«Κεραυνοί» Β.Πούτιν κατά ΝΤΠ για την μετανάστευση: «Είμαστε η Ρωσία πρώτα και πάνω απ όλα – Είμαστε ένας πολιτισμός»
«Κεραυνοί» Β.Πούτιν κατά ΝΤΠ για την μετανάστευση: «Είμαστε η Ρωσία πρώτα και πάνω απ όλα – Είμαστε ένας πολιτισμός»

Με αφορμή τα χάλια των ΗΠΑ, ΕΕ και της Ελλάδας συγκεκριμένα στο μεταναστευτικό, τα ρωσικά ΜΜΕ προβάλλουν συνέντευξη του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, για την μετανάστευση. Η συνέντευξη έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον ενώ ξεχωρίζουν φράσεις όπως «Πρώτα θα κοιτάξουμε τους πολίτες της Ρωσίας… Είμαστε η Ρωσία πρώτα και πάνω απ όλα.Εμείς πρέπει να τους προετοιμάσουμε για τη ζωή στη Ρωσία»

Όλα αυτά βέβαια θα πρέπει να αναλυθούν σε σχέση με τα όσα συμβαίνουν και στην Νέα Ρωσία και όχι μόνο…
Aς δούμε τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης.ΕΡ: Β.Πούτιν θέλω τη γνώμη σας για τον πολυπολιτισμό. Οι ηγέτες της ΕΕ πρόσφατα παραδέχτηκαν ότι δεν έχει πετύχει και το έζησα και ο ίδιος όταν εργαζόμουν στην Βρετανία. Πως η Ρωσία θα αποφύγει τα λάθη της ΕΕ περί μετανάστευσης;

Απάντηση Β.Πούτιν:
Έχουμε διαφορετικές αρχές… Τα προβλήματα που βλέπουμε στην ΕΕ αλλά και στις ΗΠΑ είναι πολύ πιο σκληρά κατά τη γνώμη μου. Είναι πολύ προφανή και επικίνδυνα επειδή ΕΕ και ΗΠΑ σχετίζονται με ανθρώπους που έρχονται από εντελώς διαφορετικές χώρες. Δεν αφομοιώνονται στις χώρες που πάνε. Δεν μαθαίνουν τη γλώσσα και γι αυτό δεν εντάσσονται στην αγορά εργασίας.

Ένας από τους συνεργάτες μου μου είπε ότι οι μετανάστες από την Β.Αφρική δεν μιλούν τη γλώσσα για τα πρώτα δέκα χρόνια…
Ακόμη ένας από τους φίλους μου πήγε σε ένα διάσημο προάστιο της Νέας Υόρκης όπου ζούσαν Ρώσοι. Εκεί υπήρχε μια γιαγιά που ζούσε για 15 χρόνια αλλά δεν μιλούσε αγγλικά και είπε στους καλεσμένους της «αύριο θα πάω για ψώνια στη Νέα Υόρκη»! Δεν γνώριζε καν ότι εκεί έμενε.

Αυτό είναι το πρόβλημα μας και είναι κυρίως οικονομικό. Σχετίζεται με την φτηνή αγορά εργασίας.
Έχουμε το ίδιο πρόβλημα αλλά σε ΗΠΑ-ΕΕ είναι πιο ισχυρό και πιο επικίνδυνο..
Αυτό γιατί..
Όταν μιλάμε για μετανάστες εμείς μιλάμε πρωταρχικά για εκείνους από τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες. Ακόμη και αν οι νεότερες γενιές δεν μιλάνε απαραίτητα ρωσικά αλλά κάποιος στην οικογένεια το κάνει.

Υπάρχει μια κοινή διανοητική κατάσταση που έχει διατηρηθεί. Έχουμε κοινή ιστορική μνήμη.
Κάποιος, κάποτε, ζούσε σε κάποια ρωσική περιοχή και έχει συγγενείς εκεί. Έτσι είναι πιο εύκολο γι αυτούς τους ανθρώπους να ενσωματωθούν στην Ρωσία..

Εμείς πρέπει να τους προετοιμάσουμε για τη ζωή στη Ρωσία…Πρέπει να έχουμε μαθήματα ρωσικής γλώσσας και ιστορίας στις πρώην δημοκρατίες ακόμη και από το σχολείο, πρέπει να προετοιμάζουμε τους ανθρώπους ώστε να καταλαβαίνει ο ένας τον άλλον…
Πρέπει να διαποτίσουμε στους στους νέους πολίτες μας που θα έρθουν στη Ρωσία ένα συναίσθημα ευθύνης, να κατανοήσουν ότι έχουν έρθει σε μια νέα χώρα, να σεβαστούν τις παραδόσεις, τους νόμους, την κουλτούρα, την ιστορία μας.

Μπορεί να είμαστε πολυεθνική χώρα αλλά είμαστε ένας πολιτισμός!
Πρώτα θα κοιτάξουμε τους πολίτες της Ρωσίας… Είμαστε η Ρωσία πρώτα και πάνω απ όλα.
Το 85% του πληθυσμού μας προσδιορίζονται ως Ρώσοι. Και οι άλλες οι εθνικότητες που ζουν στο έδαφος μας είναι πιο κοντά σε μας, στην καρδιά μας, από αυτούς που ζουν εκτός της επικράτειας μας.
Η μεταναστευτική μας πολιτική θα λαμβάνει πρώτα υπόψιν τα συμφέροντα των πολιτών μας.

pentapostagma

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications