16 Σεπ 2016

Το FBI λέει να καλύψουμε την κάμερα του υπολογιστή μας

Το FBI λέει να καλύψουμε την κάμερα του υπολογιστή μας

Η αρχή έγινε νωρίτερα φέτος, όταν στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε φωτογραφία του Μάρκ Ζούκερμπεργκ, που έδειχνε την κάμερα στον προσωπικό υπολογιστή του να είναι καλυμμένη με αυτοκόλλητη ταινία. (Κάτι που έχει κανει ηδη καθε σκεπτόμενος οπως εμείς εδω απο το 2010!!!)

Πολύς κόσμος αναρωτήθηκε γιατί ο Ζούκερμπεργκ έκανε κάτι τέτοιο, ωστόσο, οι περισσότεροι συμπέραναν ότι το έκανε για λόγους ασφαλείας, προκειμένου να αποφύγει την πιθανότητα παρακολούθησής του μέσω της κάμερας.

Την ανησυχία του Ζούκερμπεργκ επιβεβαίωσε χωρίς περιστροφές ο ίδιος ο διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, ο οποίος χαρακτήρισε την κάλυψη της κάμερας με αδιαφανές υλικό ως «λογική κίνηση»!

Ο Κόμεϊ προσέθεσε ότι όλοι οι κρατικοί υπάλληλοι έχουν καλυμμένες τις κάμερες των υπολογιστών τους και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν το ίδιο, για καλό και για κακό.

Ειδικοί της διαδικτυακής ασφάλειας έχουν επισημάνει ότι χάκερς μπορούν σχετικά εύκολα να πάρουν τον έλεγχο της κάμερας ενός υπολογιστή και μέσω αυτής να παρακολουθούν διαρκώς το χρήστη και να καταγράφουν πολύτιμες προσωπικές πληροφορίες.

Επίσης, έχει διαπιστωθεί μέσω διαρροών ότι και κυβερνήσεις, όπως των ΗΠΑ, έχουν κατά πάσα πιθανότητα χακάρει κάμερες υπολογιστών προκειμένου να παρακολουθούν τους ιδιοκτήτες τους. Μάλιστα, εταιρείες κατασκευάζουν ήδη ειδικά καλύμματα για τις κάμερες των υπολογιστών.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

1σχόλια:

Το FBI λέει να καλύψουμε την κάμερα του υπολογιστή μας
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
no imageΑνώνυμος

Ο μόνος λόγος που το λέει τώρα που έχει καλυμμένη την κάμερα και η γιαγιά μου, είναι για να απενοχοποιηθεί στους Αμερικανούς πολίτες...

+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications