Το άδηκτο  Horten Ho 229 -  το "Stealth μαχητικό του Χίτλερ"
Το μόνο που έμεινε σχεδόν άδηκτο απο τους βομβαρδισμούς της Γερμανίας Horten Ho 229 -

Το Horten 229 είναι γνωστό με πολλά διαφορετικά ονόματα. Όπως Horten Brothers αεροπλάνο H.IX. Το Υπουργείο Αεροπορίας της τότε Γερμανίας του είχε δώσει την κωδική ονομασία Χ 229. Κατά καιρούς αναφέρεται ως Gotha Go 229, λόγω της γερμανικής εταιρείας που παρήγαγε το αεροπλάνο, Gothaer Waggonfabrik.

Πιο πρόσφατα ονομάζεται ως το "Stealth μαχητικό του Χίτλερ", ακόμα κι αν δεν είχε τις δυνατότητες τους σημερινού stealth που δεν ήταν τυχαίες αλλα κλεμμένη τεχνολογία οπως και αλλες απο την ναζιστική Γερμανία. Σύμφωνα με τον William Green, συγγραφέας του βιβλίου «Πολεμικά αεροσκάφη του Τρίτου Ράιχ», το Χ 229 ήταν το πρώτο "ιπτάμενο φτερό" αεροσκάφος με κινητήρα τζετ. Ήταν το πρώτο αεροπλάνο με τα στοιχεία στον σχεδιασμό του που αναφέρονται ως τεχνολογία stealth, για να εμποδίσουν τα ραντάρ να το βλέπουν.

Το 1943, ο επικεφαλής της γερμανικής Luftwaffe, Reichsmarschall Hermann Göring, παρουσίασε στην γερμανική βιομηχανία το αεροσκάφος που είναι γνωστό ως "3 Χ 1000", ήθελε ένα αεροπλάνο που μπορούσε να μεταφέρει 1.000 κιλά βομβών, σε 1.000 χιλιόμετρα, με ταχύτητα 1.000 χλμ/ώρα (620 mph). Οι Horten Brothers είχε εργαστεί και πετούσαν με ανεμόπτερα σχεδιασμού πτέρυγας από τις αρχές του 1930. Πίστευαν ότι η χαμηλής αντίστασης των ανεμόπτερων θα μπορούσε να αποτελέσει η βάση για μια τέχνη που θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τους.

Το 1943, παίρνουν χρηματοδωτηση οι Horten Brothers για να δημιουργήσουν αεροπανό τύπου πτέρυγας με τζετ κινητήρες. Η δοκιμή του Hortens έγινε τον Μάρτιο του 1944. Το αεροσκάφος δεν μοιάζει με οποιαδήποτε άλλο αεροπλάνο στην Γη και κατά τη διάρκεια του
Β 'Παγκοσμίου Πολέμου
. Φαινόταν πολύ παρόμοιο με το σύγχρονο αμερικανικό Β-2 βομβαρδιστικό.Στο Gothaer,έγιναν αρκετές σημαντικές βελτιώσεις στο σχεδιασμό. Το αποτέλεσμα ήταν ένα τζετ αεροπλάνο το H.IX V2, το οποίο για πρώτη φορά πέταξε στις 2 του Φλεβάρη 1945..

Το XVIII ήταν μια προσπάθεια για να εκπληρώσει την επιθυμία της Γερμανία, για την κατασκευή ενός βομβαρδιστικού που θα μπορούσε να φτάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μετά από μερικές ακόμα δοκιμαστικές πτήσεις, το H 229 προστέθηκε στο γερμανικό πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης μαχητικών στις 12 του Μαρτίου του 1945.Οι εργασίες για το επόμενη πρωτότυπη έκδοση του αεροπλάνου, το H.IX V3, έληξε όταν ο αμερικάνικος στρατός έφθασε το εργοστάσιο στις 14 Απριλίου, 1945.

Το 2008, η Northrop το δημιούργησε ξανα χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα σχέδια, δημιούργησαν αντίγραφο του H.IX V3 χρησιμοποιώντας μόνο τα υλικά που υπήρχαν στη Γερμανία το 1945. Οι μηχανικοί της Northrop ήθελαν να μάθουν αν το γερμανικό σκάφος θα μπορούσε στην πραγματικότητα να είναι αόρατο στα ραντάρ. Οι συχνότητες που χρησιμοποίησαν στις εγκαταστάσεις ηταν ίδιες με τα ραντάρ εκείνης της εποχής στο τέλος του πολέμου. Ένας εμπειρογνώμονας των stealth ο Tom Dobrenz δήλωσε: "Αυτός ο σχεδιασμός του έδωσε μόνο μια μείωση 20% στην ανίχνευση των ραντάρ από ένα συμβατικό μαχητικό". Βεβαία εδω μπορεί να μην θέλουν να αποκαλύψουν οτι όλη η τεχνολογία Stealth βασίστηκε πάνω σε γερμανικά σχεδια, οπως και οι κινητήρες jet που ειναι καθαρά ναζιστική εφεύρεση,(γιατι χαλάει το προφίλ που εχουν φτιάξει στην μαζα κατά εντολες εβραιων έως και σημερα , και οχι οτι οι ναζι ηταν στα αλήθειά ανώτεροι! κατι που γνωρίζουν οι λίγοι σκεπτόμενοι) οπως οι πύραυλοι και πολλές αλλες τεχνολογίες που ηταν ανήκουστες για εκεινη την εποχή! μέχρι UFO!!! για αυτο το λόγο πήραν ως τρόπαια Γερμανούς επιστήμονες αιχμάλωτους Αμερικανοί και Ρώσοι. ©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications