Το Ιράν με υπερδυνάμεις καταστρέφει τον αμερικανικό στόλο (βίντεο)
Το Ιράν με υπερδυνάμεις καταστρέφει τον αμερικανικό στόλο (βίντεο)

Αντιαμερικανικό βίντεο προπαγάνδας, που κυκλοφόρησε από το καθεστώς του Ιράν τον προηγούμενο μήνα, δείχνει ότι εάν η Ισλαμική Δημοκρατία δεχθεί επίθεση από τις ΗΠΑ, η γενναιότητα των Ιρανών θα καταστρέψει ολοσχερώς τον αμερικανικό στόλο στον Περσικό Κόλπο.

Το βίντεο έχει τίτλο «Επιμονή 2». Το δημιούργησε ο Οργανισμός Ισλαμικών Πληροφοριών, μια υπηρεσία υπό την άμεση επίβλεψη του ανώτατου ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ.Στην αρχή του βίντεο βλέπουμε παιδιά να παίζουν μπάλα στην αμμουδιά δίπλα στη θάλασσα.

Η μπάλα πέφτει στο νερό κι ένα μικρό αγόρι τρέχει να τη μαζέψει. Το βλέμμα του αποσπάται από ένα επιβατικό αεροπλάνο που πετά ψηλά. Το επιβατικό αεροπλάνο καταρρίπτεται από έναν αμερικανικό πύραυλο.Η θάλασσα γεμίζει με συντρίμμια και βάρκες που μαζεύουν τα θύματα.

Μεταξύ των νεκρών ένα μικρό κορίτσι που φορά ένα κόκκινο φόρεμα και επιπλέει μπρούμυτα, παραπέμποντας στην εικόνα του μικρού Κούρδου Αϊλάν που ξεβράστηκε πνιγμένος σε τουρκική παραλία.

Στη συνέχεια ο αμερικανικός στόλος βομβαρδίζει τις ακτές και αποβατικά σκάφη πλησιάζουν. Μια ομάδα νεαρών Ιρανών, κρατώντας κοντάρια με σημαίες της χώρας τους, αναλαμβάνουν να αντισταθούν στους εισβολείς και με μεταφυσικές ιδιότητες, που θυμίζουν… Μωυσή, καταστρέψουν τον αμερικανικό στόλο.

Όπως τα αμερικανικά πλοία βυθίζονται, το πλάνο εστιάζει σε ένα που γράφει στην πρύμνη του το όνομα Vincennes.Είναι το USS Vincennes που το 1988 κατέρριψε με πύραυλο την ιρανική επιβατική πτήση 655 σκοτώνοντας 290 ανθρώπους που επέβαιναν στο αεροσκάφος.Η φιλοκυβερνητική ιρανική ιστοσελίδα asriran.com κατέκρινε το βίντεο, γράφοντας πως το σενάριό του ήταν «αδύναμο» και μοιάζει με «γελοία ταινία του Μπόλιγουντ», η οποία «αγνοεί τις πολεμικές δυνατότητες του Ιράν».

Δείτε το βίντεο:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications