Με πυρηνικό ολοκαύτωμα απείλησε το Πακιστάν την Ινδία – Πακιστανός ΥΠΑΜ: «Θα την εξαφανίσουμε από το χάρτη εάν επιτεθεί»
Με πυρηνικό ολοκαύτωμα απείλησε το Πακιστάν την Ινδία – Πακιστανός ΥΠΑΜ: «Θα την εξαφανίσουμε από το χάρτη εάν επιτεθεί»

«ΔΕΝ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ»!

Φουντώνει η κρίση μεταξύ του Πακιστάν και της Ινδίας ύστερα από συνεχή μεθοριακά επεισόδια μεταξύ των δύο χωρών. Αυτή τη φορά ο Πακιστανός υπουργός Άμυνας Khawaja Asif έκανε ένα βήμα παραπάνω στις πολεμικές δηλώσεις μεταξύ των δύο χωρών απειλώντας με πυρηνικό ολοκαύτωμα την Ινδία σε περίπτωση που η χώρα του υποστεί επίθεση, λέγοντας πως το Πακιστάν δεν έφτιαξε τα πυρηνικά του όπλα για να τα επιδεικνύει σε βιτρίνες!

«Θα καταστρέψουμε την Ινδία, εάν τολμήσει να μας επιβάλει πόλεμο. Ο πακιστανικός Στρατός είναι πλήρως έτοιμος για να απαντήσει σε κάθε προκλητική κίνηση της Ινδίας», είπε πιο συγκεκριμένα ο Πακιστανός ΥΠΑΜ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό SAMAA.

Ο Asif απαντούσε σε ερώτηση του δημοσιογράφου του καναλιού αναφορικά με την πρόθεση της Ινδίας να διεξάγει «χειρουργικά» πλήγματα εντός του Πακιστάν.«Δεν κατασκευάσαμε τα πυρηνικά όπλα για να επιδεικνύουμε σε βιτρίνες. Εάν διαμορφωθεί μια τέτοια κατάσταση τότε θα τα χρησιμοποιήσουμε και θα εξαφανίσουμε την Ινδία», είπε ο Πακιστανός υπουργός.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Αεροπορία της χώρας του μπορεί να δράσει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα δίνοντας την κατάλληλη απάντηση στη Ινδία εάν η τελευταία παραβιάσει τον πακιστανικό εναέριο χώρο.Δύο ημέρες πριν στρατιωτική πηγή στο Πακιστάν είχε επιβεβαιώσει εμμέσως πλην σαφώς τα όσα είπε ο Πακιστανός υπουργός λέγοντας:«Το Πακιστάν είναι πλήρως προετοιμασμένο για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση από την Ινδία. Το επιχειρησιακό μας σχέδιο είναι έτοιμο, οι στόχοι έχουν καθοριστεί και οι δυνάμεις έχουν επιλεγεί», ανέφερε πιο συγκεκριμένα η ίδια στρατιωτική πηγή.

«Σε περίπτωση ινδικής επίθεσης εναντίον πακιστανικών στόχων, η Αεροπορία της χώρας θα απαντήσει άμεσα σε στόχους που έχουν ήδη καθοριστεί».Οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν επιδεινωθεί ύστερα από την επίθεση τρομοκρατών που η Ινδία υποστηρίζει πως ήταν υποκινούμενοι από το Πακιστάν σε ινδική στρατιωτική βάση στην περιοχή Uri. Από την επίθεση σκοτώθηκαν τέσσερις τρομοκράτες και 18 Ινδοί στρατιώτες.

Ο Asif αναφερόμενος στην επίθεση στο ινδικό στρατόπεδο τόνισε ότι πως επρόκειτο για μια επίθεση που ενορχηστρώθηκε από την Ινδία την ίδια για να στρέψει την προσοχή από την περιοχή του Κασμίρ.«Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι πρόκειται για επίθεση από το Πακιστάν. Είναι πλέον ολοφάνερο ότι πρόκειται για ένα σχέδιο ινδικής έμπνευσης, Η Ινδία το ενορχήστρωσε προκειμένου να τραβήξει την προσοχή της διεθνούς κοινής γνώμης από το Κασμίρ και τα όσα συμβαίνουν εκεί», είπε για να καταλήξει: «Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι η Ινδία δεν είναι σοβαρή αναφορικά με την επίλυση της διαμάχης στο Κασμίρ».

Και ενώ ο Πακιστανός υπουργός Άμυνας έκανε τις δηλώσεις αυτές σήμερα το AFP με τηλεγράφημά του έβαλε φωτιά στην περιοχή αναφέροντας «χειρουργικά πλήγματα» του ινδικού στρατού κατά μήκος των συνόρων με το Πακιστάν με το Κασμίρ. Λίγο αργότερα το Πακιστάν ανακοίνωσε που δεν υπήρξε κανένα επεισόδιο στην περιοχή, παρόλα αυτά ουδείς την ακριβή κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα των δύο χωρών.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications