησία της Ελλάδος με τον Αρχιεπίσκοπο να σημειώνει ότι το νέο πρόγραμμα για τα Θρησκευτικά προωθεί την αντίληψη ότι «ο Χριστός δηλαδή για εμάς τους ορθοδόξους ήταν περίπου ένας φέρελπις, σοφός και κατατρεγμένος μετανάστης – δάσκαλος».

Μέσα στα σχολικά εγχειρίδια εκτός από την παράθεση διάφορων στοιχείων θρησκειολογία, κοινωνιολογίας της Θρησκείας, και ανθρωπολογίας οι μαθητές καλούνται να συνδέσουν τα διδάγματα της χριστιανικής πίστης και των άλλων θρησκειών με τα τραγούδια ο «Μικρός Ήρωας» του Λ. Κηλαηδόνη σε συνδυασμό με ινδιάνικο παραδοσιακό παραμύθι για τον «Άνεμο», που απήγαγε την όμορφη κόρη ενός ινδιάνου φύλαρχου και τους στίχους από το τραγούδι «Ο Μπαγάσας» του Νικόλα Άσιμου (1997, «Ρε μπαγάσα! Περνάς καλά εκεί πάνω...»).

Όπως σημειώνει ο Αρχιεπίσκοπος αυτό «δημιουργεί τον απόλυτο κυκεώνα και ειδικά όταν απευθύνεται σε μικρούς μαθητές. Από τα τραγούδια που προτείνονται στους μαθητές είναι το «Umbrella» της Rihanna και οι στίχοι από το τραγούδι «Δίψα» του Νίκου Πορτοκάλογλου («Δεν είν’ η Κίρκη, η μάγισσα, του σ#ξ η θεά, η Καλυψώ, η Ναυσικά με του μπαμπά τα λεφτά...»).

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications