History Channel - Παραχάραξη της ιστορίας και ο Αννίβας Καρχηδόνιος ΜΑΥΡΟΣ!
History Channel - Παραχάραξη της ιστορίας και ο Αννίβας Καρχηδόνιος ΜΑΥΡΟΣ!

Το "Barbarians Rising" («Η Άνοδος των Βαρβάρων» στα ελληνικά) είναι η νέα σειρά του History Channel που έκανε πρεμιέρα στις 6 Ιουνίου του 2016 και ήδη έχει αρχίσει να προβάλλεται και στην Ελλάδα από συνδρομητικό κανάλι. Παραγωγοί είναι οι Adam Bullmore και Michael Waterhouse.

Η σειρά που προβάλλεται ως «επική», παρουσιάζει την άνοδο και την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, «ιδωμένη», όπως διαβάζουμε, «από την πλευρά των ηγετών της επανάστασης», που εξεγέρθηκαν «εναντίον της απόλυτης δύναμης» της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, η οποία τούς «αποκαλούσε βάρβαρους, φυλές που θεωρείτο ότι ζούσαν μέσα στη βία, μακριά από τον πολιτισμό», ενώ αυτοί ήταν «άνθρωποι που…διαμόρφωσαν τον κόσμο όπως τον γνωρίζουμε σήμερα».

Εδώ, δεδομένης της προϊστορίας του “History”, η αφήγηση προϊδεάζει για αρκετή επίστρωση πολιτικής ορθότητας και φιλομεταναστευτικών αντι-λευκών στερεοτύπων πάνω σε ένα ακόμα «ιστορικό» ανιστόρητο show για τις μάζες.

Η σειρά παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, τον Αννίβα τον Καρχηδόνιο, που θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους στρατηλάτες της ιστορίας. Ο Αννίβας (ή Αννίβας Βάρκας, 247 π.Χ. - 183 π.Χ.) ήταν Καρχηδόνιος κρατικός λειτουργός και στρατηγός και το όνομά του σήμαινε : «η χάρη του Βάαλ». Ήταν ένας από τους τρεις γιους του Αμίλκα Βάρκα. Είχε άλλα 3 αδέρφια, τον Μάγωνα, τον Ασδρούβα και την Σοφονίβα.

Η Καρχηδόνα είναι πόλη της σημερινής Τυνησίας και ήταν το κέντρο του αρχαίου πολιτισμού των Καρχηδονίων. Οι Καρχηδόνιοι υπήρξαν συνεχιστές του φοινικικού πολιτισμού στη δυτική Μεσόγειο από τον 7ο αι. π.Χ. και αναδείχθηκαν σε ισχυρή ναυτική δύναμη. Η Καρχηδόνα (Carthago στα λατινικά) αναπτύχθηκε από μία αποικία των Φοινίκων της πρώτης χιλιετίας π.Χ. σε πρωτεύουσα αρχαίας αυτοκρατορίας και κέντρο του αρχαίου πολιτισμού των Καρχηδονίων.

Φοίνικες
Σύμφωνα με Έλληνες ιστορικούς, η Καρχηδόνα ιδρύθηκε από, ομιλούντες την χαναανική, Φοίνικες αποίκους από την Τύρο (ευρισκόμενη στον σύγχρονο Λίβανο) υπό την ηγεσία της Ελίσσα, η οποία άλλαξε ονομασία (Βασίλισσα Διδώ) στην Αινειάδα του Βιργιλίου. Οι Φοίνικες (ή αλλιώς Σιδώνιοι) ήταν αρχαίος σημιτικός λαός, αν και κάποιοι θεωρούν ότι ο όρος «Φοίνικες» χρησιμοποιήθηκε συχνά στο παρελθόν με ευρύτερο περιεχόμενο περιλαμβάνοντας και άλλους λαούς, ενώ για κάποιους η Φοινίκη θεωρείται μια από τις πολλές αποικίες των Ελλήνων στον κόσμο και οι κάτοικοί της θεωρούνται άποικοι, οι οποίοι καταστάλαξαν στη Σιδώνα, πόλη της φοινικικής παραλίας. Τέλος πάντων.

Η φήμη του Αννίβα οφείλεται στα επιτεύγματά του κατά τη διάρκεια του Β' Καρχηδονιακού πολέμου (218 - 201 π.Χ.), καθώς και στην πορεία του από την Ισπανία μέσω των Πυρηναίων και των Άλπεων με κατεύθυνση την βόρεια Ιταλία, με 50.000 πεζικό, 9.000 ιππικό και 37 ελέφαντες. Οι νίκες κατά των Ρωμαίων έγιναν στον ποταμό Τρέβια το 218 π.Χ. όπου πήραν μέρος και 14.000 Γαλάτες που πήγαν με το μέρος του Αννίβα. Ακολούθησε η νίκη στη λίμνη Τρασιμένη το 217 π.Χ. και αυτή στις Κάννες το 216 π.Χ..

Άγαλμα του Αννίβα στην Λούβρη
Ο δρόμος για τη Ρώμη φαινόταν πλέον ανοιχτός και η φράση «ο Αννίβας προ των πυλών» ("Hannibal ante portas Roma") σημάδεψε τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία για χρόνια.Στην «επική» σειρά, στον ρόλο του Αννίβα βλέπουμε έναν μαύρο ηθοποιό. Πρόκειται για τον Nicholas Pinnock, που γεννήθηκε στο Λονδίνο, από Τζαμαϊκανούς γονείς.

Σύγχρονη Τυνήσια
Και εδώ αρχίζεις να ξύνεις το κεφάλι. Μα, καλά ο Αννίβας ήταν μαύρος; Ακόμη και στη σύγχρονη Τυνησία δεν θα βρείτε πολλούς μαύρους, ούτε και σήμερα.Η Καρχηδόνα ήταν αρχικά, όπως είπαμε, μια φοινικική αποικία. Ξέρετε πού ήταν οι Φοινίκη; Αντιστοιχεί στο σύγχρονο Λίβανο. (Τμήμα της αρχαίας χώρας ανήκει σήμερα και στο Ισραήλ και στη Συρία).

Αρχαία νομίσματα με την μορφή του Αννίβα
Η βασιλική οικογένεια της Καρχηδόνας, της οποίας ο Αννίβας ήταν μέλος, ήταν φοινικικής καταγωγής. Αγάλματα και νομίσματα από την εποχή του σαφώς δεν τον αποτυπώνουν ως μαύρο (με νεγροειδή χαρακτηριστικά), αλλά μάλλον ως άτομο με ξεκάθαρα ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά.

Η συζήτηση για το ποιας φυλής ήταν ο Αννίβας υπήρξε ένα συνεχές θέμα συζήτησης για πολλά χρόνια στην «προοδευτική» Δύση και κυρίως στις ΗΠΑ και εξακολουθεί να είναι «καυτό» θέμα μέχρι σήμερα.Εδώ και 50 χρόνια, οι Αφροαμερικάνοι στις ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι ο Αννίβας ήταν «δικός τους». Όταν αυτή η άποψη τέθηκε σε μια τάξη αρχαίας ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, ο καθηγητής William C. McDermott απάντησε: «Ναι, ο Αννίβας ήταν μαύρος σαν τον βασιλιά Δαβίδ».

Στην ταινία του 2006 "Αννίβας", στον ομώνυμο ρόλο ο Βρετανο-σουδανός ηθοποιός Alexander Sidding
Οι Φοίνικες ήταν μια μικτή φυλή της ανατολικής Μεσογείου – με περισσότερο ή λιγότερο σημιτικά και ελληνικά στοιχεία.
Ο Αννίβας το πολύ να φαινόταν σαν μια διασταύρωση μεταξύ ενός Λιβανέζου και ενός μεσογειακού Ευρωπαίου (ιβηρικής χερσονήσου).

Με αφορμή την σειρά του “History” και τις νέες κακοποιήσεις, πολλοί εξέφρασαν την αγανάκτησή τους. «Αυτού του είδος τα λίμπεραλ σκουπίδια και η σκόπιμη αλλαγή της ιστορίας είναι ο λόγος που η Disney κατέχει ένα μεγάλο μερίδιο του δικτύου History και τους παρουσιαστές των Mickey Mouse club show του», έγραψε ένας σχολιαστής κάτω από ένα βίντεο που υποστηρίζει ότι ο Αννίβας ήταν νεγροειδής.

Το “History” ειδικεύεται στην παραχάραξη της ιστορίας στο «πολιτικά ορθότερον» και στο «πολυπολιτιμσμικότερον»...Στην μίνι σειρά «Βίβλος» (“The Bible”), που είχε «επικών διαστάσεων», ποσοστά τηλεθέασης, ο ήρωας της Βίβλου Σαμψών, ήταν μαύρος! Τον υποδύετο ένας μαύρος ηθοποιός ονόματι Nonso Anozie. Πολλοί επίσης ηθοποιοί στην ιστορία του ήταν μαύροι, όπως η μητέρα του, που έμοιαζε με βασίλισσα αφρικανικής φυλής!!!

Στην δημοφιλή σειρά «Βίκινγκς», ο Ragnar (Travis Fimmel) θα αποκτήσει ένα νέο ερωτικό ενδιαφέρον, την ασιάτισσα Yidu, (Dianne Doan), η οποία τον «συναρπάζει», γιατί «είναι από μια διαφορετική κουλτούρα»..!

Πρόσφατα το κανάλι παρουσίασε τη νέα έκδοση της παλιάς σειράς “Roots” («Ρίζες»),του Alex Haley, που προβαλλόταν αρχές του ‘80 από την ΕΡΤ, με επίκεντρο τις δοκιμασίες ενός μαύρου δούλου και των απογόνων του. Στη νέα σειρά παρουσιάζονται πολλοί λευκοί χαρακτήρες: άνδρες, γυναίκες και παιδιά, Βόρειοι και Νότιοι, Βρετανοί στρατιώτες και Αμερικάνοι άποικοι στρατιώτες. Με μία μόνο εξαίρεση, μια λευκή κατάσκοπο των Βορείων, ΟΛΟΙ οι άλλοι παρουσιάζονται «κακοί».

Μάλιστα, μερικοί λευκοί συναγωνίζονται μεταξύ τους ποιος είναι ο πιο σαδιστής, ενώ σχεδόν όλοι, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, αποτυπώνονται ως «γουρούνια» με μια αρρωστημένη εμμονή να υποβάλουν τους μαύρους σε κάθε είδος βασανιστηρίων.

Στην σειρά “ManKind: the Story of All of Us”, παραγωγής 2012, όπου υποτίθεται εξετάζεται η ιστορία του ανθρώπινου γένους από την Γέννηση του Ιησού Χριστού έως και στη σύγχρονη εποχή, το μήνυμα είναι σαφές. Οι Ευρωπαίοι κατέστρεψαν τον κόσμο, και οδήγησαν την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία σε μια περίοδο απόλυτου σκότους και ανοησίας. (Από την φωτογραφία του DVD και το πως "στήνονται" τα πρόσωπα θα καταλάβατε το περιεχόμενο).Αυτά και άλλα πολλά.Δες το σχετικό βίντεο του "History":

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications